Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
evet demme bari dımı bu saatten sonra
Şu an çok sinirlendim gerçekten
Yazık değil mi onca emeğe. Para mı yani herşey. Profilinden baktım da Paü'de yapılmış tedavin. Ben de görüşmeye gitmiştim oraya ve nedense sinmemişti içime. Ezbere konuşmuştu oradaki görevli. Üzüldüm adına gerçekten. inşallah bu günleri unuttursun rabbim. kucağını doldursun en yakın ve hayırlı zamanda

Dün transfer oldum bugün çok baş agrisi var ya transferle alakası olabilir mi ki yoksa yatmaktan mi ağrıdı bünye alışkın değil yatmaya

Slm benimde transferden sonra bas agrim oldu niyeyse bellki ilaclarin etkisinden kimbilir ve ara ara hala oluyor bugun 7.vinum bugunde var beynim uyusuk fivi sanki bence ilaclardan

Yazık değil mi onca emeğe. Para mı yani herşey. Profilinden baktım da Paü'de yapılmış tedavin. Ben de görüşmeye gitmiştim oraya ve nedense sinmemişti içime. Ezbere konuşmuştu oradaki görevli. Üzüldüm adına gerçekten. inşallah bu günleri unuttursun rabbim. kucağını doldursun en yakın ve hayırlı zamanda
Cok sinir oldum keske bisy deseydim

Siz kimle gorusmustunuz

Slm benimde transferden sonra bas agrim oldu niyeyse bellki ilaclarin etkisinden kimbilir ve ara ara hala oluyor bugun 7.vinum bugunde var beynim uyusuk fivi sanki bence ilaclardan
Ben opudan sonra kullandığım ilaçlara aynen devam ettim canım hatta ikisini bıraktım yani transferden sonra farklı bı ilaç içmedim ben de sürekli yatmaktan mi diye düşündüm uyusuk bişey oldum yatmaktan :KK43: senin sonuna gelmiş artık canım ne zaman test yapacaksn

Siz kimle gorusmustunuz
Ben normal jinekoloji bölümüne gittim muayene oldum ordan tüp bebek bölümüne gittim. Girişte biri karşıladı ismi ve görevi nedir bilmiyorum. Anlattı işe prosedürü. Gerekli evrak listesini verdi. Dediğim gibi içime sinmediği için bida da gitmedim.

Abooo kızlar kaç sayfa knuşmuşsunuz:) yetişemedim, bugün iş çok yoğundu :) neler yapıyorsunuz umarım herkes için herşey yolundadır :) benim için iyi gibi embriyolar gelişimine devam
Aklıma bişey takıldı kızlar. Şimdi ben 1 mi 2 mi embriyo isteyeceğime karar veremiyom, diyelim ki 2 koyduk bunlardan biri tutundu , diğeri tutunmadı, vücut buna nasıl tepki veriyor yani tutunmayan kanamaya sebep olurken diğerine zarar verir mi, ne bileyim biri tutundu da beta hcg yükseliyor bi taraftan da kanama var ? Yaşayan oldu mu hiç böyle ??

Abooo kızlar kaç sayfa knuşmuşsunuz:) yetişemedim, bugün iş çok yoğundu :) neler yapıyorsunuz umarım herkes için herşey yolundadır :) benim için iyi gibi embriyolar gelişimine devam
Aklıma bişey takıldı kızlar. Şimdi ben 1 mi 2 mi embriyo isteyeceğime karar veremiyom, diyelim ki 2 koyduk bunlardan biri tutundu , diğeri tutunmadı, vücut buna nasıl tepki veriyor yani tutunmayan kanamaya sebep olurken diğerine zarar verir mi, ne bileyim biri tutundu da beta hcg yükseliyor bi taraftan da kanama var ? Yaşayan oldu mu hiç böyle ??
Kız ne değişik senaryoların var ya :) kanama olmuyodur bence

