Benim aşılama doktoru şak diye koydu tanıyı, üstelik öyle bi söyleyişi vardı ki dünyanın sonu sandım ağlamaktan söylediklerini dinleyemedim bile. Bi tarafta 3,5 cm, diğer tarafta 2,5 cm. Bilmem ne. Neyse bu isteksiz isteksiz 2 aşılama yaptı bize, ikisi de olmadı ( tüp bebeğe gidelim istiyordu)
Sonra tüp bebek merkzine gittim, adam muayene etti, dediki senin yaşına göre yumurta rezervin iyi, kistin bi taraftaki 15 mm, diğer taraftakiler 16, 11, 10 mm dedi büyklüğü düşün mm. Aşılama domtoru cm demişti. Nerdyse metre diyecek :) kendiniz hiç denememişsiniz, 3-5 ay kndiniz deneyin derim ben dedi. İlk sayfada hikayeme bakabilirsin biz hiç kndimiz deneyemedim çocuk düşünmeye başlar başlamaz kndimizi tedavinin içinde bulduk gerçekten de. Neyse işte tüp doktoruna dedik biz zaman kaybetmek istemiyoz yap gitsin bizim tedaviyi dedik ve başladık :)
Senin ultrasonla hiç bakmadılar mı canım , o şkilde gördü benim doktor hemen ya, hatta emin olmak için ca125 diye bi test var kisti ölçüyor onu yaptı, üstüne rahim filmi çkti.inşallah sende yoktur , lanet bişy çünkü. Ama tüp bebekte engel teşkil etmiyor.
Adetlerin ağrışı geçer mi mesela ,çikolata kistinin en büyük belirtisi adet ağılarının dayanılmayacak kadar olması