Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Asilamada ben catlatmayi hastanede yaptirdkm geldim doktor kendin yapma demisti :)
Niye öyle dedi ki zaten hep gece vuruluyoz ya mecbur kendimiz yapıyoz ben sapladım gitti valla alıştım artık göbekten yaptığım iğnelerden hiç korkmuyom da kas iğneleri fena :)

Niye öyle dedi ki zaten hep gece vuruluyoz ya mecbur kendimiz yapıyoz ben sapladım gitti valla alıştım artık göbekten yaptığım iğnelerden hiç korkmuyom da kas iğneleri fena :)
Kız gonal-f leri , menapurları kendim yaptım hep. Bu çatlatma iğnesi diye riske atmayayım diye tedirgin oluyor insan ,

İyi akşamlar herkese
Yarın transfer var heyecan da çok var tabii
Yalnız opu'dan sonra henüz ağrılarım tam olarak geçmiş değil.
Midem de bir sorun var heralde. Bişey yemesem de şişiyor karnım. Senin de oluyo mu A aselbelis601
Bu arada embriyo sayın çok güzel olmuş. Maşallah..
Benim transfer yarın 10.30 da. Sonra da büyük bekleyiş

İyi akşamlar herkese
Midem de bir sorun var heralde. Bişey yemesem de şişiyor karnım. Senin de oluyo mu A aselbelis601
Ay masallah :) ben daha cumartesi opu yapilacak , kalbim sıkısıyor , allahtan uyutuyorlar diye kendimi rahatlatiyorum.

Kizlar opu zamani voltaren (fitil) kullanan var mi :) ayiptir soylemesi bugun basladim ben cok zorlandim ya :KK43: 5 gunde bitecek sukur

Arkadaşlar iyi akşamlar acaba içinizde transfer olup sonuç bekleyen var mı. Benim bugün transferimin 3. Günü belirtileriniz neler merak ettim

Aminnnn insallah cektigimiz sikintilar son bulur insallah.catlatma ignesi biraz yakti az once yaptirdim, yakmasi normal dimi gecti simdi gerci
hadi hayirlisi bende bugun 4de yaptrdm 5.kez yaptiriorm ama kendim yapmiyorum doktor artik tup bebekle gorus dedi 11.gunde yumurtam 19bucuk olms cabuk buyumus bugun hemen yaptr dedi ins tutar ya esim doktora görünürse kemal beye gidecgm bekliyorum artik...
Kızlar bu arada doktor bemm catlama ignelerime rapor vermiyor tup bebekte lazim olcak rapor hakkini öldurmeyeyim dedi siz tup bebek ilaclarini raporlami aldiniz nasil yaptiniz ?

İyi akşamlar herkese
Canım ben bugün bayağı toparladım arada ayağa kalkınca ağrı oldu ama kısa süreli. Yarına tamamen iyilesirim heralde
Embriyolog biz zaten yarısının döllenmesini bekliyoruz mu ne öyle bişey dedi. Yarın ne durumda olacaklar çok merak ediyorum senin için de dua edicem bunu da atlat sonra dinlenmenin tadını cikar

hadi hayirlisi bende bugun 4de yaptrdm 5.kez yaptiriorm ama kendim yapmiyorum doktor artik tup bebekle gorus dedi 11.gunde yumurtam 19bucuk olms cabuk buyumus bugun hemen yaptr dedi ins tutar ya esim doktora görünürse kemal beye gidecgm bekliyorum artik...
Kızlar bu arada doktor bemm catlama ignelerime rapor vermiyor tup bebekte lazim olcak rapor hakkini öldurmeyeyim dedi siz tup bebek ilaclarini raporlami aldiniz nasil yaptiniz ?
Sağol canım inşallah hayırlı olur :)
Bişey diyecem ben sana, tup bebeğe gitmek için eşinin neden doktora gıtmesını bekliyorsun, sen git göruş muayene ol, doktor zaten eşinle ilgili test yapılacaksa ister yada kendileri yapıyor bazılarını. Sureç hızlanmış olur.
Ben 3 yılımız dolmadığı için rapordan yararlanamıyorum, herşey parayla yaptırıyorum

Canım ben bugün bayağı toparladım arada ayağa kalkınca ağrı oldu ama kısa süreli. Yarına tamamen iyilesirim heralde
Embriyolog biz zaten yarısının döllenmesini bekliyoruz mu ne öyle bişey dedi. Yarın ne durumda olacaklar çok merak ediyorum senin için de dua edicem bunu da atlat sonra dinlenmenin tadını cikar
Hadı atlatıyorsun yavaş yavaş :) benim doktor ne demişti biliyormusun ilk görüşmemizde. Toplanan yumurtaların 1/3 ü elenir , bu normaldir demişti yani 15 yumurta toplandığında 5 i gider 10 kalır , bu beklenen normal bişeydir , ama 10 dan daha az kalıp kalmaması yumurtanızın kalitesine kişiye göre değişir demişti.
Senin 25 ti yanlış hatırlamıyorsam , 1/3 ü 8 yapar; yani 8 inin gitmesi 16 kalması beklenen bişey, normal dert etme, 16 dan ne kadar kalacağı kaliteye bağlı artık inşallah bi sürü kalır ki senin kalır, kistin yok yaşın genç :)

lemonade_85 lemonade_85
lylaksy lylaksy
Kızlar test falan yaptınız mı nasılsınız , inşallah güzel haberler alırsınız ve bize de umut verirsiniz :dua::dua:
canım ben dayanamayıp 7. gün yaptım 69.60 cıktı. bugün 10. gün 260 cıktı değerim. dr um 2 gün sonra tekrarlamalı istedi ve progesterona bakalım dedi onların sonucundan sonra keseye bakarız dedi. çok şükür hayırlı haberler geldi bize. rabbim hepinize tattirsin insallah dua ediyorum hep herkese hepimize.

X