Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Benim ilk kontrolüm cuma. Çok heyecanlı. Ben de bugün ilk iğnemİ vurdum. 16:00-19:00 arası vuruyom.
AA sen benden bı gün önce başlamıştın cuma geç değil mi kız ilk kontrol için benim ilk kontrol carsamba doktor 4+4 dedi. İkinci kontrolum cumartesi olacak 8. Gün pazara geldiği için başka kontrol yok sonra toplama

Bilmiyom doktor öyle dedi, antalyada olsam doktor kendi hergün bakacaktı da dışardan gittiğim için ilk kontrol 1 hafta sonra dedi, sonrasında daha sık olacak.

Teşekkür ederim hepimiz hakkında hayırlısı olsun evet zaten eş bi tek o gün lazım tüm yükü hatunlar sırtlanıyo

Teşekkür ederim hepimiz hakkında hayırlısı olsun evet zaten eş bi tek o gün lazım tüm yükü hatunlar am sırtlanıyo
:) benim yumurta toplanıyor, eşten sperm alınıyor, aynı gün dölleme yapılıyor, sonra hangileri döllenecek ve yaşamaya devam edecek bakılıyor dimi.
Eşim diyorki yumurtalar toplanacak, hangi yumurtalar yaşayacak bakılacak, yaşayanlar döllendirilecek diyor :) hangimizin doğru :)
Bütün iğne ve ilaçları biz yiyoz :) eşler rahat

Merhaba arkadaşlar ilk yorumum. Öncelikle hepinize bu uzun ve yorucu süreçte sabır dayanma gücü ve sağlık diliyorum. Tüp bebek tedavisinde transfer işlemim gecen hafta salı günü yapıldı pazar günü sonuç belli olucak merakla bekliyorum. Umarım bu süreci yaşayan herkes emeklerinin karşılığını en hayırlı şekilde alır.

Merhaba hoşgeldin :) hem transferin hem de ilk yorumun hayırlı olsun :) zor süreci bitirmiş en heyecanlı kısma gelmişsin :) inşallah ben de kısa zamanda gelecem o aşamaya :)) şuan iğne dönemindeyim :) meşhur iğneler
Hangi şehirde yaptırdınız tedaviyi, ilk deneme mi ?

Olgun ve iyi olan yumurtaları işleme alıyorlar ztn aynı gün spermle birleştiriliyo daha sonra kaçı döllendi haber veriyorlar

Hoşbuldum cok teşekkür ederim:) aynen Şükürler olsun bugüne zorda olsa geldik ahh o iğneler ve malesef daha uzun süre iğneler seninle olmaya devam edicek. 2 kez aşılama yaptık başarız oldu ilk tüp bebek denememiz heyecanla bekliyoruz. Denizli Yunus Aydın' a yaptırdık bakalım nasip ne gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…