Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Hoşbuldum cok teşekkür ederim:) aynen Şükürler olsun bugüne zorda olsa geldik ahh o iğneler ve malesef daha uzun süre iğneler seninle olmaya devam edicek. 2 kez aşılama yaptık başarız oldu ilk tüp bebek denememiz heyecanla bekliyoruz. Denizli Yunus Aydın' a yaptırdık bakalım nasip ne gösterir.
Benim de öyle , 2 başarısız aşılama ( ocak ve şubatta)
Şimdi ilk tüp bebek denemesindeyiz bakalım. Tahmini 15 mayıs gibi bitecek tedavi.
Sizin sebebiniz neydi. Benim çikolata kisti ve normal yolla yada aşılamada engel teşkil edecek bişey. Ama tüp bebekte engel teşkil etmiyor dedi doktor ama bakalım. Bu arada ben de Antalya'da tedavi görüyorum

:) benim yumurta toplanıyor, eşten sperm alınıyor, aynı gün dölleme yapılıyor, sonra hangileri döllenecek ve yaşamaya devam edecek bakılıyor dimi.
Eşim diyorki yumurtalar toplanacak, hangi yumurtalar yaşayacak bakılacak, yaşayanlar döllendirilecek diyor :) hangimizin doğru :)
Bütün iğne ve ilaçları biz yiyoz :) eşler rahat
Yumurta toplanırken biz anestezi alıyoruz o sırada eş sperm veriyo yumurta ve sperm incelenip olgun olan yumurta ile hareketli aktif sperm döllenmeye bırakılıyor sonrada embriyo takip ediliyor . Embriyolojog hergün arayıp bölünme hakkında bilgi veriyor. 5. Güne giden kaliteli embriyolar kadında progesteron ve e2 sonucu normalse taze transfer ediliyor. Hormonal sıkıntı varsa dondurulup sonraki aylarda rahim dinlendirilip ilaçla hazır hale geti
Şimdi ilk tüp bebek denemesindeyiz bakalım. Tahmini 15 mayıs gibi bitecek tedavi.
Sizin sebebiniz neydi. Benim çikolata kisti ve normal yolla yada aşılamada engel teşkil edecek bişey. Ama tüp bebekte engel teşkil etmiyor dedi doktor ama bakalım. Bu arada ben de Antalya'da tedavi görüyorum

Polikistik over artı hidrosalpenks yüzünden iki tüpüm alındı dörtte düşük yaptım. Normal yoldan gebelik şansım kalmadı polikistik olduğum için de hormonal bozukluklar tedavi gidişatını etkiliyo

Yumurta toplanırken biz anestezi alıyoruz o sırada eş sperm veriyo yumurta ve sperm incelenip olgun olan yumurta ile hareketli aktif sperm döllenmeye bırakılıyor sonrada embriyo takip ediliyor . Embriyolojog hergün arayıp bölünme hakkında bilgi veriyor. 5. Güne giden kaliteli embriyolar kadında progesteron ve e2 sonucu normalse taze transfer ediliyor. Hormonal sıkıntı varsa dondurulup sonraki aylarda rahim dinlendirilip ilaçla hazır hale geti
Canım çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirmen için :) süper anladım :) çok sağol. Benim gittiğim merkez dondurup 1 ay dinlendiriyor. Olasılığı arttırıyormuş. İlaç ve iğnelerden rahim aşırı uyarıldığı için 1 aylık sürede rahim de normale dönüyormuş. Bakalım şans nasip kısmet :) olacaksa oluyor her türlü ama işte :)

Anladım canm seninde pek bişey kalmamış inşallah hemen gelir 15 mayıs ve hayırlı netice alırsın yoksa günler geçmek bilmiyor. Aslında bir sorun yok ama 5 yıl olmayınca bilinmeyen kısırlık dediler.

