Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Mesafe çokta uzak degil bence gitgel yapmada çok sıkıntı olmz problemnz neydi acaba neden tüp bebek yaptırıysnz
İnsallah.. evet çok başka sehirde yaptıranlar varmis. Biz de sebepsiz infertilite. 2 okunsuz aşılama.. Artık tüp bebek denemek istiyoruz.
Gidip gelmen sorun olmaz canım bende farklı ilde yaptırıyorum 2.5-3 saat mesafede kontrolleri bulunduğum yerde yaptiricam ki ilk kontrolum yarın burdaki gelişmeleri oraya aktaricaz. Opu ve transfere gidicem sadede
Teşekkürler bilgi için. Hangi hastanede yaptırıyorsunuz acaba?
Merhaba hoşgeldin :) 1. Sayfada baktım She- She- arkadaşımız istanbulda yaptırmıştı :) ama hangi doktordu unuttum.
Farklı şehre tedavi için gittiğinde şöyle bişey oluyor. Ben kendiminkini anlatayım aynı durumdayım çünkü. İlk görüşmeye gittim ön görüşmeye Antalyaya. Herşeyi görüştüm kafamda oturttum. Bulunduğum yerde bi doktor var , o demişti takibini ben yaparım anlaşmalı olduğumuz merkezlere gidersen diye, anlaşmalı olduğu yer denk geldi seçtiğimiz merkez.
Adet olunca antalyaya gittim, bütün iğne ilaç vitamin vereceği herşeyi yazdı verdi şu şekilde kullanın diye. 1 hafta sonra kontrole git dedi bulunduğum yerdeki doktora. 1 haftadan sonra 1-2 gün arayla kontrol etsin dedi. Zaten tedavi 15-20 gün süreceği için ilk 1 hafta esneklik koydu, antalyada oturuyor olsam hergün kontrol ederdi. En son çatlatma iğnesini yine burda yaptırcam şu gün gel diyecekler gidecem opu olacak. Transfer yine orda olacak.
Teşekkur ederim. Aslında yasadigim şehire de yeni taşındık. Burada da bildiğim jinekolog yok. İzin alabilirim ama esim alamaz o kadar cok. Bilemiyorum ki.. bir doktora karar versem.. Süreç ne kadar toplamda acaba? İnsallah guzel sonuc alırsınız:)

İnsallah.. evet çok başka sehirde yaptıranlar varmis. Biz de sebepsiz infertilite. 2 okunsuz aşılama.. Artık tüp bebek denemek istiyoruz.

Teşekkur ederim. Aslında yasadigim şehire de yeni taşındık. Burada da bildiğim jinekolog yok. İzin alabilirim ama esim alamaz o kadar cok. Bilemiyorum ki.. bir doktora karar versem.. Süreç ne kadar toplamda acaba? İnsallah guzel sonuc alırsınız:)
Ben Kayseri humada Şeyma fenerciogluna gidiyorum canim

Tanıdık olması gerekmiyor bence. Sonuçta kendileri tüp bebek yapmadıkları için illa hastalarını farklı bi yere yönlendiriyorlardır, iletişim halinde oldukları bi merkez vardır. Eşin sadece yumurta toplanacağı gün lazım :) sen kendin de gidip gelebilirsin ama eşinden test isterlerse ozaman lazım olur , gerçi onu da bulunduğunuz yerde yaptırın gelin derlerse sonucu sen götürürsün olmadı, biz kendi merkezimizde yapcaz gelsin derlerse ozaman gider.

Ben önce merkeze karar verdim telefonla aradım , bilgi almak için, kendi sürecimi anlattım problem ne kaç aşılama oldu falan ....doktor dediki ben normalde tedaviye başlamadan önce ön görüşme yapma taraftarıyım dedi ama siz uzaktan geleceksiniz adet olunca beni arayın size bi ilaç verecem ( çikolata kistim var) onu kaç gün kullanacağınızı söyleyecem bırakınca geleceksiniz tedavi için dedi.
1-öngörüşme : Ben de ihmalsizlik yapmak istemedim, gittim ön görüşmeye. Burda önceden aşılama zamanı yaptırdığımız testleri herşeyi götürdük. Muayene oldum bilgi verdi testlere baktı. Benden 15 test , eşimden 5 test istedi. Bu testleri bulunduğunuz yerde yaptırabilirsiniz dedi. Telefonda bahsettiği ilacı verdi adet olunca başla diye ( adet olmama 2-3 gün vardı zaten) o ilacı 15 gün kullan 17. Gün bize gel dedi tedaviye başlayalım.
2- dediği ilacı kullanıp bıraktıktan sonra gittim, istedikleri testleri götürdük, bi sıkıntı yok başlayabiliriz dedi.ilaç iğne vitamin herşeyi yazdı anlatıldı nasıl kullanacağımız. İlk kontrolünü 1 hafta sonra git dedi, sonrasında 1-2 gün arayla git dedi. O bize bilgi aktaracak biz duruma göre tamam tedavi bitti diyecez dedi. Şu gün çatlatmayı vur şu gün gel diyecez dediler yumurta toplamaya.
Yani düşün yumurta toplama aşamasına kadar 2 defa gitmiş olcam.
3- yumurta toplama
4- transfer

