Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Hoşbuldum, pazartesi dr a gideceğim bugün adet oldum. Dr bu ay başlar mi bilmiyorum ama
Gerekli testleri yapar herşeyi yolundaysa başlar heralde. Ben de ilk görüşmeye adetken gittim gitmeden aradım böyle dediler. Testlerde sorun çıkmayınca başladık. İnşallah hayırlısıyla olumlu sonuçlanır hepimizin

Sona yaklaşmışsn maşallah :) ilaçlar ithal olduğu için pahalıdır muhtemelen. Ben 2 kutu aldım gonalf 900 4 kutu cedriodite 1620 verdim bugün bı cedriodite daha alicam 1800 u bulacak çatlatma iğnesi haric

Daha önce de gittiğim dr a gideceğim ama epey oldu son gidişimin üzerinden. Daha önce hsg falan çekilmişti hatta dr kendi ofis yapmıştı vs ama üzerine bir gebelik ve düşük oldu sonra genetik inceleme yaptırdı dr onda da sorun çıkmadı kilo ver dedi 13kg verdim şimdi yeniden başlamak istiyorum bakalım hemen başlar mi bilemiyorum

Bı sıkıntın yoksa başlar canım ben il dışına tek başıma gttim o gün başladı her şey normal çıkınca :)
Sıkıntı var mı o konuda emin değilim iki ay evvel tsh da sorun yaşadım aşırı çalışıyormuş vücudum troidime savaş açmış bir sürü kitle olmuştu boğazımda bir ay kortizon kullandım. Etkisi geçmiştir inşallah ilacın ne bileyim işte

Sona yaklaşmışsn maşallah :) ilaçlar ithal olduğu için pahalıdır muhtemelen. Ben 2 kutu aldım gonalf 900 4 kutu cedriodite 1620 verdim bugün bı cedriodite daha alicam 1800 u bulacak çatlatma iğnesi haric
Ben gonal f i toz aldım daha uyguna geliyo dediler bilmiyorum gerçekten öyle mi. Toplam 6 Cetrodite aldım. 2 de ovitrelle. He bide vitamin kullanıyorum onlar da 170 tuttu. İşte toplam 2.200 civarında oldu. Senin de sona az kaldı bir gün arayla alıcaz güzel haberleri de inşallah.

Başlamazsa da üzülme lütfen vardır bir hayır muhakkak. İlaç verir herşey normal olduğunda başlarsınız inşallah.

Arkadaşlar tedavi ilaçları mide bulantısı yaptı mi sizde? Kullanmaya başladığımdan beri bazen şiddetli hal alan mide bulantısı oluyor .

Merhaba canım evet bır embrıyo konuldu
11 gunde gordugun silik çizgin pozıtıf miydi sonucu tatlım onu anlayamadım çok eskılere bakamadım

Aynen canım inşallah pazartesi kontrolde aynı gün çatlatma iğnesi verir carsambadan opu için cagirir diye düşünüyorum umarım daha fazla bekletmz :) tozunun olduğunu bile bilmiyodm o ilacin

İnşallah canım. Hem klomen hem iğne kullandım canım ben , klomen 5 gündü bitti, iğneye devam.
Ben 1. Aşılamamda 5 gün klomen kullanmıştım 3 yumurtam büyümüştü; 2. Aşılamamda gonal-f kullandım ve 1 yumurtam büyümüştü. Benim klomenle aram iyi :) o yüzden tüp bebekte de vermelerine sevindim :))
Doktor size şuan kendiniz denettiriyor dimi, herhangi bi aşılama gibi bi işlem yok, yumurta büyütüyor çatlatıyor , ilişki öneriyor dimi ? Umarım bi süpriz yaşarsın da bizim gibi bu aşamlaara gelmezsin

Kiz sen nerelerdesin doktor beni pazartesi kontrole çağırdı Kayseri'ye mecbur gidicem o gün soylicekmis çatlatma iğnesi ve opu gününü senin kontrol ne zaman

Merhaba hoşgeldin aramıza :) ben de ilk tüp denememi yaşıyorum canım :) şu an iğnelere devam ediyorum önümüzdeki hafta opu olur sanırım , ben 2 yıldır evliyim , 5 aydır çocuk istiyoz :) 2 olumsuz aşılama geçirdim, çikolata kistim var tescilli :) senin ki gibi şüpheli değil , kesin benim :) doktor zaten kisti görür görmez dünyanın sonu gibi davrandı koştur aşılama hadi tüp bebek , 5 aylık süreçte 2 aşılama geçirdim şuan tüp tedavisindeyim düşün :) sanırım senle yaklaşık zamanlarda idecek tedavimiz. Benim doktor oğu yaptıktan sonra 1 ay dinlendircek sende var mı öyle bişey, yoksa senin önden olur transferin. Ben antalyada tedavi görüyom sen hangi ildesin

Kiz sen nerelerdesin doktor beni pazartesi kontrole çağırdı Kayseri'ye mecbur gidicem o gün soylicekmis çatlatma iğnesi ve opu gününü senin kontrol ne zaman
Kız bugün hiç giremedim şimdi geldim :)) ben de 2. Kontrolüme pazartesi gidecem hadi bakalım :))) dün sabah gittim ya burda takibimi yapan doktora, dedim ki cetridote vermediler , anca vereceklerdir dedi, bu arada tüp doktorumun yazdığı ilçaları kullanıyorum ya 2 tanesine ben başla deyince başla demişti, dün kontroldeyken burdaki doktor tüptekini aradı yumurtalar şu büyüklükte diye bilgi verdi, tüp doktoru demişki tarlusal a şimdi başlayabilir, bi voltaren fitil kaldı başlamadığım onu da opu zamanı kullanacakmışım ağrı kesici imiş. Tarlusal büyümeyi yavaşlatıyormuş , acaba bana cetridote vermeyevekler mi , pazartesi arayıp soracam valla. Vardır bi bildikleri ama

İlk deneme benim. Şuan transfer yapıldı hastanede yatıyorum 2 saat yat dediler iki tane koydu birisi 1. Kalite birisi 2. Kalite. 2 tane de dondurduk.
Maşallah geçmiş olsun canım hadi hayırlısı , bize güzel haberi vereceksin 12 gün sonra :) kız aynı aşılamada ki gibi ayaklar havada mı dinlendiriyorlar :) benim aklım hala aşılama mantığıyla hareket ediyor

Yaş 35, pcos, Ankara, Başkent üniversitesi, tedaviye hazırlanıyorum. Bir kendiliğinden oluşan ve düşük ile sonuçlanan bir gebelik var. Beni de ekleyin listeye
Hoşgelddiiinnn :))) ekledim bile :) daha önce aşılama falan oldu mu hiç , pkoslar aşılamada çoğu zaman sonuç alıyor da ondan sordum, gerçi sizin kendiliğinden bile olmuş maşallah. Benim 2 olumsuz aşılamam var, şuan ilk tüp bebek teavisine devam ediyorum, artık sürecin sonuna gelmek istiyorum çok yoruldum.

İnşaallah hayırlısı diyelim nasibimizde varsa olur:) aynısı hiçbir fark göremedim ben. Rahim yıkama falan da olmadı toplamada olmuştu anesteziden önce. Bunda da bekliyodum da yapmadılar. Direkt gönderdi içeri hiç hissetmedim kolay yani. Yumurta toplama sıkıntılıydı o da zaten anestezili. Ne olduğundan haberin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…