Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım yumurta büyüklüklerini Kayseri'deki hemşireye atınca sordum transfer bu ayi olacak diye o da evet büyük ihtimalle yazmış ama tabi doktor duruma göre karar verir heralde senin kontrol kaçta yarin
Benim doktor dediki yumurtaları toplayıp dölendikten sonra donduracağız hepsini. 1 ay dinlendirmeden sonra transfer edecez dedi, ondan merak ettim senin nasılki diye.
Ben yarın erken 7 gibi gidip sıra alcam işe yetişmek için, kaçta sıra gelirse :) randevular 1 ay dolu çünkü, randevusuz listeye giriyom ben.

Benim doktor dediki yumurtaları toplayıp dölendikten sonra donduracağız hepsini. 1 ay dinlendirmeden sonra transfer edecez dedi, ondan merak ettim senin nasılki diye.
Ben yarın erken 7 gibi gidip sıra alcam işe yetişmek için, kaçta sıra gelirse :) randevular 1 ay dolu çünkü, randevusuz listeye giriyom ben.
Bir ay mi off kotu olmus dolu olmasi ama erkenden öğrenirsin artık yumurtalarini :) sen kaç doz kullanıyodun kuzum kaç kez kullandın iğneyi bı de cedriodite basladin mi

Bir ay mi off kotu olmus dolu olmasi ama erkenden öğrenirsin artık yumurtalarini :) sen kaç doz kullanıyodun kuzum kaç kez kullandın iğneyi bı de cedriodite basladin mi
Telefonla yada intwrnetten randevu alacak olsan hemen yarına bulamazsınki zaten, en az 1-2 hafta sonrasına. Bu yüzden ben sabah erken gidip giriyom hemen. Aşılamada hep öyle yaptım. Yarın bakınca diyelim ki 2 gün sınra gene gel dedi, 2 gün sonrasına nereye boşluk bulutorsun gene sabah gidip sıraya giriyom hemen.

İğnelere pazartesi başladım , bugün 4. Günüm daha. Gonal-f 375 I.U. , menapur 75 I.U
Cedriodite vermedi de kafama takıldı dedim ya yarın kontrole gidince soracam işte

Telefonla yada intwrnetten randevu alacak olsan hemen yarına bulamazsınki zaten, en az 1-2 hafta sonrasına. Bu yüzden ben sabah erken gidip giriyom hemen. Aşılamada hep öyle yaptım. Yarın bakınca diyelim ki 2 gün sınra gene gel dedi, 2 gün sonrasına nereye boşluk bulutorsun gene sabah gidip sıraya giriyom hemen.

İğnelere pazartesi başladım , bugün 4. Günüm daha. Gonal-f 375 I.U. , menapur 75 I.U
Cedriodite vermedi de kafama takıldı dedim ya yarın kontrole gidince soracam işte
Özel hastane falan yok mu canım ben bı gün önceden alıyorum hep ama özel olmasına rağmen yarım saat falan sıra bekliyorum malesef senin doz benimkinin iki katı bakalım sonuçlar nasıl benim kontrolde iğnenin 5.gunuydu seninki de aynı cumartesi benim son kontrolum var günler çabucak geçse ya ben de şimdi iki tane mi isteistesem transferde diye düşünüyorm eşim çok istiyo iki tane bı de bu kadar uğraştık aradan çıksın diyo ama ben o kadar sorumluluktan korkuyorum calisiyorm çünkü napsam bilmiyorm

Özel hastane falan yok mu canım ben bı gün önceden alıyorum hep ama özel olmasına rağmen yarım saat falan sıra bekliyorum malesef senin doz benimkinin iki katı bakalım sonuçlar nasıl benim kontrolde iğnenin 5.gunuydu seninki de aynı cumartesi benim son kontrolum var günler çabucak geçse ya ben de şimdi iki tane mi isteistesem transferde diye düşünüyorm eşim çok istiyo iki tane bı de bu kadar uğraştık aradan çıksın diyo ama ben o kadar sorumluluktan korkuyorum calisiyorm çünkü napsam bilmiyorm
Canım benim özele gidiyom böyle :) düşün artık. Şehire nüfusa hastaneye göre değişiyor durumlar. Yarım saat beklemek çokmuş gibi dedin ya :) :) sizin oralar baya özel heralde ah ah burada öyle olsa :)

Ben önceden 2 istiyordum da, şuan 1 düşünüyorum. Mantıklı olmam lazım bünyem çok zayıf benim, 2 olursa sıkıntı yaşarım allah korusun :KK43: içimden gönlümden geçen 2 ama 46 kiloyum en ufak bişeyde rahatsızlanıyom halsizleşitom, doktor da 1 taraftarı

Canım benim özele gidiyom böyle :) düşün artık. Şehire nüfusa hastaneye göre değişiyor durumlar. Yarım saat beklemek çokmuş gibi dedin ya :) :) sizin oralar baya özel heralde ah ah burada öyle olsa :)

