- 14 Aralık 2017
- 2.448
- 1.646
Neden ? Çünkü sen o listeye hiç girmeyeceksin :) gerek kalmayacak o aşamayaNehira-27 ben yokum listedeeeee neden boş boş bekliyorum çünkü
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neden ? Çünkü sen o listeye hiç girmeyeceksin :) gerek kalmayacak o aşamayaNehira-27 ben yokum listedeeeee neden boş boş bekliyorum çünkü
Canimsin ağzın bal yesin inşallah amin canım inşallahNeden ? Çünkü sen o listeye hiç girmeyeceksin :) gerek kalmayacak o aşamaya
Aynen öyle.. bir sebep olsa tedavi oluruz diyorum ben de.. neyse dedigin gibi isteyen herkese nasip olsun inşallahHayrlisi olsun cnm ins tutar bende bu yaz yapicam balalm sebepsiz 3 yillik evliyim 3asilama ve sonuc negatf sebepsiz daha zor gelio bana ama herkes kendi yasadigini zor bilio sanirim hepimize nasip olsun ins
Teşekkürler cevapların icinKendisi çapa nın profuydu. Ondan iyi diye duydum onu tercih ettim.
Ben şuan tedavime devam ediyorum, doktor süreci anlatırken bana dedi ki , transferden sonra 9. Gün kan testi yapıyoruz. Demekki okadar sürede belli oluyor. Yada 9. Gün çıkan sonuç güvenilir demekki ,Canım bana çok benziyor hikayen, bende de pcos var, 7 tane döllendi. 1 ay ara verdik, geçen cumartesi 5. Gün embriyosu transfer edildi. 9. Gün test istediler ama bana biraz erken geldi? Senden kaçıncı gün test istediler?
Herşey oldu bitti diyelim, transfer yapıldı 10 gün geçti test zamanı geldi :) o sonuca nasıl bakılır :) bunu düşünmeyecem deyip deyip düşünüyorum :) ben en iyisi uyuyayım :)))Canimsin ağzın bal yesin inşallah amin canım inşallah
cnm bugun esime sperm testi yaptrcz burdaki hastane 150 lira orda test cok uygunmus ya bide ben hormon testi yaptrcam bugun oda 200 civarı aslinda devlette yaptrcktm yarina randevu alamadm adetin 4gunu gec olr diye nese testlerimi alip kemal beye giderim belki tup bebek odemelerini kafamda biraz ayarlamam lazm taksit falan olaydi iyiydiBen bulunduğum yerde 2 kez aşılama yaptırdım, hatta doktor 2. Sini yapmayalım demişti tüp bebek yaptırın diye. Okadar vahimdik ona göre.
Antalyaya kemal beye ilk görüşmeye gittiğimizde ; testlere baktı yumurtalara baktı , sakin olun dedi durumunuzda okadar kötü bişey yok bence 3-5 ay kendiniz deneyin dedi. Ama biz dedik bekleyemeyiz hemen başlayalım :)
Dediğin gibi kemal beye gidince belli olur herşey :)
Devlet karşılamıyor canım 3 yılım dolmadı. Ödemelerde şöyle, fiyat belli zaten.
1-Tedavi 5750
2-İlaçlar 1500
3-Ekstra özel test mest yaptırılırsa onların ücreti ( mesela eşimin aşılama dönemi yaptırdığı sperm testi vardı , kndileri tekrar yapmak istedi 40 tl; ama benim aşılama dönemi yaptırdığım testlerden tekrar istemedi. Bazı şeyler için hastanelerde ölçüm farkı oluyormuş o yüzden sperm durumlarına kendileri tekrar bakmak istedi)
Biz ilk gittik, görüşmemizi yaptık , ilaç verdi eczaneden onu aldık geldik eve :) adet olunca gittik , Tedaviye başladık bi torba ilaç iğne yazdı onları da aldık eczaneden geldik eve , eşim sperm testi yaptırdı 40 tl, başka bişey vermedik daha :) hepsini toplu tahsil edecekler herhalde :))))
Yalnız ilaçlar 1500 tutmayabiliyor. Herkesin tedavi durumuna göre değiştği için ilaç dozu sabit değil bence. Ben 10 gün kullandım 2500 civarı sadece ilaçlar tuttu. Doktorunuz belirleyecektir yumurta gelişiminize göre ilaç dozunu. Hızlı gelişim varsa daha düşük dozlarla tamamlarsınız ucuza kapatırsınız. Ama bunları kafanıza takmayın ekstra bi stres olmasın iyi olur inşaallah herkes için diyelim.cnm bugun esime sperm testi yaptrcz burdaki hastane 150 lira orda test cok uygunmus ya bide ben hormon testi yaptrcam bugun oda 200 civarı aslinda devlette yaptrcktm yarina randevu alamadm adetin 4gunu gec olr diye nese testlerimi alip kemal beye giderim belki tup bebek odemelerini kafamda biraz ayarlamam lazm taksit falan olaydi iyiydi
Maşallah maşallah tütütütü nazar değmesin , bence çok iyi cumartesiye kadar iyice büyürler.Kızlar adetimin 6. Tedavimin 5. Günü 4 gün gonal f 187.5 doz kullandım bugün kontrole gittim sağda 8-9-10-10-10-12 olmak üzere 6 tane solda 8-9-9-10-12 olmak üzere 5 toplamda 11 tane yumurta oluşmuş cumartesi ikinci ve son kontrolum var sizce nasıl yumurtalar?
