Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Merhaba kızlar, transfer için rahim hazırlama aşamasındayım, estrofem kullanıyorum, şuanda göğüslerim de acayip bi ağrı adet olacakmışım gibi karnımda sancı falan var, normali midir bu içinizde bu durumu yaşayan var mı?

ARKADASLAR MERHABA; ARANIZDA EĞİTİM VE ARASTIRMA HASTANESİNDE TÜP BEBEK YAPTIRAN VAR MI ACABA; SANKİ GENELDE HEP ÖZELDE YAPILMIŞ GİBİ HİSSETTİM. BEN EYLÜL AYINDA EĞİTİİM VE ARASTRMA HASTANESİNDE YAPTIRCAM. AMH BAYA DÜŞMÜŞ. 0,67 İLE BEBİŞLERİNE HAMİLE KALAN VAR MI ACABA MORALE İHTİYACIM VAR. ENDROMETRİOZİS HASTASIYIM. BU HASTALIK BENİM REZERVLERİ YİYİP BİTİRDİ:sinirli::sinirli:

ARKADASLAR MERHABA; ARANIZDA EĞİTİM VE ARASTIRMA HASTANESİNDE TÜP BEBEK YAPTIRAN VAR MI ACABA; SANKİ GENELDE HEP ÖZELDE YAPILMIŞ GİBİ HİSSETTİM. BEN EYLÜL AYINDA EĞİTİİM VE ARASTRMA HASTANESİNDE YAPTIRCAM. AMH BAYA DÜŞMÜŞ. 0,67 İLE BEBİŞLERİNE HAMİLE KALAN VAR MI ACABA MORALE İHTİYACIM VAR. ENDROMETRİOZİS HASTASIYIM. BU HASTALIK BENİM REZERVLERİ YİYİP BİTİRDİ:sinirli::sinirli:
canım ben özelde tedavi oluyorum şuan, bende de çikolata kisti var ve amh 0,72, çarşamba günü opu var, sadece 3 yumurtam büyümüş inşallah onlarda boş çıkmaz, bu kist epey olumsuz etkiliyor

:KK200:
Evet canım aynıyız, benimde bugün kontrolüm vardı her şey yolunda dedi doktor yumurta gelişimi güzel seyrediyor bi sıkıntı yok dedi yine iğnelere devam edeceğim ve yumurtaların erken çatlamaması için iğne verdi, pazartesi sabah tekrar çağırdı, bir de bugün kan verdim e2’ye falan bakıldı bir kaç bişeye daha bakıldı sanırım ama tedbir için dedi doktor,bir sıkıntı yok testlerde dedi, birde benden ve eşimden bazı testler ile nüfus kayıt örneği,nüfus cüzdanı fotokopisi gibi bazı belgeler istediler dosyaladılar ve son olarak transferi hemen yapmayacağını rahimi dinlendirmek ve çocuğa uygun bir hale getirmek için önümüzdeki ay adet sonrasında yapacağını söyledi...
Böyle böyle geçiyor bakalım,inşallah hayırlısıyla ve sağlıkla sonucunda yüzümüz güler anne oluruz:KK200:
canım ne yaptın ne dedi dr
benim çarşamba opu yapılacak inşallah

canım ben özelde tedavi oluyorum şuan, bende de çikolata kisti var ve amh 0,72, çarşamba günü opu var, sadece 3 yumurtam büyümüş inşallah onlarda boş çıkmaz, bu kist epey olumsuz etkiliyor
İnsallaj bos çıkmaz dua etmektep başka caremin yok arkadaşım. Rabbim yüzünu guldursun

canım ne yaptın ne dedi dr
benim çarşamba opu yapılacak inşallah
Merhaba canım, bugün kontrolüm vardı yumurta ölçümleri iyi gidiyor dedi, yine kan verdim e2’ye bakıldı sıkıntı yok dedi,yarın 11’de tekrar kontrolüm var,galiba yarın opu için gün söyleyecek çünkü bu hafta içi yapıcaz demişti. Yarın yazarım yine, inşallah sağlıklı büyümüşlerdir ve yüzümüz güler ❤️

Merhaba canım, bugün kontrolüm vardı yumurta ölçümleri iyi gidiyor dedi, yine kan verdim e2’ye bakıldı sıkıntı yok dedi,yarın 11’de tekrar kontrolüm var,galiba yarın opu için gün söyleyecek çünkü bu hafta içi yapıcaz demişti. Yarın yazarım yine, inşallah sağlıklı büyümüşlerdir ve yüzümüz güler ❤️
Ya Ben ilk tup bebek tedavisindeyken hic kan alip e 2 ye falan Bakan olmadi. Ilaclari kullandim yumurta takibi yaptılar o kadar. Sizler anlattikca Ben sinir oluyorum ilk merkeze

inşallah canım sağlıklı bir süreç geçirmek nasip olsun hepimize

Merhaba kızlar, transfer için rahim hazırlama aşamasındayım, estrofem kullanıyorum, şuanda göğüslerim de acayip bi ağrı adet olacakmışım gibi karnımda sancı falan var, normali midir bu içinizde bu durumu yaşayan var mı?
Ben de kullanmıştım canım , normaldir , göğüsleri şişiriyor estrofem. Ben transferden 20 gün önce kullanmaya başlamıştım senin belli mi transfer , vücut hamile olmadığı için embriyoyu yabancı madde gibi algılar diye estrofem veriyorlar , estrofem de vücudun hamileymiş gibi değişiklikler yapıyor embriyoyu kabul etsin diye :)
Başka bişey verdiler mi estrofem dışında , inşalah güzel ilerler herşey :KK200:

Canimmm görmedim etiketi kusura bakma
Tam ortadayım yarin Transferim var :-)
Sen nasilsin ? Bebis nasil ????
Maşallah hangi ara opu oldun kız :) hadi hayırlısı :) kaç tane transfer edilecek ? Kaç gün beklediler labaratuvarda
Ben de yuvarlanıp gidiyom , normal yaşamım standart :) cuma günü kalp atışını duyarsak rahat bi nefes alcam inşallah

selam arkadaşlar ,

benim de 1 başarısız aşılama ve 1 iptal edilen tedaviden sonra nasipse yarın tüp bebek için tedavimiz başlıyor..

hepimize hayırlı sonuçlar olsun inşallah..

X