Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
AyAl80 , canım nasılsın, yumurta toplandı mı senin ? Toplandıysa kaç tane toplandı, Dondurma yapıldı mı , hemen transfer gerçekleşti mi ? Bende de çikolata kisti var ya seni takipteyim :)
Evet canım benim yumurtalar toplandı 4 tane az ama kaliteli dendi üç tanesi döllendi beşinci güne gidildi 17 Nisan sali günü transferim gerçekleşti tek embriyo transferi dondurulan da bi tane embriyom kaldı bakalım hayırlısı şimdi gün sayıyorum inşallah pozitif olur

Ay hdi bakalım bize umut olun :)

Az olsun öz olsun canım çok olup içi boş olacağına :) 3 tanesi döllendi, 1'i transfer edildi , 1 'i donduruldu diğeri ne oldu ? Kusura bakma öğrenmek için soruyorum. İnşallah pozitif sonuç alırsın canım bana da umut olursun. Bu kaçıncı denemeydi sizin sormuş muydum ?

İnşallah canım amin Bu ilk denemeydi canım iki tanesi geriden geliyor dedi emriyolog o yüzden 6. Güne gitti ve bi tanesi yaşamadı diğeri daha iyi demişti zaten o da yaşadı ve donduruldu

kizlar progesteron testi yaptiran varmi sonuçlariniz neler ? 17.6 benm adetn 21.gunu degerlerde bi ihtimal gebelik anlasiliyor diyenler olmus merak ettm ??

İnşallah canım amin Bu ilk denemeydi canım iki tanesi geriden geliyor dedi emriyolog o yüzden 6. Güne gitti ve bi tanesi yaşamadı diğeri daha iyi demişti zaten o da yaşadı ve donduruldu
AyAl80 , Canım nasılsın ? Ne durumdasın herhangi bir belirti var mı? Çikolata kaderdaşı olarak seni takipteyim :)

AyAl80 , Canım nasılsın ? Ne durumdasın herhangi bir belirti var mı? Çikolata kaderdaşı olarak seni takipteyim :)
Canım ben hamileyimmm ilk denemede tuttu dün öğrendim sonucu geçen hafta salı transfer olmuştum dün öylesine tam bir hafta olunca idrar testi yaptım çift çizgi çıktı inanamadım ve hemen kan tahlili yaptırdım sonucum 76 çıktı darısı sana inşallah canım benim

Ve kızlar bende hiç bir belirti olmadı hala da yok zaten göğüste hassasiyet falan hiç bir şey yok sadece transfer zamanı arada bi kasık batması oldu şu an o bile yok yani belirtisi olmayanlar hiç takılmayın olmadı falan diye düşünmeyin herkeste belirti olmak zorunda değil inşaallah Rabbim herkesin gönlüne göre versin

İnanamıyorum :))) çok güzelllll yaaaa , inşallah benim de böyle bi sonucum olur daha başlamadım ama :)) şuan nasıl umutlandım biliyormusun , hayırlı uğurlu olsun ve sağlıklı bir hamilelik nasip olsun inşallah. Bişey sorcam çikolata kisti dışında bi sorun var mıydı sen de yada eşinde. Benim eşimde sperm hızında yavaşlık var da. O çok etkilemez gerçi tüp bebekte, spermin hızına ihtiyaç yok hazır döllenmiş embriyo konuluyor sonuçta. Demekki kist engel değil gerçekten allahım inşallah ben de ilk denememde sonuca ulaşayım allahım nolur amin

Umutlan canım seninde olacak inşallah bizde bende bi tek çikolata kisti vardı eşimde bir problem yoktu ama tüp bebekte bu sorun değil Zaten döllenmiş yumurta transfer ediliyor inşşah seninde ilk denemede tutar canım çikolata kisti bi problem değil yani anladığım kadarıyla bu kist yumurta ve spermin birleşmesini engelliyor yani döllenme olmuyor tüp bebekte zaten döllenmiş yumurta olduğu için hemen tuttu yani çok şükür darısı sana inallah canım sen ne zaman başlıyorsun

Ayy çok heyecanlandım ya :)) kısmet olursa birkaç güne tedaviye başlamayı umuyorum :)) detayları yazarım başlayınca :) aşırı heyecanlandım :))) siera61 , buraya bak canım :) kist engel değil işte bak :)

Merhaba 27 yaşında 4 yıllık evliyim Bende pazartesi ilk tüp bebek denememize başlıycaktım şansa bakın ki basit yapılı kist oluşmuş sol yumurtam çatlamamış bu ay yasmin verdi mayıs ayı adetimle kist erimiş olursa başlıycaz tüp bebeğe inşallah eşimde sperm dna hasarı sayı hareket problemi var bende hiçbir sorun yoktu bu adetle kist çıktı inşallah yasminle gider de mayısta başlarız artık.

Hadi inşallah canım benim sizin de güzel haberlerinizi bekliyorum inşaallah olumlu olacak ben hep pozitif düşündüm hiç olmayacak diye düşünmedim Rabbim de nasip etti oldu sende hep pozitif düşün canım

Canım korkma bende de basit yapılı kist çıktı ilaç bile kullanmadım ben bir haftada kayboldu tedaviye başladık hemen adetin üçüncü günü yerine 8. Günü falan başladım ilaçları bende uzun protokol uyguladığı için önemli değil demişti doktor korkma yani hemen geçer o kist

İnşallah yani hiç sorun çıkmayıp tam tedavi günü çıkınca kötü oldu tabi o güne kadar zor beklemiştim şimdi bide ekstradan 1 ay daha beklemek çıktı bizim gibilere de 1 ay ne demek biliyorsunuz

Herşeyde bi hayır vardır canım öyle düşünelim , benim çikolata kisti var ki sizin bahsettiğiniz kistten sanırım daha ciddi bişey. 3,5 cm kadardı. 1. Aşılamam olumsuz olunca doktor 1 ay mola verelim bu süreçte yasmin kullan demişti ve 3,5 cm den 2,5 cm e küçülmüştü düşün. Sizinki yumurtanın çatlamamasına bağlı olarak oluşan bişey sanırım. Üstelik çikolata kisti bile engel değil tüp bebeğe . Şekil yukardaki arkadaşımız :) hep beraber mayıs ayında başlayalım pozitifleri alalım inşallah :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…