Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ben normal jinekoloji bölümüne gittim muayene oldum ordan tüp bebek bölümüne gittim. Girişte biri karşıladı ismi ve görevi nedir bilmiyorum. Anlattı işe prosedürü. Gerekli evrak listesini verdi. Dediğim gibi içime sinmediği için bida da gitmedim.
hımmm sonra dıger bına ya gıtmıssınız sanırım tup bebek merlezıne

Cnm hayirli olsn insallah boyle artarak devam etsn masallah diyelimm bu aralar guzel haberler aliyoruz kizlar bu topik kismetli cikti insallah geri kalanlarn sonuclarida guzel olr Allah bizlerede sırayla guzel haberleri vermeyi nasip etsn :KK9::KK28:
Coook tesekku
Tebrik ederim canım sağlıkla ilerler inşallah hayırlısı olsun:KK200::dua:[/QU
Cokk sagol canim benim amin Rabbim emeklerimizi bosa. Cikarmasin darisi tum isteyenlerin basina:dua:

Gunaydin kizlar dun gece acayip sekilde rahaysizlandim butun vucudum alev alev yandi heryerim agridi aglama noktasina hrldim artik sonra kendiligimdwn uyumusum inleye inleye bugunde kasigim agriyor 8.gunumdeyom dundw bugun sabahta ilk kalktigomda adet agrisi givi oluyor sonra gwciyor boyle olan varmi merak ettim ve cok halsizim

Kizlar merhaba bende transferin 5.gunundeyim iki embriyo dondurulmus transfer edildi ama hic bir belirti hissetmiyorum sadece arada cok hafif bel agrisi oda yok denecek kadar bole olan varmi sadece su mubarek gunde rabbime siginiyorum
Test gunu bekleyenler hangi ilaclari kullaniyonuz ve nasil
Bn gunde bir folik ve coraspirin prednol ve kan sulandirici igne ..sabah aksam estorfem iki tane ve crinone jel kullaniyorum ikigunde bir bant
Sizlerdemi bu ilaclardan bu sekilde kullaniyosunuz acaba
Ve bu gunlerde ozel olarak yediginuz bisey filan varmi bn uzaniyorum arada balkonda oturuyorum yemege kalkiyom wc ye filn cok hareket etmiyorum sizler ne yapiyosunuz bu surecte

Gunaydin kizlar dun gece acayip sekilde rahaysizlandim butun vucudum alev alev yandi heryerim agridi aglama noktasina hrldim artik sonra kendiligimdwn uyumusum inleye inleye bugunde kasigim agriyor 8.gunumdeyom dundw bugun sabahta ilk kalktigomda adet agrisi givi oluyor sonra gwciyor boyle olan varmi merak ettim ve cok halsizim
Canım Günaydın
Ben de transfer olduktan sonra böyleydim . Doktorunu bilgilendir canım .

Kizlar merhaba bende transferin 5.gunundeyim iki embriyo dondurulmus transfer edildi ama hic bir belirti hissetmiyorum sadece arada cok hafif bel agrisi oda yok denecek kadar bole olan varmi sadece su mubarek gunde rabbime siginiyorum
Bn gunde bir folik ve coraspirin prednol ve kan sulandirici igne ..sabah aksam estorfem iki tane ve crinone jel kullaniyorum ikigunde bir bant
Ve bu gunlerde ozel olarak yediginuz bisey filan varmi bn uzaniyorum arada balkonda oturuyorum yemege kalkiyom wc ye filn cok hareket etmiyorum sizler ne yapiyosunuz bu surecte
Hayırlısı olsun transferiniz inşallah olumlu sonuç alırsınız. Aynı ilaçları kullandım ben de . Gerçi benim negatif oldu. Ama genel itibari ile herkesin önerdiği şeyler 1 dilim ananas, Günde 2 bardak havuç suyu, kivi ve çiğ kabak çekirdeği. Kahvaltı da 2 tane haşlanmış yumurta . İlikli kemik suyu da iyi diyorlar çorbasını içebilirsin.Maydanoz nane çiğ soğandan uzak dur. Ağır kaldırma 1 saat uzanıyorsan biraz yürü çok yatmanın faydası yok.Şimdiden hayırlısı olsun

İyi geceler kızlar benim de bir negatif tüp bebek denemesi oldu gecen ay tekrar başladık 2 denemeye yumurtalar toplandı ve donduruldu transferi bekliyorum
Bu son olur inşallah :) benim de cumartesi günü toplndı yumurtalar , 1 ay rahim dinlendirme sonra transfer 18 haziranda
Sizin hangi gün toplandı, transfer ne zaman belli mi ? Kaç yumurta toplandı ? Kaçı döllendi ? Kaç tane transfer edilecek? Tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi ?
Dünya kadar soru sordum :KK28:

Selamlar, bu bekleyişin sonu güzel olur inşallah :) benim de pazartesi transfer oldu, daha 2.günüm yani..Ben de günde 1 folik asit,1 coraspirin,3estrofem,2crinone jel ve haftada bir de prednol iğne kullanıyorum ilaç olarak..Onun dışında protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum, sabah akşam bir bardak havuç suyu içiyorum. Ananas da almayı unuttuk onu da alacam bugün günde 2 dilim falan öneriyorlar. Ama doktorum yatmayı önermediği için yatmıyorum, evde dinleniyorum. Oturuyorum arada turluyorum, canım isterse uzanıyorum. Doktorun ne tavsiye ettiyse sen ona uy elbet ama arada hafif 5-10 dk yürümeyi ihmal etme bence. Rahime kan gitmesi lazım ki minnoşlar beslensin :KK66:

Bu son olur inşallah :) benim de cumartesi günü toplndı yumurtalar , 1 ay rahim dinlendirme sonra transfer 18 haziranda
Sizin hangi gün toplandı, transfer ne zaman belli mi ? Kaç yumurta toplandı ? Kaçı döllendi ? Kaç tane transfer edilecek? Tüp bebek yaptırma sebebiniz neydi ?
Dünya kadar soru sordum :KK28:
Önemli değil canım hep birbirimize soruyoruz 1 mayısta toplandı 13 tane toplandı 6 tane döllendi 5 tanesi kaliteli çıltı ve donduruldu doktor adette kontrole çağırmıştı cuma kontrol var transfer tarihi belli olacak bakalım artık hayırlısı Allah yardımcımız olsun

Cnm bizde sebepsiz infertilite diyolar bnm eylulde yumurtalar toplandi 11 yumurta 8 tanesi dollendi 6 tanesi kaliteliydi 3.gun embriyosu a kakite dediler eylulde 2 embriyo transferi kimyasal martda 2 dondurulmus embriyo negatif buda son embiyolarim hayirlisi bakalim

Önemli değil canım hep birbirimize soruyoruz 1 mayısta toplandı 13 tane toplandı 6 tane döllendi 5 tanesi kaliteli çıltı ve donduruldu doktor adette kontrole çağırmıştı cuma kontrol var transfer tarihi belli olacak bakalım artık hayırlısı Allah yardımcımız olsun
Amin inşallah , benim sizden 11 gün sonra toplanmış ben de beklemedeyim şuan :) benim toplamadan sonra 1 ay rahim dinlendirme yapıyor gittiğim merkez sizde de mi öyle diye merak ettim,

X