Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ahaha olabilir adam aradi müsait misiniz diyo olmaz miyim kaç saattir telefon bekliyorum dicektim :) iyiki aramamısim çünkü farklı numaradan aradı bugün. Yatıyomusun sen şimdi ananas kivi ye bol bol kuruyemiş ye bı de her gün bı bardak havuç suyu çok iyi geliyoms
Evet şu an yatıyorum.
Dediğin gibi eve havuç stoğu yaptım. Kabak çekirdeği ananas da aldık. Bakalım inşallah bunlar birer vesile olur

Sağol canım inşallah hayırlı olur :)
Bişey diyecem ben sana, tup bebeğe gitmek için eşinin neden doktora gıtmesını bekliyorsun, sen git göruş muayene ol, doktor zaten eşinle ilgili test yapılacaksa ister yada kendileri yapıyor bazılarını. Sureç hızlanmış olur.
Ben 3 yılımız dolmadığı için rapordan yararlanamıyorum, herşey parayla yaptırıyorum
bende ole dusundm ama ilacla duzelir falan diye aklima geliyor ztn adet olursam giderim artik su aralar iliski.zmani bu ayida degerlendricm sonrasi gidicem catlama ignesi 36 saat dolmadi daha :) bana doktor rapor hakkin var dedi ilaçlar icin bu ayriymis mesela bana catlama ignesi.rporu yazdi gecen ay onu 20liraya aldm sonra bu ayda doktor hakkin btmesin kendin ucretle al dedi yani doktor yazarsa devlet oduyor tup bebek doktoru rapor yazmadgi icin olabilirmi sanrm doktor raporuyla oluyor anlicagin onu bi arastrmak lazm

Bende 35 yaşının altındayım 2 tane transfer edildi :) Israrcı ol 2 tane istiyorsan belki ikna edebilirsin
Ben kararsızım normalde tek istiyorum ama iki olursa şans artar diye ikiyi de düşünüyorum bilmiyorum napicaz :) bu arada progestan kapsülü fitil olarak kullanan var mı ben yanlış mı kullanıyorum acaba çok afedersiniz camasirima ilaç geliyo geri

Ben kararsızım normalde tek istiyorum ama iki olursa şans artar diye ikiyi de düşünüyorum bilmiyorum napicaz :) bu arada progestan kapsülü fitil olarak kullanan var mı ben yanlış mı kullanıyorum acaba çok afedersiniz camasirima ilaç geliyo geri
evet biraz uzanman gerekiyor erimesi için.

Kızlar bişey soracam, yarın 10:30 da burda ol dediler bana , opu 11:00 de. Kaç dk sürer yaklaşık

Canım beni 9 da çağırdılar 9.30 gibi aldılar 10.30 da ben odadaydım yavaştan kendime gelmistim 10-15 dk dk suruyomus işlem bı de ben opu odasında da bekledim biraz doktorun gelmesini falan
Ben de 12 de odaya geçmiş olurum ozaman, peki opudan sonra lekelenme kanama oluyor mu ?
Ay bide aklıma gelmişken şimdi bunlar yumurtaları topluyorlar ya, dışarı atılacak bişey kalmıyor ozaman adet olmayacaz mı bu ay :)

Ben de 12 de odaya geçmiş olurum ozaman, peki opudan sonra lekelenme kanama oluyor mu ?
Ay bide aklıma gelmişken şimdi bunlar yumurtaları topluyorlar ya, dışarı atılacak bişey kalmıyor ozaman adet olmayacaz mı bu ay :)
Canım benim çok çok az açık pembe peceteye geldi bikac kez başka olmadı. Diğerini de bilmiyorum valla hiç düşünmemiştim :)

Kızlar iyi akşamlar
9 mayısta kontrolum vardı kontrolde rahmin çok güzel dedi.
13/14/15/16/17 mayıs estrofem duphaston ve crino jel kullanacaksın dedi sonra hemşireye dönüp 16 mayıs da biz embriyoları çözelim 18 mayısa kadar sağlıklı olan 1 veya 2 embriyoyu transfer ederiz dedi tam 1 haftam kaldı minik mucizelerime kavuşmaya inş 16 mayısta çözülen embriyolar 18 mayısa kadar saglıklı iler
birde kızlar şimdi 3. gün embiyosu dondurulmuştu 16sında çözüldügünde 18 mayısa kadar saglıklı olanı transfer ederiz dedi yani 6.gün embriyosu olacak dimi ?

Kızlar iyi akşamlar
9 mayısta kontrolum vardı kontrolde rahmin çok güzel dedi.
13/14/15/16/17 mayıs estrofem duphaston ve crino jel kullanacaksın dedi sonra hemşireye dönüp 16 mayıs da biz embriyoları çözelim 18 mayısa kadar sağlıklı olan 1 veya 2 embriyoyu transfer ederiz dedi tam 1 haftam kaldı minik mucizelerime kavuşmaya inş 16 mayısta çözülen embriyolar 18 mayısa kadar saglıklı iler
birde kızlar şimdi 3. gün embiyosu dondurulmuştu 16sında çözüldügünde 18 mayısa kadar saglıklı olanı transfer ederiz dedi yani 6.gün embriyosu olacak dimi ?
Ben bu gun olayını hiç anlamıyom ya , heralde o sureci yaşayınca anca anlayacam :)
Şimdi senin embriyolar yani döllenenler dondurulmuştu dimi, e şimdi transfer edilecek olan çözülüyor , döllencek mi sağlıklı mı diyw bi daha mı bakıyor zaten sağlıklı olnı dondurmamışlardı , ay kafam hiç anlmıyor bu şeyleri çok karışık :KK43:

Kızlar sayfamızda embriyosuna ptg yaptıran var mıydı, birisi vardı ama emin değilim, biz en az 1 tanesine yaptırmayı düşünüyoruz.
KOKUNNHUZURR KOKUNNHUZURR , nesmertoglu nesmertoglu , papatyag papatyag
Sizlerden biri ptg ye mı göndermişti embriyosunu, testten döndü mü diye sorcaktım

X