Anladım canm seninde pek bişey kalmamış inşallah hemen gelir 15 mayıs ve hayırlı netice alırsın yoksa günler geçmek bilmiyor. Aslında bir sorun yok ama 5 yıl olmayınca bilinmeyen kısırlık dediler.
Aynen artık bekle bekle yoruldum :) aşılama yap bekle, bi daha dene bekle , şimdi aşılamaya göre tedavi daha uzun sürüyor . Yumurta toplancak , transfere beklenecek transferden sonra bekle oyyyy allahım zaman su gibi aksın inşallah :))) hepimiz için :)

Hoşbuldum cok teşekkür ederim:) aynen Şükürler olsun bugüne zorda olsa geldik ahh o iğneler ve malesef daha uzun süre iğneler seninle olmaya devam edicek. 2 kez aşılama yaptık başarız oldu ilk tüp bebek denememiz heyecanla bekliyoruz. Denizli Yunus Aydın' a yaptırdık bakalım nasip ne gösterir.
Hayırlı olsun canım senin kaç yumurta toplandı kacı döllendi acaba

Aynen artık bekle bekle yoruldum :) aşılama yap bekle, bi daha dene bekle , şimdi aşılamaya göre tedavi daha uzun sürüyor . Yumurta toplancak , transfere beklenecek transferden sonra bekle oyyyy allahım zaman su gibi aksın inşallah :))) hepimiz için :)
kesinlikle öle Allah sabır versin artık bende 5 gün sonra tahlil verip sonucu öğrencem ama sanki saatler bile gecmiyor:)

Canım selam senin transferin ne zaman yapıldı? Kaçıncı gün embriyosuydu?
Selam canm 21 yumurtam toplandı yumurta sayım çok oldugu için doktor 1 ay dinlenme önerdi saglıklı kalan 7 yumurtamı dondurdular. diğer ay kan degerlerim cok yüksek çıktı 1 ayda ilaç tedavisi gördüm derken 2 ay sonra felan transferim gerceklesti.

Selam canm 21 yumurtam toplandı yumurta sayım çok oldugu için doktor 1 ay dinlenme önerdi saglıklı kalan 7 yumurtamı dondurdular. diğer ay kan degerlerim cok yüksek çıktı 1 ayda ilaç tedavisi gördüm derken 2 ay sonra felan transferim gerceklesti.
Canım bana çok benziyor hikayen, bende de pcos var, 7 tane döllendi. 1 ay ara verdik, geçen cumartesi 5. Gün embriyosu transfer edildi. 9. Gün test istediler ama bana biraz erken geldi? Senden kaçıncı gün test istediler?

Canım bana çok benziyor hikayen, bende de pcos var, 7 tane döllendi. 1 ay ara verdik, geçen cumartesi 5. Gün embriyosu transfer edildi. 9. Gün test istediler ama bana biraz erken geldi? Senden kaçıncı gün test istediler?
ahh canım umarım sonuçlarımızda aynı ve olumlu olur. evet biraz erken istemişler canm bana 12 gün sonra kan ver dediler.

yarin hormon testi ve sperm testi yaptiricaz sonra kemal beye gidecegim belki ilk etapta tup bebek onermez ama bellide olmaz Nehira-27 Nehira-27 seninkini devlet karsilamiyordu demi ödemeleri nasil yaptin ?

Canım çok teşekkür ederim detaylı bilgilendirmen için :) süper anladım :) çok sağol. Benim gittiğim merkez dondurup 1 ay dinlendiriyor. Olasılığı arttırıyormuş. İlaç ve iğnelerden rahim aşırı uyarıldığı için 1 aylık sürede rahim de normale dönüyormuş. Bakalım şans nasip kısmet :) olacaksa oluyor her türlü ama işte :)
Rica ederim ne demek ben ebe olduğum halde bazen sürece adapte olamayabiliyorum ama sağolsunlar merkezdeki çalışanlar sabırla dinleyip açıklama yapıyor. Kiii pozitif olduğum halde ciddi sıkıntılar atlattım ama umrumda değil yapı olarak sonuç odaklıyım

