Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Amin inşallah , benim sizden 11 gün sonra toplanmış ben de beklemedeyim şuan :) benim toplamadan sonra 1 ay rahim dinlendirme yapıyor gittiğim merkez sizde de mi öyle diye merak ettim,
Benimde bu ay dinlendirdi rahmi işte kontrolde karar vereCek doktor transfer bu olacak mı yoksa diğer aya mı kalacak

Selamlar, bu bekleyişin sonu güzel olur inşallah :) benim de pazartesi transfer oldu, daha 2.günüm yani..Ben de günde 1 folik asit,1 coraspirin,3estrofem,2crinone jel ve haftada bir de prednol iğne kullanıyorum ilaç olarak..Onun dışında protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum, sabah akşam bir bardak havuç suyu içiyorum. Ananas da almayı unuttuk onu da alacam bugün günde 2 dilim falan öneriyorlar. Ama doktorum yatmayı önermediği için yatmıyorum, evde dinleniyorum. Oturuyorum arada turluyorum, canım isterse uzanıyorum. Doktorun ne tavsiye ettiyse sen ona uy elbet ama arada hafif 5-10 dk yürümeyi ihmal etme bence. Rahime kan gitmesi lazım ki minnoşlar beslensin :KK66:

Kizlar merhaba bende transferin 5.gunundeyim iki embriyo dondurulmus transfer edildi ama hic bir belirti hissetmiyorum sadece arada cok hafif bel agrisi oda yok denecek kadar bole olan varmi sadece su mubarek gunde rabbime siginiyorum
Test gunu bekleyenler hangi ilaclari kullaniyonuz ve nasil
Bn gunde bir folik ve coraspirin prednol ve kan sulandirici igne ..sabah aksam estorfem iki tane ve crinone jel kullaniyorum ikigunde bir bant
Sizlerdemi bu ilaclardan bu sekilde kullaniyosunuz acaba
Ve bu gunlerde ozel olarak yediginuz bisey filan varmi bn uzaniyorum arada balkonda oturuyorum yemege kalkiyom wc ye filn cok hareket etmiyorum sizler ne yapiyosunuz bu surecte

Benim ilaç proğramımda şöyle , yumurta toplandığı günden itibaren 4 gün kullanmam için tetradox verildi ( antibiyotik heralde ) bugün 4. Günüm ve bırakacam . Yaklaşık bi 10 gün sonra başlayacağım ilaçlar ; vitamin (elevit) , coraspin, estrofem, crinone jel ,
Bide tarihini unuttum ama önümüzdeki 10 gün içinde bir seferlik olmak üzere yapacağım bir iğne var.
Transferim 18 haziran, 12 haziran gibi progesteron hormonuna ve rahim kalınlığına baktırıp tüp merkezine bilgi vercem yani transferden 6-7 gün önce gibi bişeydi.

Transferden sonra neler kullancam bakalım :)

aynen ama ıste dr un lab kötu demesı bennı çok etkıledı
Bişeyi yapıyor olmayınca lab kötüydü zaten mi diyor , valla bu doktorlar hemşireler ne kadar rahat, bizim için en ufak bişeyin bile umut olduğunu anlamıyorlar heralde. Başka seçeneğin varsa ileriki süreçte oraya gitme bari hatta farklı şehre git oraya gitme sinir oldum ya

Bişeyi yapıyor olmayınca lab kötüydü zaten mi diyor , valla bu doktorlar hemşireler ne kadar rahat, bizim için en ufak bişeyin bile umut olduğunu anlamıyorlar heralde. Başka seçeneğin varsa ileriki süreçte oraya gitme bari hatta farklı şehre git oraya gitme sinir oldum ya
hele ben doktora yazasım var hatta ""Dr bey merhaba dun bahsettiginz laboratuvar konusuna cok taktim ben. Biz suan tekrar baslamadan once bu embriyolarin durumunu ogrenebilirmiyiz. Boyle bi sansimiz varmi""

hele ben doktora yazasım var hatta ""Dr bey merhaba dun bahsettiginz laboratuvar konusuna cok taktim ben. Biz suan tekrar baslamadan once bu embriyolarin durumunu ogrenebilirmiyiz. Boyle bi sansimiz varmi""
Çok kibar bi mesaj olur :) lab kötüydü diyen insan embriyonun durumuna hakim midir acaba
Orda dondurulmuş embriyonuz kalmış mıydı? Başka yerde devam etcek olsan onlar ordan nasıl alınıyor acaba ?
Ama embriyoların durumu ile ilgili bilgi sor sen cevaplayabilmek onların yeteneğine bilgisine kalmış çok sinir bozucu ya valla

Gunaydin kizlar dun gece acayip sekilde rahaysizlandim butun vucudum alev alev yandi heryerim agridi aglama noktasina hrldim artik sonra kendiligimdwn uyumusum inleye inleye bugunde kasigim agriyor 8.gunumdeyom dundw bugun sabahta ilk kalktigomda adet agrisi givi oluyor sonra gwciyor boyle olan varmi merak ettim ve cok halsizim
Geçmiş olsun canım , inşşallah hayırlı bişeylere işarettir :)

Çok kibar bi mesaj olur :) lab kötüydü diyen insan embriyonun durumuna hakim midir acaba
Orda dondurulmuş embriyonuz kalmış mıydı? Başka yerde devam etcek olsan onlar ordan nasıl alınıyor acaba ?
Ama embriyoların durumu ile ilgili bilgi sor sen cevaplayabilmek onların yeteneğine bilgisine kalmış çok sinir bozucu ya valla
evet 5 tane embrıyom vardı. onlara bakaçagz kacı yasıo falan dedı muhtemelen 2 3 u ıyıdır dedı

Gunaydin kizlar dun gece acayip sekilde rahaysizlandim butun vucudum alev alev yandi heryerim agridi aglama noktasina hrldim artik sonra kendiligimdwn uyumusum inleye inleye bugunde kasigim agriyor 8.gunumdeyom dundw bugun sabahta ilk kalktigomda adet agrisi givi oluyor sonra gwciyor boyle olan varmi merak ettim ve cok halsizim
Gecmisvolsun canim ya dikkat et kendine

merhabalar
ben de 28 mayısta tedavi için uludağ üniversitesine başlayacağım
38 yasında, 5 senelik evliyim
eşimde sperm hareket azlığı ve morfoloji sorunu var, bende de hafif pco oldugunu söylediler

gecen yaz iki olumsuz asılamam oldu
ilk tüp denemem olacak opüden çok korkuyorum

uludağda tüp bebek yaptıranlar var mı aranızda bu arada?

X