Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
teşekkürler bizim aşılama daha mantıklı sanki o zaman. eşimdede sprem sayısı az biraz çünkü
tüpünüzün olduğu taraftan yumurtanız gelişirse o zaman aşılama yaptırırsınız. tüpsüz taraftan yumurta gelişirse boşuna para vermeyin bi sonraki ayı bekleyin. çünkü tüpsüztaraftan ihtimal baya düşük.

• Tüp bebekle ilgili terücrübelerini paylaşmak isteyenler buyursun :)
YAŞ, TEDAVİ SEBEBİ, KAÇINCI DENEME, ŞEHİR( şehir yazmak zorunlu değil) bilgilerinizi yazın, listeye ekleyeyim süreci berber geçirelim sonucumuzu beraber bekleyelim. Tedavi sebeplerine bakarak kendimizle aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlarla bilgi tecrübe paylaşımı yapabiliriz, dertleşebiliriz :)

Ben kendi sürecimden kısaca bahsedeyim. Yaşım 40, eşimin 43.
-1. Aşılama oldu, klomen-çatlatma-aşılama. Sonuç yok.
-2. Aşılama oldu, gonal-f, çatlatma-aşılama. Sonuç yok.
Antalya Tüp Bebek Merkezi'nde karar kıldık.
Kemal beyle ön görüşme, önceki testlerin değerlendirilmesi , muayene, adet olunca başlamak üzere 'ginera' isimli ilaç verildi, 15 gün kullanıp 17. Gün gitmem için randevu verildi, o güne kadar yaptırmam istenen testler listesi verildi.
Alanin aminotransferaz (ALT), Anti HBS ab, HEMOGRAM, Hepatit B s Antijeni ( HBsAG)
Hepatit C Antikoru ( anti-HCV), HIV antikoru (1-2), Kan grubu ( ABO) tayini
Kan şekeri, Kreatinin, Prolaktin (PRL), Rubella Antikoru lgG, Tam idrar, TSH ( tiroid uyarıcı hormon), Toxoplasma Antikoru lgG, VDRL )
( Eşimden de şu testler istendi; Hepatit B s Antijeni ( HBsAg), Hepatit C Antikoru ( anti-HCV), HIV Antikoru (1-2) Spermiogram, VDRL)
12 mayıs : opu yapıldı, 17 yumurta toplandı, 5.güne gelen ideal gelişim gösteren 3 embriyom donduruldu, 2 sini pgt ye gönderdik, sonuç gelince transfer olacam inşallah. Zaten 1,5 ay rahim dinlendirme vardı, bu süreçte dinlenmiş olacak. bu sürede kullanacağım ilaçlar; coraspin, elevit (vitamİn) , estrofem, crinone jel ve bi tane iğne( tek seferlik)

1- TEDAVİYE HAZIRLANANLARo_Oo_Oo_O

@Mojo44[/USER] , yaş 26, pko, morfoloji, 1 kimyasal gebelik, 1 aşılama sonrası tüp bebeğe başlayacak-İSTANBUL
@sekersizcikolata , , haziranda tedaviye başlayacak-İSTANB
@mor gelincik , çikolata kisti, eylülde tedaviye başlayacak
@Karasya , yaş ?, hafif pko, tüplerden biri geniş, 2 aşılama sonrası haziranda tüp bebeğe başlayacak-İZMİR
@Mstfsevda , , yaş?, sebepsiz infertilite; 3 aşılama sonrası haziranda başlayacak
@Unicornbe , yaş 29, pko-
@cyd86 , 31 yaş, sevepsiz infrt. -İSTANBUL
@Smyrnam3509 , 35 yaş, morfoloji, 1 aşılama sonrası 1.tüp tedavisi , haziran sonu tedaviye başlayacak
@SUDESUDE09 ,
@jasmine53 , 32 yaş, pko, insilün direnci,(1 aşılama,1 tüp sonrası 2.tüp deneme olacak ağustosta)
@Alevv8142 , ağustosta başlayacak

2- TEDAVİYE DEVAM EDENLER :KK9::KK9::KK9:

@Nur34nur , sperm hreketliliği düşük, 1 aşılama sonrası 1.tüp deneme, 23 temmuz tedavi başladı
@Sedaalieymen , 1.deneme, 20 temmuz tedavi başladı-İSTANBUL

