Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
A aselbelis601 çok mutlu oldum okuyunca ... rabbim sabrının karşılığını müjdeyle verdi inşallah... gözün aydın olsun.masallah ..
Çok tesekkur ederim Allah razı olsun. İkinci kan değerim 164 tü pazartesi ya da salı tekrar vericem Allah isteyen herkese en hayırli zamanda nasip etsin insallah

:KK200:
Evet canım aynıyız, benimde bugün kontrolüm vardı her şey yolunda dedi doktor yumurta gelişimi güzel seyrediyor bi sıkıntı yok dedi yine iğnelere devam edeceğim ve yumurtaların erken çatlamaması için iğne verdi, pazartesi sabah tekrar çağırdı, bir de bugün kan verdim e2’ye falan bakıldı bir kaç bişeye daha bakıldı sanırım ama tedbir için dedi doktor,bir sıkıntı yok testlerde dedi, birde benden ve eşimden bazı testler ile nüfus kayıt örneği,nüfus cüzdanı fotokopisi gibi bazı belgeler istediler dosyaladılar ve son olarak transferi hemen yapmayacağını rahimi dinlendirmek ve çocuğa uygun bir hale getirmek için önümüzdeki ay adet sonrasında yapacağını söyledi...
Böyle böyle geçiyor bakalım,inşallah hayırlısıyla ve sağlıkla sonucunda yüzümüz güler anne oluruz:KK200:
İnşallah Canım
Bende aynı evrakları götürdüm
Bana tahlil yapmadı
Yumurtaların durumu içinde güzel ama daha iyi cevap vermesini bekleriz normalde dedi
Bende gideceğim pazartesi günü inşallah
Yumurta toplama ve transfere karar verecek
Bu ay bir aksilik olmazsa yapacak benim transferimi
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah :KK200:

Slm Kızlar 1ay sonra tup bebege basliyoruz. Bugun eczaneden koenzim, cinko, selenyum, ve balık yagi aldim .Hepsini kullanacagiz . Benim aklima gelmeye sizin bildiginiz baska takviyeler var mi acaba? Bunlar yeterli mi

Slm Kızlar 1ay sonra tup bebege basliyoruz. Bugun eczaneden koenzim, cinko, selenyum, ve balık yagi aldim .Hepsini kullanacagiz . Benim aklima gelmeye sizin bildiginiz baska takviyeler var mi acaba? Bunlar yeterli mi
Dr tavsiye etse daha iyi olur. Benim Dr teatrio ve duosvit vermişti fikir olması açısından netten içeriğine bakabilirsin

Aşırı alınan vitamin gibi seylerinde zehirlenmesi olur. D vitamini zehirlenmesi olabilir diye Dr bana 15 günde 1 ampul vermişti mesela. Tabi değerleri kontrol ederek. Yani kontrol önemli ve bunların birlikte olduğu DHA lar var devlet ücretsiz vitamin kombinasyonu veriyor hamile olanlara belki tedavi öncesini de veriyordur. Dikkatli kullanmak lazım.

Doktorunuz ne önerdi. Benim tüp bebeğe başlamamla birlikte folik asit verdi d vitamini ise transferden iki ay önce başladı. İlaçlarınız çok saydığınıza göre
Doktor bişey önermedi bulent tirasin yazisinda okuyup aldim. Eczaci da doktora sordu. Bunlar onerildi

Aşırı alınan vitamin gibi seylerinde zehirlenmesi olur. D vitamini zehirlenmesi olabilir diye Dr bana 15 günde 1 ampul vermişti mesela. Tabi değerleri kontrol ederek. Yani kontrol önemli ve bunların birlikte olduğu DHA lar var devlet ücretsiz vitamin kombinasyonu veriyor hamile olanlara belki tedavi öncesini de veriyordur. Dikkatli kullanmak lazım.
Hepsi farkli iceri oldugu icin zahirlenme yapacagini sanmiyorum

X