Selam kızlar ben 4 cü transferini yapmış 7 ci günümde negatif aldım . ( ERKEK İNFERTİLESİ )Size yaşadıklarımdan bahsedecim lütfen bana bildiğini türkiye ,isviçre,almanya,belçika,hollanda klinkleri yazarmısnız.
İlk dene Bahçeci tüp bebek merkezi . (53 yumurta ,14 döllenme ,5 adet 3 güne gelen ve sonrasında 1 tane 6 cı güne gelen 5bc embriyo transferi ve sonuç negatif. )
İkinci deneme Almanyada özel bir tüp bebek merkezinde . 3 gün embriyoları 2 şer adet transfer edildi iki kez . Biri doğal siklus ,diğeri ilaçlı ( sonuç negatif )
Üçüncü denem . Almanyada büyük bir Üniversite hastanesi . Az doz ilaç ( vucut aşırı tepki ceriyor ve baygın ,migrenli,bulantılı ve bazen ateşli yatmalarım oldu diğer 2 denememde ) bu yüzden ilaç dozajını az verdiler sonra iğne ile değilde keşke ilaç
ağızyolu dan alınan yumurta büyütme ilaçlarından kullansaydık dediler . Ama diğer iki yere göre bulantım olmadı ateşlenme yaşamadım miğren atağı geçirmedim . Burada gonal f yerine rekovelle kullanıldı. Opuda ( 44 yumurta toplanıldı , bazısı içeride bırakıldı ve iki gün sonraya randevu verilip ohss olmamam için kontrol altındaydım ) yumurta bıraktıkları için içeride korktukar ama korkulan olmadı şükür . Ertesi gün e ağrım çok azdı diğer opuları a göre iyidim . 44 yumurtadan 15 tanesi döllendi ve ( embriyo kanunları çerçevesinde donduruldu ) transferim için bir sonraki adetle hazırlıklar başladı 6 tane embriyo çözüldü 5 tane 3 güne geldi 1 tane si 5 güne geldi . Ve 5 gün transferi ,7ci günümde testim negatif .
Yapılan işlemler
Hsg (temiz)
Tanısal histeroskopi (temiz)
Genetik tarama eşimin ve benim (temiz)
Rahimden biopsi (cd56ve cd18) temiz
Embriyoskopi ( embriyolarım 5 gün kamera ile izlenilmesi ve hava ile teması azaltıp stresin minimuma inmesi )
Bende haşimoto çıktı ikinci tedavimin opudan sonra (şuanda stabil tsh 1,5) günlük 25 mg ilaç kullanıyorum . Aslında endokrin doktorum bıraktıracaktı ama transferlerinden sonra yapalım . İçimiz rahat olsun dedi .
Kızlar bana ne yapabilirim neler daha bakıla bilinir yol gösterin . Dünyada hangi tüp bebek merkezleri iyi ? İsviçrede yapan bir kaç kişiyi duydum ama yakın değilim soramadım .