Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canim cok tesekkur ederim.yorumuna benin zaten bir tane olmistu embriyom tabii allahtan umit kesilmez ama gercekten cok zor bir yol allah herkesin yardimcisi olsun
Bide birsey sormak istiyorum bilgin varsa yardimci olur musun ben criona jel kullaniyordum teste kadar yap dediler bana ttansferden once kullanmaya basladigim icin dun bitti 10.gunu test yaptim ya ben alayim mi acaba yoksa gerek yok mu hemsireye sordum dun al dediler ama sonuvta bir gunle o deger yikselmez yani dimi almasam olir mi bosuna 100 tl para vermek istemiyorim
İşte çikolata kistinin etkisi tam bu noktada ortaya çıkıyor, benim 17 yumurtam toplanmıştı. Bu ilk transferimde 1 embriyo koyuldu , şuan dondurulmuşum kaç tane diye sorarsan 1 tane. Düşün. Hani bu sefer olmasa ; 3-5 tane embriyom var güzel kalitede onlarla deneriz diyemiyoz :KK43: kistin zararı yumurtanın sayısını kalitesini düşürmesi, yumurta büyüyor topluyorsun ama döllenmiyor içi fos :KK43: ama embriyo oluştuktan sonra transferde tutup tutmaması ve ya farklı şeylerde bi olumsuz etkeni yok. 1 tane olsun sağlam olsun yeterki.

Bu crinone olayında bende aynı şeyi yaşadım :) sadece son sabah yapacağım bi tane kalmıştı, normalde daha test günüm gelmemişti 2 gün vardı, eczaneye girdim crinoneyi aldım geri koydum yarın alırım diye :) idrar testi aldım en azından bi fikir olur diye. Testte çıkmasa almayacaktım. 100 tl az değil
Senin yptığın test kan testi dimi, o yanıltmaz sanırım. Tekrar test yapmayı düşünüyormusun. Eğer yapacaksan ondan sonra karar ver alıp almamaya. Test yapmam diyorsan, alma istersen

Maşallah valla bana ilk coraspin dokundu dr bırak dedi ilk günden ve hibor a dayanamıyorum sabahtan sarıyor stresi her vurulusta ağlıyorum:)
Aslında midem çok hassastır ama bu tedavi sürecinde hiç bi etki yaşamadım, acaba iğneler sayesinde kilo alırmıyım diye umut ettim ama yok :)

İşte çikolata kistinin etkisi tam bu noktada ortaya çıkıyor, benim 17 yumurtam toplanmıştı. Bu ilk transferimde 1 embriyo koyuldu , şuan dondurulmuşum kaç tane diye sorarsan 1 tane. Düşün. Hani bu sefer olmasa ; 3-5 tane embriyom var güzel kalitede onlarla deneriz diyemiyoz :KK43: kistin zararı yumurtanın sayısını kalitesini düşürmesi, yumurta büyüyor topluyorsun ama döllenmiyor içi fos :KK43: ama embriyo oluştuktan sonra transferde tutup tutmaması ve ya farklı şeylerde bi olumsuz etkeni yok. 1 tane olsun sağlam olsun yeterki.

Bu crinone olayında bende aynı şeyi yaşadım :) sadece son sabah yapacağım bi tane kalmıştı, normalde daha test günüm gelmemişti 2 gün vardı, eczaneye girdim crinoneyi aldım geri koydum yarın alırım diye :) idrar testi aldım en azından bi fikir olur diye. Testte çıkmasa almayacaktım. 100 tl az değil
Senin yptığın test kan testi dimi, o yanıltmaz sanırım. Tekrar test yapmayı düşünüyormusun. Eğer yapacaksan ondan sonra karar ver alıp almamaya. Test yapmam diyorsan, alma istersen
Cankm kan testi yaptim ben ama yarin tekrar yapmayi dusunuyorum 12.gun tam yarin oluyir ama benim bu aksamlik yok yarin sabhta tekrar test yapacagim cikacagini sabmiyorim ama iste umut dunyasi almayim en iyisi sadece bu aksamlik icin cevabin icin cok tesekkir ederim.

Çok açıyor valla göbeğim mosmor oluyor daha bugün 3 oldu 5 dk ağlıyorum hergün ama sonra geçiyor işte yinede bi mutluluğu ümidi var ya
Çabalarının gözyaşlarının mükafatını hayırlısı ile versin Rabbim inşallah için geçecek bugünler evlatlarımızı kucağımıza alınca hepsi unutulacak inşallah :KK66: şimdi bunlar doğunca insan bağırmaya bile kıyamaz şımarık olmasalar bari :KK70:

Kızlar transferin 9.gunu az önce test yaptım silikte olsa pozitif geçen cuma çatlatma iğnesi gibi bir iğne vurdum göbekten acaba onun etkisimidir

12 yumurtam toplandı ama 5 tanesi boşmuş 7 tane kaldı moralim bozuldu kaç tanesi 5. güne gelebilir ki

Cankm kan testi yaptim ben ama yarin tekrar yapmayi dusunuyorum 12.gun tam yarin oluyir ama benim bu aksamlik yok yarin sabhta tekrar test yapacagim cikacagini sabmiyorim ama iste umut dunyasi almayim en iyisi sadece bu aksamlik icin cevabin icin cok tesekkir ederim.
Aynen bi akşam crinone yapmayıversen bişey olmaz heralde , sonuçta unutmuş d olabilirdin yapmayı. 2.testten sonra karar verirsin alıp almamaya, inşallah bi süpriz olur koşa koşa crinone alırsın :)

12 yumurtam toplandı ama 5 tanesi boşmuş 7 tane kaldı moralim bozuldu kaç tanesi 5. güne gelebilir ki
Benim 17 tane toplanmıştı , ilk 24 saatte direk 10 u gitti , 7 kaldı.
7 tanesi 5. Güne kadar geldi , yani ilk gün hemen dökülmeyenler ilerliyor dökülecek olan hemen dökülüyor.
ama 7 den 3 tanesi hücrelerine bölünüp gelişme gösterdi,
diğer 4 ü yaşadı ama bölünmedi iptal oldu. Sonuç itibariyle 3 kaldı. Bu 3 ten 1 tanesi de pgt den sorunlu geldi, elimde kaldı 2. 1 ini transfer ettik , 1 i donduruldu. Bende çikolata kisti olduğu için bu şekilde yumurtalarımın çoğu boş büyüyor.

7 sinden 3-4 tane kalsa bile hiç moralini bozma. Olacak olsa 1 taneyle oluyor, bi arkadaşın öyle oldu. 1 tane döllendi,
o 1 taneyle hamile şimdi. Kader kısmet. İnşallah hepsi güzel gelişir ve bölünür.

X