3- OPU YAPILIP TRANSFER BEKLEYENLER :KK200::KK200::KK200:
(tarihler opu tarihleridir)

9 mayıs, @Htchtchtchtc , hidrosalpenks ve polip ameliyat sonrası transfer-İSTANBUL
23 mayıs, @ShinSeGi , 28 yaş , çikolata kisti, 4.deneme, kist için yapay menapoz sonrası eylülde transfer-İZMİR
24 mayıs, @Bmsbms , hidrosolpenks,tüpler alındıktan sonra transfer
29 mayıs, @mavisorkide , yaş?, -İSTANBUL
9 haziran, @DRYMHM , 3.deneme ( genetik testi bekleyecek)-İSTANBUL
7 temmuz , S sonbaharsonuyok , 26 yaş, pkos, (1.deneme) -KAYSERİ
17 temmuz , @Neyik , 31 yaş, 1.deneme (rahm dinln) ağustos transfer, İSTANBUL
19 temmuz , @Turkuazvesari , 39 yaş, 8.deneme
Xxx, @eseda44 , ağustosta transfer olacak
24 temmuz, @ymrsis , yaş ?, sperm say. 1.deneme (ağustosta transfer)
1 ağustos, @Svltr , yaş?,çikolata kisti, 1.deneme

4- TRANSFER YAPILIP SONUÇ BEKLEYENLER :anneadayı::anneadayı::anneadayı: (tarihler transfer tarihleridir)

9 nisan, @SHE- , , eşinde morfoloji , yaş 30,İSTANBUL-HAMİLE
15 nisan , @asilsoy , (pko, kan pıhtılaşması, azosperm ), 4.deneme -ANKARA (negatif)
17 nisan, @AyAl80 , yaş?, çikolata kisti, 1.deneme , (12 nisan opu)-ADANA-HAMİLE
24 nisan, @Mry258 , sebepsiz infrt. 2 aşılama sonrası 1. Tüp denemesi -DENİZLİ (negatif)
28 nisan , @lemonade_85 , yaş?, pkos-İSTANBUL- HAMILE
30 nisan, @kunfeyekun21 , amh düşk, İSTANBUL(negatif)

1 mayıs, @lylaksy , 32 yaş, azosperm, 1 çocuk var, 2. Tüp bebek denemesi ( 1 embriyo)- ANKARA-HAMİLE
2 mayıs, @Esrarengsiz1016 , yaş? , pko ; (2 embriyo) (negatif)
5 mayis, @Yagmuryah , 1 olumsuz asilama sonrasi 1.tup deneme ( 2 embriyo) -HAMİLE
8 mayıs, @Umutlupkolu , ( 1 embriyo) (???)
8 mayıs, @almiraroza , sebepsiz infrtl., 1 kimyasal, 3 aşılama, 2. tüp denemesi (1 embriyo) - HOLLANDA (negatif)
8 mayıs, @Tuma3987 , 28 yaş, (2 embriyo)-HAMİLE
11 mayıs, @xcvbnm , 28 yas, asilama, cikolata kisti, 1.tup (2 embriyo) -(8 mayıs opu)-DENIZLI-HAMİLE
12 mayıs, @Gamzee246 , sebebsiz infrtl, 3. Tüp denemesi (2 embriyo)-HAMİLE
14 mayıs, @aselbelis601 , 27 yaş, sebepsiz infert. 1. tüp denemesi (1 embriyo)- (9 mayıs opu)-KAYSERI (negatif)
14 mayıs, @blue-dreams , sebepsiz infertl. 1.tüp denemesi (ocakta opu) -ADANA-(2 embriyo) HAMİLE
17 mayıs , @eerciyes_34 , yaş?, 2.tüp denemesi (HAMİLE)
18 mayıs, @KOKUNNHUZURR , 26 yaş, sebepsiz infrt., 3 aşılama,1.tüp (2 embriyo) -(24 nisan opu)-DENİZLİ-HAMİLE
21 mayıs, @Bebek1hikayem1 , (16 mayıs opu) ANTALYA- (negatif)
25 mayıs, @evanescence10 , 28 yaş, ileri hark,düşk, (21 mart opu)- İSTANBUL-HAMİLE
29 mayıs, @Calandiva , 30 yaş, pko, 2.deneme -İSTANBUL (negatif)
29 mayıs, @buzin ( negatif) ,
30 mayıs, @Chickennova , (25 mayıs opu) ( negatif)

