• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek

Itsmetuba

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
80
21
18
30
Merhaba. Ben kronik hastalığım olduğu için gelişmiş teknolojiden faydalanmak adına eşimle tüp bebek yapma kararı aldım. Embriyolarımızı oluşturduktan sonra embriyoları genetik teste tabi tutacaklar ve sağlıklı olan embriyoyu rahmime yerleştirecekler. Eşimden, benden ve kök aile bireylerimizden kan aldıklar. Setup olarak isimlendirdikleri bir süreci başlattılar ve sorunlu olan dna dizilimlerini (örneğin, bende epilepsi var) analiz ettiler. Bugün çatlatma iğnesi vuruldum. Toplam 28 yumurtam oluştu ve arkadaşlar şu 12 gündür ne çektiğimi bir ben bir Allah biliyor. İğneler çok acıtıyor her kim acıtmıyor diyorsa inanmayın ben epilepsi hastasıyım ne nöbetler geçirdim nerelerden düştüm ama böyle canım acımadı. Rahmimde 28 adet yumurta var ve çapları ortalama 1.6 cm yani anlayacağınız şiş bir karınla günlerdir dolaşıyorum. Üstüne üstlük çektiğim psikolojik dalgalanmalarda cabası. Bir feminist olarak söylüyorum erkek doktorlar eğer size acımıyor vs derse inanmayın! İnsan iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmalı! Hormonların verdiği acı yetmezmiş gibi bir de kaç gündür iğnelerin acısını, şişkinliği ve kabızlığı çekiyorum. Umarım sağlıklı embriyolarımız oluşur da en azından çektiğim çileye değer.

Umarım sonuç istediğiniz gibi olur. Tez zamanda sağlıkla yavrunuza kavuşmanızı diliyorum. Teselli eder mi bilmem ama 28 yumurta olmasına şükredin bence. Ben burada tüp bebek sürecini uzun zamandır takip ediyorum ve bu süreçte hiç yumurtası olmadığı için kahrolanlar, yumurtası olup canlılığı olmayanlar, tüp bebek işlemi için yumurtayı dölleyip embriyosu daha yerleşmeden ölenler neler neler okudum. 28 yumurta da iyi durumda ise şansınız yüksek demektir. Bu da çektiğiniz sıkıntılara bi damla su olsun ferahlık olsun. Senelerce tüp bebek ile uğraşan insanlar var umarım siz tek seferde tutturursunuz tekrarı olmaz bu sıkıntıların🙏🏻

Umarım sonuç istediğiniz gibi olur. Tez zamanda sağlıkla yavrunuza kavuşmanızı diliyorum. Teselli eder mi bilmem ama 28 yumurta olmasına şükredin bence. Ben burada tüp bebek sürecini uzun zamandır takip ediyorum ve bu süreçte hiç yumurtası olmadığı için kahrolanlar, yumurtası olup canlılığı olmayanlar, tüp bebek işlemi için yumurtayı dölleyip embriyosu daha yerleşmeden ölenler neler neler okudum. 28 yumurta da iyi durumda ise şansınız yüksek demektir. Bu da çektiğiniz sıkıntılara bi damla su olsun ferahlık olsun. Senelerce tüp bebek ile uğraşan insanlar var umarım siz tek seferde tutturursunuz tekrarı olmaz bu sıkıntıların🙏🏻
Çok teşekkür ederim ben de üzülerek okudum birçok tecrübeyi Rabbim herkesin sıkıntılarını gidersin. Umarım evlat isteyen herkesin sağlıklı evladı olur. Hele ki tüp bebek tedavisi görüpte olumsuz sonuçlanan insanlara Rabbim sabır versin valla çok zor.

Back
X