Hadi ekstra biley olsun 5 kere git nolacak. Ben şurda yaptırdığım kısıtlı imkanlı hastanedeki aşılama için bile 5-6 kez gitmişimdir :)

Tanıdık olması gerekmiyor bence. Sonuçta kendileri tüp bebek yapmadıkları için illa hastalarını farklı bi yere yönlendiriyorlardır, iletişim halinde oldukları bi merkez vardır. Eşin sadece yumurta toplanacağı gün lazım :) sen kendin de gidip gelebilirsin ama eşinden test isterlerse ozaman lazım olur , gerçi onu da bulunduğunuz yerde yaptırın gelin derlerse sonucu sen götürürsün olmadı, biz kendi merkezimizde yapcaz gelsin derlerse ozaman gider.

Ben önce merkeze karar verdim telefonla aradım , bilgi almak için, kendi sürecimi anlattım problem ne kaç aşılama oldu falan ....doktor dediki ben normalde tedaviye başlamadan önce ön görüşme yapma taraftarıyım dedi ama siz uzaktan geleceksiniz adet olunca beni arayın size bi ilaç verecem ( çikolata kistim var) onu kaç gün kullanacağınızı söyleyecem bırakınca geleceksiniz tedavi için dedi.
1-öngörüşme : Ben de ihmalsizlik yapmak istemedim, gittim ön görüşmeye. Burda önceden aşılama zamanı yaptırdığımız testleri herşeyi götürdük. Muayene oldum bilgi verdi testlere baktı. Benden 15 test , eşimden 5 test istedi. Bu testleri bulunduğunuz yerde yaptırabilirsiniz dedi. Telefonda bahsettiği ilacı verdi adet olunca başla diye ( adet olmama 2-3 gün vardı zaten) o ilacı 15 gün kullan 17. Gün bize gel dedi tedaviye başlayalım.
2- dediği ilacı kullanıp bıraktıktan sonra gittim, istedikleri testleri götürdük, bi sıkıntı yok başlayabiliriz dedi.ilaç iğne vitamin herşeyi yazdı anlatıldı nasıl kullanacağımız. İlk kontrolünü 1 hafta sonra git dedi, sonrasında 1-2 gün arayla git dedi. O bize bilgi aktaracak biz duruma göre tamam tedavi bitti diyecez dedi. Şu gün çatlatmayı vur şu gün gel diyecez dediler yumurta toplamaya.
3- yumurta toplama
4- transfer

Hadi ekstra biley olsun 5 kere git nolacak. Ben şurda yaptırdığım kısıtlı imkanlı hastanedeki aşılama için bile 5-6 kez gitmişimdir :)
Ben fulya acıbadem faruk buyru da yaptırdım canım.

A aselbelis601 güzel sonuçlarınızı alırsınız inşallah

3- yumurta toplama
4- transfer

Olabilir tabi.. Anladım sizi. Ben düşündüm ki burada hiç doktora gitmeyeceğim. Hep İstanbul'da kontrol olacağım. Şimdi anladım.. ben de merkeze ya da doktora karar veremiyorum sıkıntım o.. Neresi ile görüşsem aklıma yatıyor..

