Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Arkadaşlar ben 7 nisan cumartesi günü Antalyada tüp bebek doktoruyla görüşmüştüm ve 1. Sayfada yazdığım testleri yaptır bi daha ki gelişine kadar demişti. Çalıştığım yerden izin almamak için cumartesi tatil günü özel hstaneye gittim(önceden aşılama yaptırdığım hastaneye) orda yaptırayım diye , 800 civarı tutar dediler. Ben de devletten randevu aldım pazartesi gününe gittim yaptırdım testlerimi, 1 saatte bitti hastanede işim. Ve hiç para ödemeden. Allah razı olsun devletteki doktordan , hepsini istedi. Öğleden sonra çıktı sonuçlar internetten çıktısını aldım cebime koydum.

@Shencys , nasılsın canım kç gündür giremedim vr mı belirti falan test yapmadın dimi daha ?
Umut kadar Umut kadar , canım sen nasılsın ? Transfer yapılmamıştı dimi sana dondurulmuştu embriyolar öyle hatırlıyorum, ne zaman yapılacak yaklaşık olarak ?
ıyiym canım sagol sen nasılsın. Evet canım donduruldu. Mayis ayında adet olunca gitcem bakalım.o zaman inşallah.

ıyiym canım sagol sen nasılsın. Evet canım donduruldu. Mayis ayında adet olunca gitcem bakalım.o zaman inşallah.
İyiyim ben de 8 gün sonra doktora gidecem bakalım , hadi bşlayalım ilaçlara der inşallah :)
Adet olunca gideceksin ya , transfer adet sonrası mı oluyor acaba ? Adetken olmaz dimi ?

İyiyim ben de 8 gün sonra doktora gidecem bakalım , hadi bşlayalım ilaçlara der inşallah :)
Adet olunca gideceksin ya , transfer adet sonrası mı oluyor acaba ? Adetken olmaz dimi ?
Evet canım adet sonrası oluyormuş. Adetin 2. Ya da 3. Günü gitcem kan tahlillerim yapılacakmış sonra transfer oluyormuş.

Evet canım adet sonrası oluyormuş. Adetin 2. Ya da 3. Günü gitcem kan tahlillerim yapılacakmış sonra transfer oluyormuş.
bende adetin 2. 3.gunu kan vercm diger doktorum istedi bu ayda olmassa kemal beye gosterrm pregesteron testim olumli cikti yunurtlama olms doktor hormonlardan emin olmak istiyor

@Shencys , nasılsın canım kç gündür giremedim vr mı belirti falan test yapmadın dimi daha ?
Umut kadar Umut kadar , canım sen nasılsın ? Transfer yapılmamıştı dimi sana dondurulmuştu embriyolar öyle hatırlıyorum, ne zaman yapılacak yaklaşık olarak ?
Canım selam. Nickimi değiştirdim shencys ben. Tahlil günüm bugündü ama ben dün yaptirdim pozitif çıktı çok şükür. İnşallah sağlıkla ilerler. Darisi başına canım.

Canım selam. Nickimi değiştirdim shencys ben. Tahlil günüm bugündü ama ben dün yaptirdim pozitif çıktı çok şükür. İnşallah sağlıkla ilerler. Darisi başına canım.
Maşallah sonunda :)))) ilk hamileliğin dimi canım hayırlı olsun :) darısı başımıza inşallah. Değerin kaç çıktı ilk testte?

Test yapana kadar önceki süreçlerden farklı bişey yaşadın mı ? Hani mesela öncekilerde şu olmamıştı, bu sefer şöyle oldu ordan anlamıştım tuttuğunu dediğin bişey var mı ??

Maşallah sonunda :)))) ilk hamileliğin dimi canım hayırlı olsun :) darısı başımıza inşallah. Değerin kaç çıktı ilk testte?
Sağol canm. Geçen seneki ilk tüp denememde hamile kalmiştim ben. 7.haftada kalp atışı duyulmadi kürtaj olmuştum canım. İnşallah bu sefer sağlıkla ilerler. İnsan tedirgin oluyor böyle bişey yaşayıncada. Değerim 127.3 çıktı canm. 10.gün değerim.

Test yapana kadar önceki süreçlerden farklı bişey yaşadın mı ? Hani mesela öncekilerde şu olmamıştı, bu sefer şöyle oldu ordan anlamıştım tuttuğunu dediğin bişey var mı ??
Valla hiç bişey yok canım ya. Belirti falan olmadi hiç.doktor 2.tahlili yaptırma 10 gün sonra gel dedi İlk kontrole. Strese girmemem için 2.tahlili istemedi sanırım :)

Sağol canm. Geçen seneki ilk tüp denememde hamile kalmiştim ben. 7.haftada kalp atışı duyulmadi kürtaj olmuştum canım. İnşallah bu sefer sağlıkla ilerler. İnsan tedirgin oluyor böyle bişey yaşayıncada. Değerim 127.3 çıktı canm. 10.gün değerim.
İnşallah sağlıklı ilerler canım. Geçen seneki değerin kaçtı ?

İnşallah sağlıklı ilerler canım. Geçen seneki değerin kaçtı ?
Geçen sene 9.gün 152 çıkmıştı. 11.gün 302ydi.bi de geçen sene transfer sonrasi çok dikkat etmiştim yediğime içtiğime. Ama bu sene transfer sonrası kola da içtim türk kahvesi de içtim. Kahve bi fincan içebilirsin demişti doktorum ama geçen sene hiç içmemiştim kafeine dikkat etmiştim.

AyAl80 AyAl80 , canım nasılsın, yumurta toplandı mı senin ? Toplandıysa kaç tane toplandı, Dondurma yapıldı mı , hemen transfer gerçekleşti mi ? Bende de çikolata kisti var ya seni takipteyim :)

X