Rica ederim ne demek ben ebe olduğum halde bazen sürece adapte olamayabiliyorum ama sağolsunlar merkezdeki çalışanlar sabırla dinleyip açıklama yapıyor. Kiii pozitif olduğum halde ciddi sıkıntılar atlattım ama umrumda değil yapı olarak sonuç odaklıyım
Ben aşırı stres yapıyorum, en kötü senaryalor aklıma geliyor ; stres bünyemi mahvediyor.aşılama yaptırdığımda olmazsa tüp yaparız umudu vardı şimdi tüp de olmazsa naparız diye düşünüp düşünüp kendimi mahvediyom :KK43:

Merhaba arkadaşlar. Ben İstanbul'da tüp bebek tedavisi görmeyi planlıyorum. Yaşadığım şehirde tüp bebek merkezi yok. İstanbul 3 saat uzaklıktayız. Kısmetse Haziran'da başlayacağız tedaviye. Bana Dr onerir misiniz? Bir de git gel sorun olur mu? Tedaviyi olumsuz etkiler mi? Dr Furkan Kayabaşoğlu ile görüştüm. Tamam dedim o. Sonra fulya tüp Bebek merkezi ile görüştüm dedim orasi. Sonra Bülent tiras ile görüştüm vazgectim o.. bu kafa karsiklikar ile yol alamayacağım galiba

Merhaba arkadaşlar. Ben İstanbul'da tüp bebek tedavisi görmeyi planlıyorum. Yaşadığım şehirde tüp bebek merkezi yok. İstanbul 3 saat uzaklıktayız. Kısmetse Haziran'da başlayacağız tedaviye. Bana Dr onerir misiniz? Bir de git gel sorun olur mu? Tedaviyi olumsuz etkiler mi? Dr Furkan Kayabaşoğlu ile görüştüm. Tamam dedim o. Sonra fulya tüp Bebek merkezi ile görüştüm dedim orasi. Sonra Bülent tiras ile görüştüm vazgectim o.. bu kafa karsiklikar ile yol alamayacağım galiba
Mesafe çokta uzak degil bence gitgel yapmada çok sıkıntı olmz problemnz neydi acaba neden tüp bebek yaptırıysnz

Gidip gelmen sorun olmaz canım bende farklı ilde yaptırıyorum 2.5-3 saat mesafede kontrolleri bulunduğum yerde yaptiricam ki ilk kontrolum yarın burdaki gelişmeleri oraya aktaricaz. Opu ve transfere gidicem sadede

Merhaba hoşgeldin :) 1. Sayfada baktım She- She- arkadaşımız istanbulda yaptırmıştı :) ama hangi doktordu unuttum.
Farklı şehre tedavi için gittiğinde şöyle bişey oluyor. Ben kendiminkini anlatayım aynı durumdayım çünkü. İlk görüşmeye gittim ön görüşmeye Antalyaya. Herşeyi görüştüm kafamda oturttum. Bulunduğum yerde bi doktor var , o demişti takibini ben yaparım anlaşmalı olduğumuz merkezlere gidersen diye, anlaşmalı olduğu yer denk geldi seçtiğimiz merkez.
Adet olunca antalyaya gittim, bütün iğne ilaç vitamin vereceği herşeyi yazdı verdi şu şekilde kullanın diye. 1 hafta sonra kontrole git dedi bulunduğum yerdeki doktora. 1 haftadan sonra 1-2 gün arayla kontrol etsin dedi. Zaten tedavi 15-20 gün süreceği için ilk 1 hafta esneklik koydu, antalyada oturuyor olsam hergün kontrol ederdi. En son çatlatma iğnesini yine burda yaptırcam şu gün gel diyecekler gidecem opu olacak. Transfer yine orda olacak.

X