Tüp bebekte en iyi klinikler

Daha once yazmıstm ama aklıma geldi Günseli Özdemir hoca ismini duydum burda 3 arkadas olumlu sonuc aldılar yinede yazmak istedim.
Bazı yerler sadece reklam. Yıprandığınla kalıyorsun vakit para kaybı. ben baska bir ildeyim ama İsta gelıceksiniz yorumlar a bakabilirsiniz oraylada görüşün isterseniz.

Yok hayır. Kademe kademe öğrendik sorunlarımı. İlk polikistik over var dediler. Onun için laporoskopi oldum. Rahmime çizik attılar. Daha iyi tutunmasını sağlar dediler. Hsg çekildim. Rahmimde yapışıklık varmış. Histereskopi oldum. Sonra transfer edilenler tutunmayınca genetiğe yollayalım dediler. Genetikten 1 tane sağlam geldi. O da tutunmayınca rahminden parça aldılar. Rahminde enfeksiyon var. 10 gün antibiyotik kullanman lazım dediler. Daha sonra genetikten sağlıklı gelmiyor dediler. Yumurtalarını kaliteleştirelim diye Prp yapalım dediler. Onu da yaptık. En son artık ümitsizliğe kapılmıştım. Antalya’daki doktorum genetiğe yollamadan transfer edelim dedi. Ve çok şükür 2 taneden bir tanesi tuttu. Hatta resmi bile var 🙂
Antalya’daki doktorum diğerlerinden farklı olarak çok hormon vermedi. Bütün süreçle bizzat kendi ilgilendi. Pazar günü bile aradı beni bilgilendirmek için. Sıvı ultrason diye bir şey yaptı. Kızamık aşım eksikmiş. Onu yaptırdı. Neden hatırlamıyorum. Doktorumun tek bir kriteri var. 45 yaş üstü hasta kabul etmiyor.
Siz kaç yaşında gebe kaldınız?

Ben de şu an 42 yaşındayım. Perşembe günü embriyo toplandı. Döllendi. Şimbe bekliyoruz bakalım. Sonra ngs olacak. Bu 2. Denemem. İlkinde 2 embriyo gelişti fakat ngs kötü çıktı. Siz yaptımadınız sanırım ngs?
Ben 3 denememde ngs yaptırdım. Cem Çelik’te 1 tane sağlıklı geldi. Transfer ettik. %90 tutar dedi, tutmadı. Sonra rahmimden parça aldı. Neymiş benim rahmimde enfeksiyon varmış. 10 gün antibiyotik kullanmam lazımmış. Şaka gibiler.
Bülent Traş 2 denemede ngs yaptık. Sağlıksız dedi. Transfer etmedi.
Antalya Ivf Murat Berkanoğlu ngs yapmadan transfer edeceğim. Sağlıksız olanlar zaten tutanamaz dedi. Bazı durumlarda sağlıksız olanlar anne rahminde kendini düzeltebiliyor dedi. Bir de embriyonun aldıkları parça sağlıksız olsa bile geri kalanı sağlıklı olabiliyormuş. 5. Güne kalan 2 embriyomu transfer etti. Ve bir tanesi tuttundu. Kızım oldu.

Ben 3 denememde ngs yaptırdım. Cem Çelik’te 1 tane sağlıklı geldi. Transfer ettik. %90 tutar dedi, tutmadı. Sonra rahmimden parça aldı. Neymiş benim rahmimde enfeksiyon varmış. 10 gün antibiyotik kullanmam lazımmış. Şaka gibiler.
Antalya Ivf Murat Berkanoğlu ngs yapmadan transfer edeceğim. Sağlıksız olanlar zaten tutanamaz dedi. Bazı durumlarda sağlıksız olanlar anne rahminde kendini düzeltebiliyor dedi. Bir de embriyonun aldıkları parça sağlıksız olsa bile geri kalanı sağlıklı olabiliyormuş. 5. Güne kalan 2 embriyomu transfer etti. Ve bir tanesi tuttundu. Kızım oldu.
Kromozom bozukluğu olan embriyoyu da rahim düzeltebilir mi acaba ?çok zor tam bir kara delik

Allah bağışlasın. Süreç gerçekten çok yorucu. Az önce embriyologlar aradılar. 4 folikülden, 2 si orta kalite geç bölünüyormuş 2 si sürecinde ilerliyormuş. Salı günü nühai bilgiyi verecekler.
Benim daha önce trizomi 26 haftalık ölü doğum, 2 tane de düşüğüm var. O sebepten istiyor ngs yi. Fakat çok yoruldum. Her hastaneden aradıklarında çarpıntım tutuyor.

