Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Aynen canım kesinlikle katılıyorum basit kist önemli bir şey değil o da oldu bende hemen geçti ilaç bile kullanmadan en zoru çikolata kisti ve şükür ki o bile engel değil tüp bebekte bende ilk denemede tuttu darısı sizlere olsun inşallah

İnşallah yani hiç sorun çıkmayıp tam tedavi günü çıkınca kötü oldu tabi o güne kadar zor beklemiştim şimdi bide ekstradan 1 ay daha beklemek çıktı bizim gibilere de 1 ay ne demek biliyorsunuz
Ben ocakta ve şubatta aşılama yaptırdım sonuç olumsuzdu. Martta dinlendim , nisanda tüp bebek merkzine gittim giderken hemen başlayalım modundayım adetimi de ayarlayıp denk getirerek gittim :) arkamdan koşturan var gibi :) doktor da aşırı sakin ve ağır bi adam çıktı :) baktı testlerime yumurtalarıma sen nereye kşturuyon dedi :) yaşına göre yumurta rezervin iyi , istersen 3-5 ay kendiniz deneyin dedi. Doktora dedim hayatta bekleyemem :) ozaman dedi 'ginera' ilacını 15 gün kullan , 17. Gün gel dedi. Birkaç gün sonra gidiyorum bakalım inşallah :) ben acele ettikçe bişey çıkıyor inşallah bu sefer çıkmaz. 1 gün bile beklemem gerekince psikolojim bozuluyor

Evet çok şükür sadece sol yumurtanın çatlamamış olmasından kaynaklı bişey başka sıkıntı yok şükür sadece 1 ay daha zaman kaybetmek dışında . Gözünüz aydın olsun canım Rabbim tamamına erdirsin darısı bizlere olsun .

cnm hayirli olsun masallah ya ne guzel mutlu haberi almissn darisi bize ins sendemi antalyadasn? asilama rahim filmi vs oldumu hngi asamalardan gectn bize umut oluyor

cnm hayirli olsun masallah ya ne guzel mutlu haberi almissn darisi bize ins sendemi antalyadasn? asilama rahim filmi vs oldumu hngi asamalardan gectn bize umut oluyor
Saol canım darısı size olsun ben antalyada değilim Antepte yaşıyorum ama adanada tedavi oldum rahim filmi aşılama hitereskobi hepsini yaşadım ama olmadı tutmadı en son tüp bebekte ilk denemede tuttu çok şükür

maaşallah teşekkür ederiz paylaştığınız için. moral oldu

She- Ccanım senle konuşmuştuk hatırladım hayırlı olsun çok sevindim:)) sende sıkıntı neydi çikolata kistimiydi

canım kaç cm di kistin ya birde yaşın kaçtı acaba:) bende de fazla yumurta oluşmadı tüp bebeğin iğne aşamasındayım. ama az olsa da oluyor demi inşaallah olur hepimizin.

Y Yagmuryah , kist engel değil canım bak sen de umutlan :) arkadaşımız hamile inşallah darısı başımıza hepimizin
ay evet nehiracım nasıl güzel bi haber hep diyorum Allahtan umudu asla kesmeyin yeterki Rabbim istesin. zaten umudu kesenler ziyandadır. Sadece vakti zamanı beklememiz lazım. çok çok sevindim..

çikolata kisti olanlarda sanırım yumurta daha az oluşuyor pkolular kadar oluşmuyor bizde ama inşaallah kalitelidir oluşanlar da. Allah kim hangi dertten muzdairipse şifasını versin inşaallah. hepsi zor uğraştırıcı.

canım kaç cm di kistin ya birde yaşın kaçtı acaba:) bende de fazla yumurta oluşmadı tüp bebeğin iğne aşamasındayım. ama az olsa da oluyor demi inşaallah olur hepimizin.
Canım korkma benim de az yumurtam toplandı üzülmüştüm az diye benim kistim 2 cm di ama küçük büyük farketmiyor etkiliyor yani 26 yaşındayım ben 4 yumurtam toplandı 3 ü döllendi hepsi beşinci güne gitti bi tane transfer oldu diğer ikisi gelişimi yavaştı dondurmaya uygun değil dedi embriyolog 6. Güne gitti sadece bi tanesi yaşadı onu da dondurdum bu tutmazsa diye

ay evet nehiracım nasıl güzel bi haber hep diyorum Allahtan umudu asla kesmeyin yeterki Rabbim istesin. zaten umudu kesenler ziyandadır. Sadece vakti zamanı beklememiz lazım. çok çok sevindim..
Aynen sakın umudunu kesme ben hep pozitif düşündüm ve işin garip tarafı ben kistim sol yumurtalıktaydı 3 yumurtam kist olduğu taraftan olgunlaştı ve kalitelidi Rabbim büyük inşaallah en kısa zamanda sizde mucizenize kavuşursunuz

kizlar sizde tupler tikaliysa laporoskopi olmak mantiklimi tup bebekte grek yok deniyor ama araştırmalara gore bazi doktorlar akıntının embriyo ya zarar vericeginden garantiye almak icin öncesinde operasyon gecrmeyi tavsiye ediyor.... daha hamile kalamadan operasyon gecrmek cok sacma sadece histeroskopi yaptiranlar sizce histeroskopi yaptirnak yeterli degilmi yani ne dusunuyorsnz basindan gecen varmi???

Allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşaallah bebeğini sana bağışlasın canım benm. bende şimdi görüştüm rezervin orta dedi çok iyi diyemem dedi ama bir yumurtayla bile çok hamile kalan gördüm dedi doktor. umutluyum dedi. her gittiğimde ilaç dozunu artırıyor inşaallah bi zararı olmaz. cumartesi toplanacak sanırım

Benim başıma geldi ve doktorum doktorumda laparoskopi sonrası tüp bebeği önerdi. Öylede yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…