Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
tatilde de çalışıyorlar canım benim bildiğim çünkü 23 nisanda ben gittim muayene oldum bi sor istersen bazı yerler açık genelde.
5. gün 2 mayıs oluyomuş canım şimdi embiriyolokla görüştüm ama bu arada kötü haber aldım maalesef 18 yumurtada sadece 4 tanesi bugüne gelebilmş çarşambaya kadar kaçı kalır bilmiyorum

5. gün 2 mayıs oluyomuş canım şimdi embiriyolokla görüştüm ama bu arada kötü haber aldım maalesef 18 yumurtada sadece 4 tanesi bugüne gelebilmş çarşambaya kadar kaçı kalır bilmiyorum
Çarşambaya çok bişey kalmadı canım 4 u de gider inşallah o güne. Transfer çarşamba mi çok heyecanlı bı surecmis ya

Çarşambaya çok bişey kalmadı canım 4 u de gider inşallah o güne. Transfer çarşamba mi çok heyecanlı bı surecmis ya
İnşallh canım bu mübarek günde dua et bana 4 de gitsin çünkü benm embriyolarıma pgt yapılcak kromozom problemim olduğundan ne kadar çok giderse sağlıklı çıkma şansı o kadar çok artar pgt ye gidicegi için dondurulacak

benim 8 yumurtadan ne çıkar o zaman hiç bilmiyorum bir tane çıkar mı acaba :) neyse hakkımızdan hayırlısı çok da kafaya takmamak gerek no stres no panic:) benimde çarşamba toplama büyük ihtimal. çarşambalar önemli:)

İnşallh hepside 5. güne gelr senin canım belli olmuyo bu işler benm çokmş ama sağlıksızmş işte aynen çarşambalar bize şans getirir inşallh :)

İnşallh hepside 5. güne gelr senin canım belli olmuyo bu işler benm çokmş ama sağlıksızmş işte aynen çarşambalar bize şans getirir inşallh :)
inşaallah canım ama içimde olmayacakmış gibi hisler var öylesine takılıyorum kendi kendime gibi. Ama stres falanda yok heyecanda yok. Ne biliyim hayırlısı.

Pgt ne oluyor canım sen içini ferah tut her şey yolunda gider inşallah

Hayırlı olsun embriyoların canım :) bu kadar dayanan çarşambaya da kalır sağlamdır onlar :) transfer hemen yapılacak mı ? 1 ay dinlendirme var mı? Hangi şehirdesin bu arada il olarak ? Bide tüp bebek yaptırma sebebin neydi ? Ne çok soru sordum :) ben de şuan tedaviye devam ediyorum, ilk tüp denemem olacak bakalım

Saolsın canım hayır transferm hemen olmycak denizlide doc. dr yunus aydın doktrm benim embriyolrm genetige gidecegi için dondurulacak tüp bebek yapmamın tek sebebi kromozom problemimin olması maalesef çünkü sürekli düşük yapıyorm sağlam embriyo aranacak.. senin tedavinde hayırlı olsun canım inşallh mutlu sona erişrsin

Genetiğe gidip dönmesi ne kadar sürer yaklaşık. Benim doktor dediki, embriyolardan 1'ine ptg yaptırmanızı öneririm ve bunu ilk transferde kullanırız dedi, diğerlerini dondururuz dedi. Zaten yumurta toplandıktan sonra 1 ay dinlendirme olacak bende, o 1 aylık süreçte pgt hallolur mu yoksa transfer süresi daha da ötelenmiş mi olur acaba?

1 ayı bulmaz canım 20 günde çıkar yaptırmanda fayda var çünkü anne babada sıkıntı olmasada embiriyo oluşurken problem oluşablymş pgt yaptırırsan tutnma şansı daha çok artar sen nerde tedavi oluyosun

Antalyada canım. Eşim de diyor 1 tanesine yaptıralım, zaten 1 ay rahim dinlendirme yapıyor benim gittiğim yer , o süreçte de pgt yapılmış olur, doktorun dediğine göre en sağlamın en sağlamını transfer etmiş olur olasılığı arttırız diyor. Sen hangi şehirdesin sormuş muydum karıştırıyorum bazen :)

Birde sizde yaş faktörü var sanırm Bülent tıraş 40 yaşndaki birine pgt yaptgmzda 30 yaşındaki bir bayanla eşit şartlarda olmuş oluyor demişti

Aynen bir önceki msjda sormştm söylemştim denizli doc dr yunus aydın eşiniz haklı bencede yaptrn sonra pişman olmzsnz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…