Selam kızlar ben 4 cü transferini yapmış 7 ci günümde negatif aldım . ( ERKEK İNFERTİLESİ )Size yaşadıklarımdan bahsedecim lütfen bana bildiğini türkiye ,isviçre,almanya,belçika,hollanda klinkleri yazarmısnız.
İlk dene Bahçeci tüp bebek merkezi . (53 yumurta ,14 döllenme ,5 adet 3 güne gelen ve sonrasında 1 tane 6 cı güne gelen 5bc embriyo transferi ve sonuç negatif. )

İkinci deneme Almanyada özel bir tüp bebek merkezinde . 3 gün embriyoları 2 şer adet transfer edildi iki kez . Biri doğal siklus ,diğeri ilaçlı ( sonuç negatif )

Üçüncü denem . Almanyada büyük bir Üniversite hastanesi . Az doz ilaç ( vucut aşırı tepki ceriyor ve baygın ,migrenli,bulantılı ve bazen ateşli yatmalarım oldu diğer 2 denememde ) bu yüzden ilaç dozajını az verdiler sonra iğne ile değilde keşke ilaç 💊 ağızyolu dan alınan yumurta büyütme ilaçlarından kullansaydık dediler . Ama diğer iki yere göre bulantım olmadı ateşlenme yaşamadım miğren atağı geçirmedim . Burada gonal f yerine rekovelle kullanıldı. Opuda ( 44 yumurta toplanıldı , bazısı içeride bırakıldı ve iki gün sonraya randevu verilip ohss olmamam için kontrol altındaydım ) yumurta bıraktıkları için içeride korktukar ama korkulan olmadı şükür . Ertesi gün e ağrım çok azdı diğer opuları a göre iyidim . 44 yumurtadan 15 tanesi döllendi ve ( embriyo kanunları çerçevesinde donduruldu ) transferim için bir sonraki adetle hazırlıklar başladı 6 tane embriyo çözüldü 5 tane 3 güne geldi 1 tane si 5 güne geldi . Ve 5 gün transferi ,7ci günümde testim negatif .

Yapılan işlemler

Hsg (temiz)
Tanısal histeroskopi (temiz)
Genetik tarama eşimin ve benim (temiz)
Rahimden biopsi (cd56ve cd18) temiz
Embriyoskopi ( embriyolarım 5 gün kamera ile izlenilmesi ve hava ile teması azaltıp stresin minimuma inmesi )

Bende haşimoto çıktı ikinci tedavimin opudan sonra (şuanda stabil tsh 1,5) günlük 25 mg ilaç kullanıyorum . Aslında endokrin doktorum bıraktıracaktı ama transferlerinden sonra yapalım . İçimiz rahat olsun dedi .

Kızlar bana ne yapabilirim neler daha bakıla bilinir yol gösterin . Dünyada hangi tüp bebek merkezleri iyi ? İsviçrede yapan bir kaç kişiyi duydum ama yakın değilim soramadım .
Medical Park hastanesinde Şule Yıldırım Köpük isimli bir doktordan tanıdığım memnun kaldı. 10 yıldır bebek için bir çok yere gitti. Belki size de umut olur. Tez zamanda hayalinize kavuşursunuz.

Medical Park hastanesinde Şule Yıldırım Köpük isimli bir doktordan tanıdığım memnun kaldı. 10 yıldır bebek için bir çok yere gitti. Belki size de umut olur. Tez zamanda hayalinize kavuşursunuz.
Teşekkür ederim

Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun, gözünüz aydın. Benimde yumurta rezervim az. Daha önce 1 kere kimyasal, 1 kere de 7.haftada kalbi durduğu için düşük yaptım. Sonra tüp bebek tedavisinde doktorum ngs bakacağız dedi. Eşimle benim genetiğimde bir problem çıkmadı. Embriyoya genetik yaptılar. Zaten yumurta rezervim az olduğu için 3 embriyodan 1 tane sağlıklı bulundu. Transfer oldum ve tutmadı. Şok içindeyim. Düşük yaptıklarım bile tutmuştu bu nasıl tutmaz anlamıyorum. Doktorumda herşey çok güzeldi, rahim embriyo kalitesi vs çok güzeldi dedi ama bende anlamadım dedi. Yani ne yapmam gerekiyor, bir yerde bir yanlışlık mı yapıyoruz. Yapılması gereken herşey yapıldı dedi doktorum ama kafam karışık gerçekten. Bundan sonra ngs bakılmaması mı lazım yani bununda pek bi anlamı kalmadı gibi

Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun, gözünüz aydın. Benimde yumurta rezervim az. Daha önce 1 kere kimyasal, 1 kere de 7.haftada kalbi durduğu için düşük yaptım. Sonra tüp bebek tedavisinde doktorum ngs bakacağız dedi. Eşimle benim genetiğimde bir problem çıkmadı. Embriyoya genetik yaptılar. Zaten yumurta rezervim az olduğu için 3 embriyodan 1 tane sağlıklı bulundu. Transfer oldum ve tutmadı. Şok içindeyim. Düşük yaptıklarım bile tutmuştu bu nasıl tutmaz anlamıyorum. Doktorumda herşey çok güzeldi, rahim embriyo kalitesi vs çok güzeldi dedi ama bende anlamadım dedi. Yani ne yapmam gerekiyor, bir yerde bir yanlışlık mı yapıyoruz. Yapılması gereken herşey yapıldı dedi doktorum ama kafam karışık gerçekten. Bundan sonra ngs bakılmaması mı lazım yani bununda pek bi anlamı kalmadı gibi
Merhaba öncelikle çok çok geçmiş olsun. ben bu konuları baya bir araştırmıştım bir keresinde şöyle bir yazıya denk gelmiştim. Embriyo rahim dışında similasyon bir ortamda bekliyor sonuçlar gelene kadar ve rahim kendini bu dönemde gebe olarak görmüyor ve transfer edildikten somra embriyoyu yabancılayıp atıyor. Bir dr rahime kendini gebe hissetmesi için ilaç iğne bir şey veriyormuş sizin de aklınızda olsun belki bir sonraki denemenizde ya da dr görüşmenizde bunu sorabilirsiniz.

Merhaba öncelikle çok çok geçmiş olsun. ben bu konuları baya bir araştırmıştım bir keresinde şöyle bir yazıya denk gelmiştim. Embriyo rahim dışında similasyon bir ortamda bekliyor sonuçlar gelene kadar ve rahim kendini bu dönemde gebe olarak görmüyor ve transfer edildikten somra embriyoyu yabancılayıp atıyor. Bir dr rahime kendini gebe hissetmesi için ilaç iğne bir şey veriyormuş sizin de aklınızda olsun belki bir sonraki denemenizde ya da dr görüşmenizde bunu sorabilirsiniz.
Merhaba, çok çok teşekkür ederim sağolun. Embriyoyu vücut yabancı madde hissedip atmasın diye prograf diye bir ilaç kullandırdılar. Transfer sonrası süt gibi bir serum taktılar tutunmayı sağlasın diye ama yine de olmadı gerçekten anlayamadım. Tedavimi Kozyatağı acıbadem Cem fıçıcıoğlunda oluyordum. Hoca da yapmadığımız hiç birşey yoktu dedi şaşırdı. Ama sonuç olarak bir yerde bir sıkıntı var ama çözemedik. Yeniden tedaviye başlamak için de çok yoruldum maddi manevi yıprandık. Yeniden tedaviye başlarsam da nereye gideceğim bilmiyorum açıkcası

Merhaba, çok çok teşekkür ederim sağolun. Embriyoyu vücut yabancı madde hissedip atmasın diye prograf diye bir ilaç kullandırdılar. Transfer sonrası süt gibi bir serum taktılar tutunmayı sağlasın diye ama yine de olmadı gerçekten anlayamadım. Tedavimi Kozyatağı acıbadem Cem fıçıcıoğlunda oluyordum. Hoca da yapmadığımız hiç birşey yoktu dedi şaşırdı. Ama sonuç olarak bir yerde bir sıkıntı var ama çözemedik. Yeniden tedaviye başlamak için de çok yoruldum maddi manevi yıprandık. Yeniden tedaviye başlarsam da nereye gideceğim bilmiyorum açıkcası
Anladım her şeyi denemişler cideen. İnsan çok yoruluyor ve yıpranıyor. Benzer duyguları sizinle paylaşıyorum.Bende aynı durumdaydım. Fulya acıbadem de olmuştu işlemlerim kendi kadın doğum dr um da acaba dr ve lab değştirmende fayda olabilir mi dedi. Şişli memorial lab ı iyi diyorlar ama gidip görüşmek lazım.

siz kullandınız mı bu tarz bişey ?

X