Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Öncekilerde çatlatmadan kaç gün sonra test yaptın böyle erken miydi ve kaç çıkıyordu , onlarla karşılaştırbiliriz, yarın bi daha kan verirsin herşey netleşir
Dogru soluyorsun nehira yarin veya yarından sonra tekrar denerim belli olur öncekilerde 0.90 filab cikiodu

Dogru soluyorsun nehira yarin veya yarından sonra tekrar denerim belli olur öncekilerde 0.90 filab cikiodu
yine boyle catlatmadan 6-7 gun sonra mi 0.90 cikiyordu; ozaman sonuc olumlu bence canim sonuc , sadece emin olamiyoruz ama aksam bi daha mi yaptirsan yada yarin.sabahtan aksama bile fark yukselir bence

Kızlar aklıma bi fikir geldi :) başlığın 1.sayfasına tablo ekleyecem , hamilelik sonucunu alanların, beta değerleri kaçıncı gün kaç olduğuyla ilgili. Böylece kendi aldığımız sonucu karşılaştırırız, bir de tek embriyo mu çift mi onu da yazacam :) şimdi işteyim akşam yaparım :)

Kızlar aklıma bi fikir geldi :) başlığın 1.sayfasına tablo ekleyecem , hamilelik sonucunu alanların, beta değerleri kaçıncı gün kaç olduğuyla ilgili. Böylece kendi aldığımız sonucu karşılaştırırız, bir de tek embriyo mu çift mi onu da yazacam :) şimdi işteyim akşam yaparım :)
Ben çok oldu alalı ama benide eklersin fikir olur arkadaşlara :)

5. Haftaya bugün girdim canım beta hcg de 3200 oldu ama görünmedi hcg 5000 olup görünmeyenlerle konuştum geç görünenler oluyomuş ama aklıma herşey geliyo ne biliyim dua et cumartesi çağırdı yine 2 günde de ne değişecek bilmiyorum biraz geç gitseydim bari. Senin kaç oldu haftan bide betan?
doktorun mu göremedi acaba, 1500-2000 üzeri değerlerde kesenin görünmesi gerek.

Pozitif çıkanlara çok sevindim inşallah kat kat artar. Kızlar 3. Gün embriyosu perşembe transfer edilmişti. 8. gün silik çizgi çıkto kan verdim dua edin.
Allahım bugün hep hamile haberlerden gidiyoz :) bugün pozitif alma günü ben de mi test yapsam diyecem ama daha transfer olmadım :KK71: biraz sonra hamileliğin tescillenir inşallah hayırlı uğurlu sağlıklı olsun :))

ben bir kere test yaptım yüksek çıktığı için doktorum istemedi daha. 11. gün yaptım değerim 630 çıktı çift embriyo koyulmuştu ikiside tuttu
Maşallah ikiz olduğu kesin mi şuan , yaş kaçtı canım , doktor mu 2 koydu sen mi istemiştin ve ilk denemen miydi

Allahım bugün hep hamile haberlerden gidiyoz :) bugün pozitif alma günü ben de mi test yapsam diyecem ama daha transfer olmadım :KK71: biraz sonra hamileliğin tescillenir inşallah hayırlı uğurlu sağlıklı olsun :))
Allah razı olsun canım hepimize nasip etsin rabbim. Öncesinde kimyasal gebelik geçirmiştim ondan pozirif çıkımcs sevinemiyorum sanki yine olcakmıs gibi. Dua edelim hepimize

doktorun mu göremedi acaba, 1500-2000 üzeri değerlerde kesenin görünmesi gerek.
Aslında öyle bişey yokmuş canım illa şu aralıktayken görünmesi gerek vs gibi değil. Herkesin hamilelik belirtilerinden tut da gelişim aşaması bile farklı ilerleyebiliyor. Belli bir kalıba sokamıyor doktorlar. Herşeyin hayırlısı sabır lazım bu süreçlerde. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

X