Nehira gene ben bu kadın Doğum kontrol hapı bende göğüs şişmesi yaptı olabilirmiMaşallah maşallah tütütütü nazar değmesin , bence çok iyi cumartesiye kadar iyice büyürler.
Bilmem ki yapar mı acaba , yapabilir gibi sanki :))Nehira gene ben bu kadın Doğum kontrol hapı bende göğüs şişmesi yaptı olabilirmi
Doktor 20 tane toplarız demişti muayenede 11 i duyunca az mı acaba diye düşündüm gerçi kontrolü yapan doktor biraz daha var yumurta dedi ama onlar küçük demekkiMaşallah maşallah tütütütü nazar değmesin , bence çok iyi cumartesiye kadar iyice büyürler.
Ben cedriodite başladım bugün 3 gün daha vurunucam bitiyo sen ne durumdasnMaşallah maşallah tütütütü nazar değmesin , bence çok iyi cumartesiye kadar iyice büyürler.
Detaylı acıklama icin tesekkurler. Doktor vitamin verdi demiştiniz, ne vitamini acaba? Onu merak ettimTanıdık olması gerekmiyor bence. Sonuçta kendileri tüp bebek yapmadıkları için illa hastalarını farklı bi yere yönlendiriyorlardır, iletişim halinde oldukları bi merkez vardır. Eşin sadece yumurta toplanacağı gün lazım :) sen kendin de gidip gelebilirsin ama eşinden test isterlerse ozaman lazım olur , gerçi onu da bulunduğunuz yerde yaptırın gelin derlerse sonucu sen götürürsün olmadı, biz kendi merkezimizde yapcaz gelsin derlerse ozaman gider.
Ben önce merkeze karar verdim telefonla aradım , bilgi almak için, kendi sürecimi anlattım problem ne kaç aşılama oldu falan ....doktor dediki ben normalde tedaviye başlamadan önce ön görüşme yapma taraftarıyım dedi ama siz uzaktan geleceksiniz adet olunca beni arayın size bi ilaç verecem ( çikolata kistim var) onu kaç gün kullanacağınızı söyleyecem bırakınca geleceksiniz tedavi için dedi.
1-öngörüşme : Ben de ihmalsizlik yapmak istemedim, gittim ön görüşmeye. Burda önceden aşılama zamanı yaptırdığımız testleri herşeyi götürdük. Muayene oldum bilgi verdi testlere baktı. Benden 15 test , eşimden 5 test istedi. Bu testleri bulunduğunuz yerde yaptırabilirsiniz dedi. Telefonda bahsettiği ilacı verdi adet olunca başla diye ( adet olmama 2-3 gün vardı zaten) o ilacı 15 gün kullan 17. Gün bize gel dedi tedaviye başlayalım.
2- dediği ilacı kullanıp bıraktıktan sonra gittim, istedikleri testleri götürdük, bi sıkıntı yok başlayabiliriz dedi.ilaç iğne vitamin herşeyi yazdı anlatıldı nasıl kullanacağımız. İlk kontrolünü 1 hafta sonra git dedi, sonrasında 1-2 gün arayla git dedi. O bize bilgi aktaracak biz duruma göre tamam tedavi bitti diyecez dedi. Şu gün çatlatmayı vur şu gün gel diyecez dediler yumurta toplamaya.
Yani düşün yumurta toplama aşamasına kadar 2 defa gitmiş olcam.
3- yumurta toplama
4- transfer
Hadi ekstra biley olsun 5 kere git nolacak. Ben şurda yaptırdığım kısıtlı imkanlı hastanedeki aşılama için bile 5-6 kez gitmişimdir :)
Rica efendim :) içinde bi sürü vitamin olan bi hap ismi elevit. Sabah kahvaltıdan sonra alıyom.Detaylı acıklama icin tesekkurler. Doktor vitamin verdi demiştiniz, ne vitamini acaba? Onu merak ettim
Maşallah :) yarın 1 hafta olacak başlayalı, yarın ilk kontrolüm var aşırı heyecanlıyım :))Ben cedriodite başladım bugün 3 gün daha vurunucam bitiyo sen ne durumdasn
İnşallah kocaman yumurtalar oluşmuştur sonucu yaz mutlakaMaşallah :) yarın 1 hafta olacak başlayalı, yarın ilk kontrolüm var aşırı heyecanlıyım :))
Yazmaz mıyım :)İnşallah kocaman yumurtalar oluşmuştur sonucu yaz mutlaka
Geçmiş olsun canım. Ben 2 aşılama yaptırdım ikisi de negatif. Şuan tüp bebek tedavisine devam ediyorum. Eşimde sperm hareketl. düşük; bende de çikolata kisti varmış.Mrb arkadaşlar ben ilk tüp bebeğimi 19 nisanda 3.gun embriyosu yaptırdım ve sonuç negatif.doktorla konuştum eşimde sperm sekil bozukluğu olduğunu söyledi ve sigarayı bırakması gerekiyor dedi.daha önce kac kez spermiyogram yapıldı hiç bu sorundan bahsetmediler Sizler neler yaşadınız anlatır mısınız??