Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Allah razı olsun canım hepimize nasip etsin rabbim. Öncesinde kimyasal gebelik geçirmiştim ondan pozirif çıkımcs sevinemiyorum sanki yine olcakmıs gibi. Dua edelim hepimize
Mübarek cuma günü ne güzel haberler maaşallah diyelim burda ki herkes hayırlısıyla hamile kalır inşaallah bugün baya dua etttm hepinize. Herkes hamile kalana kadar duaya devam

Dogru soluyorsun nehira yarin veya yarından sonra tekrar denerim belli olur öncekilerde 0.90 filab cikiodu
evet kesinlikle doğru. fakat ben ortalama olarak 1500-2000 in üstündeki değerlerde kesenin görünmesi gerektiğini okumuştum. tabi senin durumun özel olabilir. yine de önlem olarak yakın takipte tutuyorlardır zaten seni. yani öyle düşünüyorum. hayırlısıyla görürsün inşallah o minik keseyi:)
benimde değerim 3000lerde iken öğrenmiştim değerimi kese görünmemişti. dış gebelik ile sonuçlandı benim olay:) spontan gebelikti benimkisi.

Geçmiş olsun zor zamanlar olmalı. Dış gebelik en zoru ama onda ciddi sancılar olması gerekiyor yerinde duramazsın diye biliyorum net belirtleri var. Sizde öyle miydi

Üzülme canim . Allah ferahlık versin kalbine . En hayırlı zamanda en güzel şekilde sağlıkla gelsin insallh yavruların.. sabırla beklemek en güzel ilaç...öyle bir zamanda gelsin ki iyi ki rabbim diyesin

Geçmiş olsun zor zamanlar olmalı. Dış gebelik en zoru ama onda ciddi sancılar olması gerekiyor yerinde duramazsın diye biliyorum net belirtleri var. Sizde öyle miydi
yoo hiç bi sıkıntım olmadı öğrenene kadar da hamile olduğumu dahi farketmedim ama sonrasındaki süreç gerçekten zordu benim için. iki kere laparoskopik cerrahi olmak zorunda kaldım birer hafta arayla. ne yazık ki ilk ameliytta tüp korundu ve gebelik devam etti bu yüzden ikinci ameliyatla tüplerimden birini kaybettim. gerçekten çok zor bi süreçmiş. ama insanın başına herşey geliyor, ne yapalım.

Aynen çok zor anne ölümleri de çok fazla dış gebelik yüzünden. Allah kimseye göstermesin.

Kızlar doktorumla görüştüm, %80 gebelik bekliyoduk olmaması ilginç, istersen histereskopi yapalım sonrasında yazı dinlenerek geçir sonbaharda tekrar deneyelim, histereskopi tutunmayı kolaylaştırıyor bu işlemden sonra kendiliğinden de gebe kalabilirsin eşinin sperm sayısı 54 milyon bu değerlerle normal yollardan da gebe kalırsın zaten dedi. Ben de eşimle görüşüp dönüş yapayım dedim ne yapsam bilemiyorum hic

yine boyle catlatmadan 6-7 gun sonra mi 0.90 cikiyordu; ozaman sonuc olumlu bence canim sonuc , sadece emin olamiyoruz ama aksam bi daha mi yaptirsan yada yarin.sabahtan aksama bile fark yukselir bence
Canim yarin gidemeye bilirim belki pazar gunu gidebilirim ins kat kat artar cnm bncede var

Cok faydali olur canim ellerine saglik simdiden

Histereskopi ne oluyor ki?
1 ay dinlendirsin neden yaz boyu dinlendiriyor ki ? Embriyon coktu senin, bayramdan sonra bi daha denese ya, kendiliginden olma durumu varsa 2.deneme de olabilir, gerci insan bilemiyor, sen ne dusunuyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…