1 haziran , @yelek , 34 yaş, hareket düşk, morf., 1.deneme (28 mayıs opu), (2 embriyo)-ALMANYA-(negatif-düşük)
4 haziran, @umut kadar ,Yaş?, (9 nisan opu)-(2 embriyo)-ERZURUM (???)
6 haziran, @Avalon80 , yaş 38, tüp sebebi?, 3.deneme-( 3 embriyo) ANKARA- HAMİLE
10 haziran , Sevdamm2626 Sevdamm2626 , 25 yaş , pko,tüpler tıkalı,1.denm,(5 hazirn opu),(2 emb)ESKİŞEHİR-HAMİLE
11 haziran , @doga Delisi , varikosel, harket yavşl, 27 yaş (1.deneme) (7 haziran opu) HAMİLE
14 haziran, @Duygum___ , ( 18 nisan opu) laporoskopi sonrası transfer (2 embriyo)-HAMİLE
21 haziran , @Papatyaolmak , 2.deneme, 26 yaş, sperm sayısı ve hareketl.düşk, ( 1 embriyo)
23 haziran, @bifembahya , 31 yaş, erkek infrt, 1 çocuk sonrası 3.deneme- (2 embriyo) İZMİR-HAMİLE
27 haziran, @Gulsah8488 , ileri harktlk.düşk.4.deneme, (27 mart opu)(pgtli) -İSTANBUL-HAMİLE
29 haziran , @Edanonurum , 26 yaş, sebsz infrt. 1.denm. (25 mayıs opu) (rah.dinl.) -ANTALYA-HAMİLE
30 haziran , @Muallimesevde34 , Sperm sy.az.(28 haziran opu)1.deneme (1 embry)-HAMİLE

3 temmuz, @nbbn , 35 yaş,sperm say. az, 2.denme, progs.yüksk (1 mayıs opu), (2 embriyo) -İZMİR(negatif)
4 temmuz , @1-mucize-olsun ,33 yaş, amh düşk, fsh yüksek, 1.deneme (1 embriyo) (??????)
5 temmuz , @nehira-27 , 40 yaş, sperm hızı, 1.tüp den.(12 mayıs opu), (rah.din.) -ANTALYA-HAMİLE
5 temmuz, @nesmertoglu ,33 yaş, pko,1.denm. progs yüksk,(22 mays opu)(1 embry)ANKARA-HAMİLE
5 temmuz , @tututa , sperm sayı azlığı, morfoloji,prolaktin yüksek, 1.deneme (1 embriyo)-HAMİLE
6 temmuz , @becidina , 35 yaş, pko, 1.denm.(1 temmuz opu) (2 embriyo)-ANKARA-HAMİLE
6 temmuz , @mry-35 , çikolata kisti,yapışıklık, polip, (1.deneme)(dondr) -İSTANBUL (?????)
8 temmuz , @aras25 , sebepsiz infertilite (5 temmuz opu)(1.deneme) (1 embriyo) (?????)
12 temmuz , @Serp208 , Yaş?, tüp ypt sebebi?, kaçıncı deneme?, (1 embriyo) -DİYARBAKIR (???)
13 temmuz. , @zeynep_33519 ,yaş 37, amh düşk, fsh yüks, 9.deneme, (1 embriyo)-İSTANBUL (???)
15 temmuz , @rad-8 , 34 yaş, endometrioma, (10 temmuz opu) 1.tüp denm (2 embriyo)-ANKARA(negatif)
18 temmuz , @Minnoskafa , 28 yaş, azosperm, (15 temmuz opu) 1. Deneme- MANİSA
25 temmuz , @9ay , 31 yaş, endometriosis, 2.çocuk için 3.tüp denm, İSTANBUL
31 temmuz , @hayalim mucize , yaş?, tüp sebebi?, (26 temmuz opu) 1.deneme

1 ağustos, @hatice-yakup , 29 yaş, (27 temmuz opu) 2.deneme (1 embriyo)-VİYANA

Xxxx, @Eylul41213 , 26 yaş, morfoloji, prolaktin yüks, pıhtılaşma, (25 haz.opu) 1.deneme(pgt) -İSTANBUL

