Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
canım ben dayanamayıp 7. gün yaptım 69.60 cıktı. bugün 10. gün 260 cıktı değerim. dr um 2 gün sonra tekrarlamalı istedi ve progesterona bakalım dedi onların sonucundan sonra keseye bakarız dedi. çok şükür hayırlı haberler geldi bize. rabbim hepinize tattirsin insallah dua ediyorum hep herkese hepimize.
İnanamıyorum demekki 7. Günde bile belli oluyor :))) ayyyy ne mutlu sana hayırlı uğurlu olsun :) darısı burda bekleyen herkese inşallah ben daha cumartesi opu olacam ya ne kadar gerideyim daha :)

İnanamıyorum demekki 7. Günde bile belli oluyor :))) ayyyy ne mutlu sana hayırlı uğurlu olsun :) darısı burda bekleyen herkese inşallah ben daha cumartesi opu olacam ya ne kadar gerideyim daha :)

hayırlısıyla sende gör bugünleri inş canım aslında ben hissettim yanı bi önceki tedavimde yaşadıklarımı yaşadım o yüzden erken kan verdim elhamdülillah cıktı.

Hadı atlatıyorsun yavaş yavaş :) benim doktor ne demişti biliyormusun ilk görüşmemizde. Toplanan yumurtaların 1/3 ü elenir , bu normaldir demişti yani 15 yumurta toplandığında 5 i gider 10 kalır , bu beklenen normal bişeydir , ama 10 dan daha az kalıp kalmaması yumurtanızın kalitesine kişiye göre değişir demişti.
Senin 25 ti yanlış hatırlamıyorsam , 1/3 ü 8 yapar; yani 8 inin gitmesi 16 kalması beklenen bişey, normal dert etme, 16 dan ne kadar kalacağı kaliteye bağlı artık inşallah bi sürü kalır ki senin kalır, kistin yok yaşın genç :)
Doktorun nokta atışı yapmış bayağı tecrübeli demekki :) zaten çok fazla embriyo kalınca hepsini dondurmuyolar sanırım yani mesela 16 sida 5. Güne kaldı diyelim biri transfer olsa 15 ini dondurmuyolar diye biliyorim. Bunu burda okudugum yorumlardan çıkardım hiç bir doğruluğu da olmayabilir :)

Doktorun nokta atışı yapmış bayağı tecrübeli demekki :) zaten çok fazla embriyo kalınca hepsini dondurmuyolar sanırım yani mesela 16 sida 5. Güne kaldı diyelim biri transfer olsa 15 ini dondurmuyolar diye biliyorim. Bunu burda okudugum yorumlardan çıkardım hiç bir doğruluğu da olmayabilir :)
He kiz :) tecrubeli zaar ; 1/3 unun bos cikip elenmesi vucudun olagan durumu dedi.
Bide ben tedaviye baslamadan on gorusmeye geldigimde yumurtalara bakti dedi ki 15 civari yumurta toplariz senden. Bunu bile nokta atisi yapti.
O bahsettigin seyi bilmiyordum eee dondurmayip napiyorlar ki :)

He kiz :) tecrubeli zaar ; 1/3 unun bos cikip elenmesi vucudun olagan durumu dedi.
Bide ben tedaviye baslamadan on gorusmeye geldigimde yumurtalara bakti dedi ki 15 civari yumurta toplariz senden. Bunu bile nokta atisi yapti.
O bahsettigin seyi bilmiyordum eee dondurmayip napiyorlar ki :)
Bilmiyorumki ben onu surdan çıkardım, 10 tane embriyosu varsa 2 tanesi transfer edildi atıyorum 5 tanesi de donduruldu demis kalanlarla ilgili bişey yok :) ben yanlış anlamış da olabilirim bı bilen denk gelirse aydinlatir inşallah :)

Bilmiyorumki ben onu surdan çıkardım, 10 tane embriyosu varsa 2 tanesi transfer edildi atıyorum 5 tanesi de donduruldu demis kalanlarla ilgili bişey yok :) ben yanlış anlamış da olabilirim bı bilen denk gelirse aydinlatir inşallah :)
Günaydınlar
Transfer için son dakikalar. 6 embriyom vardı biliyorsunuz bugüne 3 tane kalmış. 2 si 1.kalite imiş. Birazdan doktorla görüşüp kaç transfer olacağına karar verilecek. Embriyolog 3 nü de koymaktan yana. Dua edin bana inşallah tutunurlar.

