Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
kizlar selam bende allahtan bisey olmazsa pazartesi tup bebek icin gorusmeye gidicem surec cok zor galiba birazda korkuyorum

Arkadaşlar selam. Malesef yoğunluktan yazışmalara tam anlamıyla dahil olamadım.

Benim gibi tedavisi devam edenler var mı?

Kısa protokolde 5. gündeyim. 300 IU gonal f kullanıyorum. 10 küsür 10 mm çapında yumurta var. Yarın ikinci bir iğneye başlıyoruz.

Özellikle seçip gittim doktorum izne ayrılmış ve başka bir doktorla devam ediyoruz. Çok moralim bozuldu. Ve burası özel bir merkez!

Arkadaşlar birkam sorum olacak çok kötü hissediyorum kendimi. 20 yumurtam toplandı 17 si döllendi .3. Gün aradılar 12 yumurtanızın durumu iyi 5. Güne gidip blast embriyo elde edeceğiz şansınız artacak dendi. 6. Gün aradım ne durumda diye 4 tanesini dondurduk ikili ikili dediler.
1. Sorum ben geriden gelen ya da bir tık düşük kalitedeki yumurtaları 3. Gün dondursanız gerisi 5. Gün dondurulsa dedim hayır böyle uygun gördük hepsini tek gün donduruyoruz dediler
2.sorum doktor bana bir tane yumurta transferi yapacaksa ikili neden donduruldu tek tek dondurulsa
3. Sorum 12 yumurta da iyi durumda dediler 5. Güne taşıdılar ama 8 tanesi olmadı . O 8 tane neden dondurulmadı. Ben mi çok şüpheciyim ne olur söyleyin .

cnm doktora gitmeden sitres oldum bile tedavi asamasinda nasl olcam bilmiyorum allah yardimcimiz olsun sonunda yuzumuzu guldursun ins bebislerimizi kucagimiza alalim

Ben ilk doktora gideceğim sabah neredeyse vazgeçiyordum tüp bebek tedavisinden. Kendimi çok kötü hissetmiştim. Ama bir başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile. Tedavi sürecinde kendimi çok güçlü hissettim. Yapabildiklerim bana daha da güven verdi. Umarım tedavin sorunsuz ve güzel ilerler, bebeğine kavuşman için vesile olur :)

Arkadaşlar birkam sorum olacak çok kötü hissediyorum kendimi. 20 yumurtam toplandı 17 si döllendi .3. Gün aradılar 12 yumurtanızın durumu iyi 5. Güne gidip blast embriyo elde edeceğiz şansınız artacak dendi. 6. Gün aradım ne durumda diye 4 tanesini dondurduk ikili ikili dediler.
1. Sorum ben geriden gelen ya da bir tık düşük kalitedeki yumurtaları 3. Gün dondursanız gerisi 5. Gün dondurulsa dedim hayır böyle uygun gördük hepsini tek gün donduruyoruz dediler
2.sorum doktor bana bir tane yumurta transferi yapacaksa ikili neden donduruldu tek tek dondurulsa
3. Sorum 12 yumurta da iyi durumda dediler 5. Güne taşıdılar ama 8 tanesi olmadı . O 8 tane neden dondurulmadı. Ben mi çok şüpheciyim ne olur söyleyin .
Embriylog ve dr karar verir bizim dahil pek olamadığımız bir bölüm. En sağlıklı olanı 5. Güne gitmesidir. En az İkili dondurülür çözerken yaşamayabilir. Olan olmuş 4 adet 5. Gün embriyosu iyi bir sonuç.
5. Güne çıkamayacağını anlasalar zaten hepsi birden dondurülürdu. Merkez neresi.?

Benim toplanan 15 yumurtamın sadece 4 tanesi döllenmişti canım. Başta çok üzüldüm ama sonra bu aşamaya bile gelemeyen o kadar çok kişi var ki dedim ve toparladım kendimi. Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Döllenen yumurta sayısı çok olunca 5. güne kadar bekletiyorlar, şans daha fazla olsun diye. İkili dondurmalarının sebebini bilmiyorum. Soru işaretleri ile beklemek çok zor ama nasipte varsa olacaktır inşallah , gönlünü ferah tut .

bide kizlar ilk denemem olcak istesem iki embriyo transfer ederlermi
35 yaş altı normalde yasak. Özel merkezler bazıları yapıyor bazıları katı bu konuda. Yani druna bağlı. Riskli gebelik sonuçta. Bir de üç koyuyorlar bir kalıyor bazen. Embriyo kalitesine bakıyor biraz

Ben ilk doktora gideceğim sabah neredeyse vazgeçiyordum tüp bebek tedavisinden. Kendimi çok kötü hissetmiştim. Ama bir başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile. Tedavi sürecinde kendimi çok güçlü hissettim. Yapabildiklerim bana daha da güven verdi. Umarım tedavin sorunsuz ve güzel ilerler, bebeğine kavuşman için vesile olur :)
amin ins cnm benim

X