5071

7.gün:61
[tr][/tr] [th]beta HCG[/th] [th]7.GÜN[/th] [th]8.GÜN[/th] [th]9.GÜN[/th] [th]10.GÜN[/th] [th]11.GÜN[/th] [th]12.GÜN[/th] [th]13.GÜN[/th] [th]14.GÜN[/th] [th]15.GÜN[/th] [th]16.GÜN[/th] [th]17.GÜN[/th] [th]KESE G.[/th] [tr][/tr] [td]@Dykdyk , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]630[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@SHE- , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]127[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@AyAl80 , [/td] [td]76[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@lemonade_85 , [/td] [td]79[/td] [td]-[/td] [td]204[/td] [td]528[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@lylaksy , 1 embriyo[/td] [td]69[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]260[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@Yagmuryah , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]80[/td] [td]130[/td] [td]175[/td] [td]-[/td] [td]430[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@Tuma3987 , 2 embriyo[/td] [td]136[/td] [td]-[/td] [td]260[/td] [td]-[/td] [td]444[/td] [td]534[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@xcvbnm , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]77[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@Gamzee246 , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]55[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]872[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@blue-dreams , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]556[/td] [td]-[/td] [td]1983[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@eerciyes_34 , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]47[/td] [td]80[/td] [td]198[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]2400[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@KOKUNNHUZURR , 2 embriyo[/td] [td]36[/td] [td]-[/td] [td]60[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]1115[/td] [td]19.gün:[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@evanescence , 2 embriyo[/td] [td]5.gün:18[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]216[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@yelek , 2 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]30[/td] [td]-[/td] [td]80[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]617[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@Avalon80 , 3 embriyo[/td] [td]-[/td] [td]45[/td] [td]-[/td] [td]233[/td] [td]-[/td] [td]512[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@doga Delisi ,2 embriyo [/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]225[/td] [td]-[/td] [td]486[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td][/td] [tr][/tr] [td]@[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td] [td]-[/td]
canım yaş 28 yazabilirsin başka yazacağın bişey varsa yazayım

Arkadaslar selamlar furkan başoğluna tedavı olan var mı yorumlarınıı merak edıyorum surecınızde neler yasadınız veya doktor hastane onerısı yapacak olumlu olumsuz tecrubelerınıı yazar mısınız? Herkeseın bunyolda allah yardımcısı olsun

kızlar merhaba aranızda hiç tek tüple hamile kalan varmı. geçen hafta sag tüpüm hidroselpinks yüzünden komle alındı doktor 1 ay dinlenicez sonrada ya tüp ya aşılama yapıcaz dedi. kendi kendine de kalabilirsin bu arada dedi . sizlerde böyle olan hamile kalan varmı diye merak ettim
Yanlış hatırlamıyorsam Sevdamm2626 Sevdamm2626 , 2 tüpü de tıkalıydı, ondan bilgi alabilirsin canım

Günaydın bayanlar; dün doktora gittim. Eylül ayında nasipse araştırma hastanesinde tüp bebek tedavisine başlayacağım. Doktordan kendi araştırmam üzerine biesteron diye ilaç istedim. onun dışında doktorum( bu arada prof) içerisinde hem folik asit takviyesi olan hem d vitamini çinko ve b vitaminlerini içeren 2 ilaç daha yazdı. 3 üne 433 tl verdim:KK64:sağlık olsun yeterki nasip olsun dedim bugün de kendime eğirotu arı sütü siparişi verdim bunu da araştırmıştım. belki başlayacak olan arkadaşlara bi faydam dokunur diye paylaşmak istedim.bir de cumartesi günü başlayıp cuma günü tamamlanacak olan 41 fetih suresine başladım.isteyen olursa bunu da paylaşırım. Rabbim isteyen kimsenin emeklerini bos çıkarmasın.

kızlar merhaba aranızda hiç tek tüple hamile kalan varmı. geçen hafta sag tüpüm hidroselpinks yüzünden komle alındı doktor 1 ay dinlenicez sonrada ya tüp ya aşılama yapıcaz dedi. kendi kendine de kalabilirsin bu arada dedi . sizlerde böyle olan hamile kalan varmı diye merak ettim
Merhaba canim öncelikle gecmis olsun benimde iki tupumde tikali ve pkoluyum ben direk tüp bebek yaptrdim asılamayla.zamanla kaybetme bence sormak.istedgin seyleri.sorabilirsin bildigim kadariyla yardimci olurum Allahin izniyle Rabbim kucagini doldursun insallah