Ben opudan sonra kullandığım ilaçlara aynen devam ettim canım hatta ikisini bıraktım yani transferden sonra farklı bı ilaç içmedim ben de sürekli yatmaktan mi diye düşündüm uyusuk bişey oldum yatmaktan :KK43: senin sonuna gelmiş artık canım ne zaman test yapacaksn

Olabilir cnm ilaclar insani etkiliyor sonurcta vucudumuza hormin yukleniyor fln filan.Benim 3.gun embriyosu pazar gunu twst gunum ama erkende yapabilirim zor tutuyorum kendimi bu swfwr cok olumlu dusunuyorum bakalim hayirlisi

Kız ne değişik senaryoların var ya :) kanama olmuyodur bence
Ben memur olmasam senarist olabilir mişim :) hem de felaket senaryosu :) ama birisi tutunmmış ya kanama olmazsa o nasıl olacak kafamdda deli sorular, len sözde opudan sobra transfere kadar 1 ay dinlenecektim zihnim dinlenmiyorki :lülülü: 1 ay buraya girmesem mi :)

Olabilir cnm ilaclar insani etkiliyor sonurcta vucudumuza hormin yukleniyor fln filan.Benim 3.gun embriyosu pazar gunu twst gunum ama erkende yapabilirim zor tutuyorum kendimi bu swfwr cok olumlu dusunuyorum bakalim hayirlisi
Ne güzel umutlu olman inşallah gönlündeki gerçeğe dönüşür. Ben yine çok üzülmemek için pek olumlu düşünmüyorum zaten içime de olmicak gibi doğuyor ama rabbim nasip eder inşallah hepimize. Benimki 5. Gün embriyosu 7. Günde test yaparım büyük ihtimalle ben de dayanamam :)

Ben memur olmasam senarist olabilir mişim :) hem de felaket senaryosu :) ama birisi tutunmmış ya kanama olmazsa o nasıl olacak kafamdda deli sorular, len sözde opudan sobra transfere kadar 1 ay dinlenecektim zihnim dinlenmiyorki :lülülü: 1 ay buraya girmesem mi :)
Sen girmeden duramazsin :) valla ben de sıkıldıkça buraya bakıyorum vakit geçmiyor evde

Ne güzel umutlu olman inşallah gönlündeki gerçeğe dönüşür. Ben yine çok üzülmemek için pek olumlu düşünmüyorum zaten içime de olmicak gibi doğuyor ama rabbim nasip eder inşallah hepimize. Benimki 5. Gün embriyosu 7. Günde test yaparım büyük ihtimalle ben de dayanamam :)

Cnm Allahtan umit kesilmez ins Rabbim hepimizin yuzunu guldurur.Ben ilk tup bebbek transfwrinde hic olucak gibi degildi oyle hisswtmedim hatya bir hafta yataktan cikmamistim bu swfer yatmadim kafama takmadim bilmiyorum dondurulmus baska embriyom yok ins tutar bebislerimize kavusurs Allahin izniyle senin nezamandi test gunun.

Kizlar deeggerim 136 cikti ben sok daha dusuk beliyodumm insallah saglikla devam.eder rabbim.hepimize hayirli sonuclar nasip etsin
Hayırlı olsun :) darısı kısa zamanda başımıza inşallah :) süper bişey. 7 günde çıkıyor demekki sonuç :). 2 embriyo koyulmuştu dimi sana, ondan mı yüksekki , sağlıklı hayırlı olsun

Amiiiiin insallah inanin dularin isteyen herkezle ama fazla defil mi deger anlayamadim daha cok erken cnku

Amin cnm ins degerin guzel bence ins bide ikiye katlayarak gittimi tamamdir Allahin izniyle .Senin 5.gun embriyosuydu galiba?benim 3.gun embriyosu 7.gunum acaba yarin yada persembw yapsam cikarmiki cok heycanliyim

X