Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Mayıs'ta ilk tüp bebek denemem başarısız olmuştu. Bu ay adetim 4 gün gecikti bugün test yaptım koyu olan testi önce silik olanı ondan bı saat sonra yaptım şimdi kan vermeye gidiyorum

Kan sonucum 81.55 çıktı çok saskinim hiç ihtimal vermedigim bı aydi ama değer düşük mü 3-4 gün gecikti
Maşallah kendiliğinden inşallah sağlıkla devam eder. Geç döllenmiş olabilir iki güne Bir baktır artış güzel olur inşallah.

benim fsh 8,51 .e2 hormonu da 41.eşimde de %30 dna hasarı var... 37 yaşındayım.bu 2.tüp bebek denemem olacak.sizce umut var mı ? gene olmayacak diye moralim çok bozuluyor
Değerlerden pek anlamam ama Umut her zaman var şansınıızı deneyin çıkmadık candan umut kesilmez boşuna dememişler Rabbim kucağınızı doldursun

Amh değerinize baktırdınız mı?bazen fsh ve amh uyumlu olmayabiliyormuş.
FSH:

En eski ama en az güvenilir olan testtir.

FSH beyindeki hipofiz bezinden salgılanıp yumurta büyümesini sağlayan hormondur. Yumurtalıklar iyi ise düşer, zayıf ise yükselir. 10 IU/L ve üzeri yüksek kabul edilir.

Aynı ay içinde ve aydan aya çok değişiklik gösterdiği için yanıltıcı olabilir. Özellikle normal çıktığında, aynı anda ölçülmüş olan E2 (Estrodiol) hormonun da yüksek olmadığının görülmesi gerekir. Çünkü zayıf yumurtalıklı kadınların yumurtaları çabuk büyüyerek E2 hormonu salgılar, bu da FSH’nin yanıltıcı olarak düşüp normal sınırlarda çıkmasına neden olur. Bu durumda normal çıkan FSH yumurtalığın iyi olduğunu göstermediği gibi erken yükselmiş bir E2 değeri azalmış yumurtalık rezervini gösterir.

:KK200:
canım seninle aynı başlamıştık sanırım iğnelere
nasılsın nasıl gidiyor
benim bugün 12 de kontrolüm var
Evet canım aynıyız, benimde bugün kontrolüm vardı her şey yolunda dedi doktor yumurta gelişimi güzel seyrediyor bi sıkıntı yok dedi yine iğnelere devam edeceğim ve yumurtaların erken çatlamaması için iğne verdi, pazartesi sabah tekrar çağırdı, bir de bugün kan verdim e2’ye falan bakıldı bir kaç bişeye daha bakıldı sanırım ama tedbir için dedi doktor,bir sıkıntı yok testlerde dedi, birde benden ve eşimden bazı testler ile nüfus kayıt örneği,nüfus cüzdanı fotokopisi gibi bazı belgeler istediler dosyaladılar ve son olarak transferi hemen yapmayacağını rahimi dinlendirmek ve çocuğa uygun bir hale getirmek için önümüzdeki ay adet sonrasında yapacağını söyledi...
Böyle böyle geçiyor bakalım,inşallah hayırlısıyla ve sağlıkla sonucunda yüzümüz güler anne oluruz:KK200:

hatice-yakup hatice-yakup , 15 temmuz tedaviye başladı
S Sedaalieymen , 20 temmuz tedavi başladı
Svltr Svltr , 23 temmuz tedviye başladı
Nur34nur Nur34nur , 23 temmuz tedaviye başladı
kızlar tedaviler nasıl gidiyor , opu olan var mı . İnşallah kaliteli yumurtalarla dolmuştur heryeriniz :KK200:
Güzel gidiyor henüz o seviyeye ulaşamadık:)) kontrollere ve iğnelere devam modundayım:) bu arada bebişim hayırlı olsun canım ahhh aşılama arkadaşım gerçekten çık sevindim, rabbim sağlıkla huzurla mutlu bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah ( aminnn) kendine çok dikkat et ve hep pozitif ol:anneadayı::KK200:

FSH:

En eski ama en az güvenilir olan testtir.

FSH beyindeki hipofiz bezinden salgılanıp yumurta büyümesini sağlayan hormondur. Yumurtalıklar iyi ise düşer, zayıf ise yükselir. 10 IU/L ve üzeri yüksek kabul edilir.

Aynı ay içinde ve aydan aya çok değişiklik gösterdiği için yanıltıcı olabilir. Özellikle normal çıktığında, aynı anda ölçülmüş olan E2 (Estrodiol) hormonun da yüksek olmadığının görülmesi gerekir. Çünkü zayıf yumurtalıklı kadınların yumurtaları çabuk büyüyerek E2 hormonu salgılar, bu da FSH’nin yanıltıcı olarak düşüp normal sınırlarda çıkmasına neden olur. Bu durumda normal çıkan FSH yumurtalığın iyi olduğunu göstermediği gibi erken yükselmiş bir E2 değeri azalmış yumurtalık rezervini gösterir.
Açıklama için teşekkürler güvenilirliği amh kadar olmadığı için amh istiyorlar bir de antral folikül sayımı yapıyorlar. Net fikir veriyor nu ikisi

X