Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
merhaba arkadaşlar. benim 10. gün beta değeri 455 çıktı 2 gün sonra ikiye katlaması gerekio bildiğiniz gibi ama 12. gün 515 çıktı. çift embriyo transferi yapılmıştı. böyle bi durum yaşayıp olumlu sonuç alan varmı. yada neler yaşadınız sonrasında

Canım çok sevindim gözün aydın. İnşallah Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :KK200: Benim için de dua et, bugün iğnenin 7.günü, kontrolüm var, inşallah güzel haberlerle döneriz :KK200:
Çok sağol canım. Yarın kan testi yapınca tam emin olup mutlu olabilecem.şuan bile içim içime sığmıyor. Çok değişik bişey bi taraftan seviniyırsun bi taaftan endişe korku :) idrarda çıktı ama ya kanda çıkmazsa diyorum böyle şeyler :) herkese dua edecem aklıma geldikçe. Sen tedaviye devam dimi. İnşallah sağlıkla gelişen embriyoların oluşsun bisürü gerisi bi şekilde oluyor. Yterki sağlıklı yımurtamız olsun.

kızlar bu mübarek cuma gününde hepinize hayırlı güzel haberler almayı nasip etsin inşallah rabbim :dua:
sonuçlarınızı merakla bekliyorum
hadi inşallah herkes güzel haberi versin :anneadayı:

Çok sağol canım. Yarın kan testi yapınca tam emin olup mutlu olabilecem.şuan bile içim içime sığmıyor. Çok değişik bişey bi taraftan seviniyırsun bi taaftan endişe korku :) idrarda çıktı ama ya kanda çıkmazsa diyorum böyle şeyler :) herkese dua edecem aklıma geldikçe. Sen tedaviye devam dimi. İnşallah sağlıkla gelişen embriyoların oluşsun bisürü gerisi bi şekilde oluyor. Yterki sağlıklı yımurtamız olsun.
canım sen iğne falan da kullanmadın inşallah bu siliklik bebeğin habercisi
atsana testini bir bakalım

İnşallah canım benim. İdrarda çıktıysa kanda da Allahın izniyle çıkar. Ben defalarca idrar testi yaptım evlendiğim sene, hiçbir zaman çift çizgiyi görmedim. Eğer gördüysen vardır. Yoksa çıkmıyor zaten. :)
Evet bitanem devam ediyorum. Bugün öğreniriz herhalde yumurtaların durumunu.

Selam kızlar benim sonuç maalesef negatif çok kötüyüm
Canım benim üZülme demicem ama tevekkül et rabbime herşeyin hayırlısını istiyoruz rabbimden demekki daha zamanı gelmemiş kendini çok yıpratma lütfen inşallah rabbim en kısa zamanda yüzünü güldürür

Üzüntünü de yaşa ama uzun süre kalma orda, dinlen toparlan. Çok zor uygulamak, söylemesi kolay ama bu stresleri yaşamayan anlamaz, hepimiz bi gün başarıya ulaşcaz, biri ilk denemede, biri 10.denemede. ama oluyor olacak. Hakediyorız hepimiz.

merhaba arkadaşlar. benim 10. gün beta değeri 455 çıktı 2 gün sonra ikiye katlaması gerekio bildiğiniz gibi ama 12. gün 515 çıktı. çift embriyo transferi yapılmıştı. böyle bi durum yaşayıp olumlu sonuç alan varmı. yada neler yaşadınız sonrasında
Bazen embriyolardan biri düşünce katlanma olmuyormuş. Diğeri devam ediyorsa Sonraki testlerin katlanmalarında daha net anlaşılır, düzelen de gördüm düzelmeyen de.. benim düşük olmuştu maalesef.. umarım seninki devam eder canım..

Canım biri tutunamadı büyük ihtimalle 3. Testte netleşir durumun bebeğin seninle kalır inşaAllah

Arkadaşlar birkam sorum olacak çok kötü hissediyorum kendimi. 20 yumurtam toplandı 17 si döllendi .3. Gün aradılar 12 yumurtanızın durumu iyi 5. Güne gidip blast embriyo elde edeceğiz şansınız artacak dendi. 6. Gün aradım ne durumda diye 4 tanesini dondurduk ikili ikili dediler.
1. Sorum ben geriden gelen ya da bir tık düşük kalitedeki yumurtaları 3. Gün dondursanız gerisi 5. Gün dondurulsa dedim hayır böyle uygun gördük hepsini tek gün donduruyoruz dediler
2.sorum doktor bana bir tane yumurta transferi yapacaksa ikili neden donduruldu tek tek dondurulsa
3. Sorum 12 yumurta da iyi durumda dediler 5. Güne taşıdılar ama 8 tanesi olmadı . O 8 tane neden dondurulmadı. Ben mi çok şüpheciyim ne olur söyleyin .
Canım benim 25 yumurtam toplanmıştı 21 i işleme alındı gün geçtikçe sayı azalıyor gelismeyenleri eliyolar benim en son 11 mi ne kalmıştı 5. Güne net hatırlamıyorum ama. Bı tanesi transfer edildi 6 tanesi donduruldu diğerlerini domdurmadilar gelişimi yavaştı demekki diye sormadım. Bı de benimkini 3er 3 er dondurdular. İlk transferim olumsuz oldu. Sonraki denemelerde cozduruldugunde 6. Güne giden en iyi iki taneyi transfer Edip bı tanesini eleyeceklerini söylediler şans arttırmak için. Seninkinde de bi bildikleri vardır Belkı. Çok kafana takildiysa doktorunu arayıp sor

Allah yardımcın olsun bu süreçte
unutma herşey bizim için
hepsi birer imtihan
elbet kolay değil ama dua et telkin et kendini inşallah
çocuk işi tamamen nasip, inşallah seninde gönlüne göre olsun en kısa zamanda canım
rabbim daha fazla yormasın

canım üzülme diyemem insanın elinde değil ama üzüntünü yaşayıp biranönce toparlan inşallah olacak sakın umudunu kaybetme derdimizden büyük Rabbimiz var biz elimizden geleni yapıp tevekkül edicez en hayırlı zamanı Rabbim bilir

Ya çok sevindim yarında güzel sonuçlar alıp sağlkla kucağına al ins. Olmayınca idrar da gunese de ışığa da tutuşan silik bile çıkmıyor ay çok güzel bı haber ya ben bile heyecablandim

Nehira-27 Nehira-27 çok mutlu oldum şimdi okudum kanda çıkar inş. Bu topik uğurlu maşallah bolca pozitifimiz oldu, ben de adet olmayı bekliyorum transfer için dualarınızda bana da yer verin :)

X