Ben önceden 2 istiyordum da, şuan 1 düşünüyorum. Mantıklı olmam lazım bünyem çok zayıf benim, 2 olursa sıkıntı yaşarım allah korusun :KK43: içimden gönlümden geçen 2 ama 46 kiloyum en ufak bişeyde rahatsızlanıyom halsizleşitom, doktor da 1 taraftarı
cnm bende 49 kiloyum olsun bnm gaz sancim ve adetlerimin sancili olmasi disinda bunyede sorun yok ama zayıfim alicz ins ne yaptysam olmadi bunarada dun esime.sperm testi yaptrdk sperm sayisi dusuk cikti 0.4 :KK43: bnm gttgm doktor urolojiye gidin eğer 1 ay sora sonucunz ayni olursa tup bebek doktoruyla gors dedi

Yalnız ilaçlar 1500 tutmayabiliyor. Herkesin tedavi durumuna göre değiştği için ilaç dozu sabit değil bence. Ben 10 gün kullandım 2500 civarı sadece ilaçlar tuttu. Doktorunuz belirleyecektir yumurta gelişiminize göre ilaç dozunu. Hızlı gelişim varsa daha düşük dozlarla tamamlarsınız ucuza kapatırsınız. Ama bunları kafanıza takmayın ekstra bi stres olmasın iyi olur inşaallah herkes için diyelim.
anladm cnm demek kisiye gore deisen ilaclar var bunu neye gore belirlio kan testi ultrasonla falanmi sans artsinda para gozu gormuo biyerden sonra bnmde esimin sperm sayisi dusuk cikti 0.4 doktor boyleyse tup bebeklede bir gors dedi senin esinin sperm sayisi kac cikti cnm?

cnm bende 49 kiloyum olsun bnm gaz sancim ve adetlerimin sancili olmasi disinda bunyede sorun yok ama zayıfim alicz ins ne yaptysam olmadi bunarada dun esime.sperm testi yaptrdk sperm sayisi dusuk cikti 0.4 :KK43: bnm gttgm doktor urolojiye gidin eğer 1 ay sora sonucunz ayni olursa tup bebek doktoruyla gors dedi
Normalde 52-53 kilo civarıydım ben, 3-5 aydır bu tedavilerle uğraşmaktan çok stres yaşadım hala da yaşıyorum, stres mideme vuruyor , yediklerimi çıkarıyorum hiç iştahım yok :KK43: ben zayıflamayayayım da kim zayıflasın :)

Ya

Ben de ev hanımı olsam çok isterdim iki tane ama işle aynı anda yapamam benim sıkıntım da o. Bı yandan da iki tane koydursam garanti mi olsa diyorim. Benim doktorum da bı tane öneriyo illa iki tane istersen bı tane iyi kalitede olan bı tanede geriden gelen koyuyoruz dedi eğer embriyolar kaliteli olmazsa o zaman sağlama almak için iki tane koyuyoruz dedi. İkiz de komplikasyonlar oluşabiliyor dedi bilmiyorum napicaz

Kız ikiz olursa zaten kilo alırsın :) valla gerçekten çok zor bı karar
Normalde 52-53 kilo civarıydım ben, 3-5 aydır bu tedavilerle uğraşmaktan çok stres yaşadım hala da yaşıyorum, stres mideme vuruyor , yediklerimi çıkarıyorum hiç iştahım yok :KK43: ben zayıflamayayayım da kim zayıflasın :)

bende 4 5 sene once 53 kiloydum antalya sicagi derken kilo verdm hayirlisi cnm sikinti yapma hersy olacgna varir kendine inan bu sefer olck de ne guzel bir yola girmissn pozitif seyler dusun cogu zman zor olsada kafamizi rahat tutmak gerek... mikroenjeksiyonmu yapacak sana cnm tup bebekte iki yontem varms arastrdgma gore erkek sperminde yetersizlik olursa mikroenjeksiyon yapiliyorms kemal bey bahsettimi bundan?

Kız ikiz olursa zaten kilo alırsın :) valla gerçekten çok zor bı karar
cnm genelde ikiz olan bebekler biraz minyatur doguyor bi bedene sigmak kolay deil sonra bir gelisip buyuyorlar eser kalmiyor minyonluklarindan bide tup bebekte cocuklarin zeka geni daha baskin olrmus bi yazida okumustm en iyi sperm ve en saglikli yunurta secildgi icin bi komsumuz 2 dondurulms embriyoyla hamile kalmsti ikiz tuttu sans iste bebekler zeka kupu suanda

cnm genelde ikiz olan bebekler biraz minyatur doguyor bi bedene sigmak kolay deil sonra bir gelisip buyuyorlar eser kalmiyor minyonluklarindan bide tup bebekte cocuklarin zeka geni daha baskin olrmus bi yazida okumustm en iyi sperm ve en saglikli yunurta secildgi icin bi komsumuz 2 dondurulms embriyoyla hamile kalmsti ikiz tuttu sans iste bebekler zeka kupu suanda
Hiç bu açıdan düşünmemiştim o zaman tüp bebek yaptıranlar olarak 1-0 ondeyiz :) sen hangi asamadasin canım

X