Günaydınlar
Transfer için son dakikalar. 6 embriyom vardı biliyorsunuz bugüne 3 tane kalmış. 2 si 1.kalite imiş. Birazdan doktorla görüşüp kaç transfer olacağına karar verilecek. Embriyolog 3 nü de koymaktan yana. Dua edin bana inşallah tutunurlar.
Şİmdiden hayırlı olsun transferin :) Benim de pazartesi,şimdiden heyecan bastı. Benden önce güzel haberi verirsin inşallah :)

Günaydınlar
3 embriyo mu :) sen kaç tane istiyodun peki canım transferin olmuştur heralde deneyimini bwkliyorim

Evvvett..
Transferi oldum çok şükür.
Doktorum 2 tane koyalım 3 riskli dedi. Biz de 2 istiyorduk zaten.
Ne ara oldu bitti anlamadım bile ben canım yanacak mı hazırlayayım kendimi dediğim anda bitti bile dediler. Korkulacak bişey yok yani.
Allah emeklerimizin karşılığını verir inşallah

Evvvett..
Transferi oldum çok şükür.
Doktorum 2 tane koyalım 3 riskli dedi. Biz de 2 istiyorduk zaten.
Ne ara oldu bitti anlamadım bile ben canım yanacak mı hazırlayayım kendimi dediğim anda bitti bile dediler. Korkulacak bişey yok yani.
Allah emeklerimizin karşılığını verir inşallah
Canım hayırlı olsun Allah'ım inşallah ikisi de tutunur annesine. Test günün ne zaman beni hala aramadilar ya arasam mi acaba ölücem meraktan :KK43: bı de şeyi sorcam hani bı alet takıyor ya vajinaya rahim filminde falan o şekilde mi yapiyolar

Embriyolog aradı az önce dün 16 ydi bugün 13 kalmış iyi kalitede olanda var orta olanda var çok yavaş ilerleyen de var dedi. Pazartesi sabah transfer nasipse. Kaç tane olacağına siz mi karar vrreceksiniz dedim 35 yaş altı ve ilk deneme olduğu için bı tane transfer edilir dedi

Canım hayırlı olsun Allah'ım inşallah ikisi de tutunur annesine. Test günün ne zaman beni hala aramadilar ya arasam mi acaba ölücem meraktan :KK43: bı de şeyi sorcam hani bı alet takıyor ya vajinaya rahim filminde falan o şekilde mi yapiyolar
Amin canım.
Ara istersen aramadılarsa insan çok merak ediyor biliyorum.
Rahim filmim anestezili olduğu için bilmiyorum ama katater takıyorlar o girişi genişletmek için sanırım.
Tek sorun idrara sıkışık olmak. İnsan patlayacak gibi oluyo. Bide transfer sırasında karından ultrasonla bakıyorlar. Karından onu bastırdıkça dedim heralde tutamıcam.

Embriyolog aradı az önce dün 16 ydi bugün 13 kalmış iyi kalitede olanda var orta olanda var çok yavaş ilerleyen de var dedi. Pazartesi sabah transfer nasipse. Kaç tane olacağına siz mi karar vrreceksiniz dedim 35 yaş altı ve ilk deneme olduğu için bı tane transfer edilir dedi
Güzel bir şekilde ilerliyor embriyoların. Embriyolog iyi insanmış bahsederken aradı:)

Güzel bir şekilde ilerliyor embriyoların. Embriyolog iyi insanmış bahsederken aradı:)
Ahaha olabilir adam aradi müsait misiniz diyo olmaz miyim kaç saattir telefon bekliyorum dicektim :) iyiki aramamısim çünkü farklı numaradan aradı bugün. Yatıyomusun sen şimdi ananas kivi ye bol bol kuruyemiş ye bı de her gün bı bardak havuç suyu çok iyi geliyoms

Bende 35 yaşının altındayım 2 tane transfer edildi :) Israrcı ol 2 tane istiyorsan belki ikna edebilirsin

canım hadi sende toplat yumoşları da kurtul :) gerisi Allah Kerim. yumurta boyutların nasıl son durumu?

sizin kaçıncı denemeniz hayırlı olsun bu arada. probleminiz neydi
Çok sağol canım darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah. Benim 2.denememdi ilkinde de 2 tane transfer edilmişti. Tüplerimden 1 tanesi kapalı birde eşimin morfolojisi %1

Çok sağol canım darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah. Benim 2.denememdi ilkinde de 2 tane transfer edilmişti. Tüplerimden 1 tanesi kapalı birde eşimin morfolojisi %1
tüplerin kapalı olmasının bi etkisi yok değil mi tüp bebekte. Benimde transferimin 6. günü. Dua edin hamilelerin duası kabul olur derler. Çektiğimiz sıkıntıları yaşayanlar daha iyi anlıyor. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

X