Geçmiş olsun , opu yapıldı mı, bu ohss opudan sonra mı ortaya çıkıyor . Hem dinlenmiş olursun bu sayede.
Opu yapıldı canım 5 tane blast yumurtam var. Mide bulantılarım çatlatma iğnesi ile arttı opu dan sonra da geçmedi. Adet oldum başka bir doktora gittim kendi şehrimde 30 yumurtamın olduğunu ohss yaşadığımı söyledi. Opu da 20 yumurta alındı. Bulantı kusma ve aşırı derecede şişkinlik tedavi öncesindeki hiçbir kıyafetim olmuyor. Ki diyet yapıyorum ama bir gün kalktım tartıda 6 kg fazla idim tamamen ödem birikti. Hastanelik oldum

Günaydın bayanlar; dün doktora gittim. Eylül ayında nasipse araştırma hastanesinde tüp bebek tedavisine başlayacağım. Doktordan kendi araştırmam üzerine biesteron diye ilaç istedim. onun dışında doktorum( bu arada prof) içerisinde hem folik asit takviyesi olan hem d vitamini çinko ve b vitaminlerini içeren 2 ilaç daha yazdı. 3 üne 433 tl verdim:KK64:sağlık olsun yeterki nasip olsun dedim bugün de kendime eğirotu arı sütü siparişi verdim bunu da araştırmıştım. belki başlayacak olan arkadaşlara bi faydam dokunur diye paylaşmak istedim.bir de cumartesi günü başlayıp cuma günü tamamlanacak olan 41 fetih suresine başladım.isteyen olursa bunu da paylaşırım. Rabbim isteyen kimsenin emeklerini bos çıkarmasın.
Hayırlı olsun canım , karar verip başlamak en güzeli , gerisi geliyor zaten adım adım :KK200: ama bu süreçte bi bakmışsın kendiliğinden hamilesin :)

Opu yapıldı canım 5 tane blast yumurtam var. Mide bulantılarım çatlatma iğnesi ile arttı opu dan sonra da geçmedi. Adet oldum başka bir doktora gittim kendi şehrimde 30 yumurtamın olduğunu ohss yaşadığımı söyledi. Opu da 20 yumurta alındı. Bulantı kusma ve aşırı derecede şişkinlik tedavi öncesindeki hiçbir kıyafetim olmuyor. Ki diyet yapıyorum ama bir gün kalktım tartıda 6 kg fazla idim tamamen ödem birikti. Hastanelik oldum
Hep okuyordum biyerlerden ohss diye de, ne olduğunu bilmiyordum, fazla yumurta üremesi heralde. Çok geçmiş olsun :dua: 5 yumurta çok iyi. Sonu güzel olacak inşallah , bu günleri de anı olarak hatırlayacaksın

Hep okuyordum biyerlerden ohss diye de, ne olduğunu bilmiyordum, fazla yumurta üremesi heralde. Çok geçmiş olsun :dua: 5 yumurta çok iyi. Sonu güzel olacak inşallah , bu günleri de anı olarak hatırlayacaksın
Ay canım inşallah ama benim kafamı kurcalayan şey farklı kiloluyum ve 6 ay sonra işlemi yaptırsam diyorum ne yapacağımı bilmiyorum 6 ay çok mu geç

Ne zaman toplanıldı ? Transfer hemen olacak mı bekleyecek misin , rahim dinlendirme falan olacak mı, inşallah bi sürü yumurtan döllenir ilk denemeniz miydi
Evet ilk deneme canın . Beklemeyeceğiz su an için sorun yok dedi doktor . Dün toplandı bugün arayıp durum ne soracağım merakla bekliyorum

Hayırlı olsun canım , karar verip başlamak en güzeli , gerisi geliyor zaten adım adım :KK200: ama bu süreçte bi bakmışsın kendiliğinden hamilesin :)
Nehira-27 Nehira-27 ne güzel mutlu ettin beni. böyle demesi bile güzel.endrometriozis hastasıyım biraz sağlıklı yumurtalar kendiliğinden zor; tüp bebek olmazsa doktor amelıyat önerdi zaten. hayrılısı olsun.umarım sende de her sey yolundadır. bebişin sağlıkla büyüsün...

X