A aselbelis601 güzel sonuçlarınızı alırsınız inşallah

Olabilir tabi.. Anladım sizi. Ben düşündüm ki burada hiç doktora gitmeyeceğim. Hep İstanbul'da kontrol olacağım. Şimdi anladım.. ben de merkeze ya da doktora karar veremiyorum sıkıntım o.. Neresi ile görüşsem aklıma yatıyor..
İnsan eninde sonunda biyerde başlıyor :) demekki henüz zihninde netleşmedi. Yukarda bahsettiğim arkadaş fulya acıbademde yaptırmış @SHE-

Ne zaman yaptırdınız? Memnun kaldiniz mı? Buradi bahçeci fulya subesi mi? Bir de kendi labaratuvarı var mı merkezin? Kusura bakmayin çok sordum ama.. ilk denemede tuttu mu?
Fulya acıbadem hastanesi. İstanbulun en iyi hastanelerinden sayılır. Evet ilkinde tuttu şükür.

İnsan eninde sonunda biyerde başlıyor :) demekki henüz zihninde netleşmedi. Yukarda bahsettiğim arkadaş fulya acıbademde yaptırmış @SHE-
Evet doktor ya da merkez netleşse daha rahatlatacağım. Hazirana kadar netleştirmem lazım. Teşekkürler yardımınız icin.
Fulya acıbadem hastanesi. İstanbulun en iyi hastanelerinden sayılır. Evet ilkinde tuttu şükür.
Aa anladım. Furkan Kayabaşoğlu da oradaymış.. teşekkürler sizin doktoru da araştıracağım. Siz nasıl karar verdiniz orada ve o doktora yaptırmaya

Evet sebepsiz.. 1 normal gebeligim oldu hatta 4 sene önce. 8 haftalikken kalbi durdu. 1 de kimyasal oldu. 4 senedir olmuyor ama. Haziranda düşünüyorum. Yıllık iznim o zaman geliyor ondan.
Hayrlisi olsun cnm ins tutar bende bu yaz yapicam balalm sebepsiz 3 yillik evliyim 3asilama ve sonuc negatf sebepsiz daha zor gelio bana ama herkes kendi yasadigini zor bilio sanirim hepimize nasip olsun ins

Kızlar 1. Sayfayı düzenledim bakın :) emojilerle süsledim hangi aşamada hangi ruh halinde oluyoruz ona göre yaptım :KK70:

Evet doktor ya da merkez netleşse daha rahatlatacağım. Hazirana kadar netleştirmem lazım. Teşekkürler yardımınız icin.

Aa anladım. Furkan Kayabaşoğlu da oradaymış.. teşekkürler sizin doktoru da araştıracağım. Siz nasıl karar verdiniz orada ve o doktora yaptırmaya
Kendisi çapa nın profuydu. Ondan iyi diye duydum onu tercih ettim.

cok guzel olmus canim darisi ins müjdeli haber vermeye Allah hepimizn tum bekleyenlerin gonlune gore versn dua edelim bu 3 aylari degerlendrmek lazm kizlar Nehira-27 Nehira-27

yarin hormon testi ve sperm testi yaptiricaz sonra kemal beye gidecegim belki ilk etapta tup bebek onermez ama bellide olmaz Nehira-27 Nehira-27 seninkini devlet karsilamiyordu demi ödemeleri nasil yaptin ?
Ben bulunduğum yerde 2 kez aşılama yaptırdım, hatta doktor 2. Sini yapmayalım demişti tüp bebek yaptırın diye. Okadar vahimdik ona göre.
Antalyaya kemal beye ilk görüşmeye gittiğimizde ; testlere baktı yumurtalara baktı , sakin olun dedi durumunuzda okadar kötü bişey yok bence 3-5 ay kendiniz deneyin dedi. Ama biz dedik bekleyemeyiz hemen başlayalım :)
Dediğin gibi kemal beye gidince belli olur herşey :)
Devlet karşılamıyor canım 3 yılım dolmadı. Ödemelerde şöyle, fiyat belli zaten.
1-Tedavi 5750
2-İlaçlar 1500
3-Ekstra özel test mest yaptırılırsa onların ücreti ( mesela eşimin aşılama dönemi yaptırdığı sperm testi vardı , kndileri tekrar yapmak istedi 40 tl; ama benim aşılama dönemi yaptırdığım testlerden tekrar istemedi. Bazı şeyler için hastanelerde ölçüm farkı oluyormuş o yüzden sperm durumlarına kendileri tekrar bakmak istedi)

Biz ilk gittik, görüşmemizi yaptık , ilaç verdi eczaneden onu aldık geldik eve :) adet olunca gittik , Tedaviye başladık bi torba ilaç iğne yazdı onları da aldık eczaneden geldik eve , eşim sperm testi yaptırdı 40 tl, başka bişey vermedik daha :) hepsini toplu tahsil edecekler herhalde :))))

X