Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Umut kadar Umut kadar , meraktan ölüyorum test sonucu çıktı mı
Canım maalesef olmadı ama ben hep varlığına insandım ve öyle hisettim. Hala da öyle hissediyorum. Doktor 7. Gün erken çağırmışım yanlış gün hesaplaması yatırım dedi varsa da çıkmayabilir dedi. Ama tabi moralim çok bozuldu. Gözlerim şişti ağlamaktan ama içimde umut var hala. Tutundular bana biliyorum sanki:dua:

Şuan işteyim , eve gidip ağlayacam biraz rahatlarım :kızgın: yaşım geçtikçe geçiyor, elimde 2 embriyo kaldı, bunlardan sonuç alamadığımı hayal ediyorum, ekim kasım olur, doktor tekrar tedavi için belki ara verdirecek .aralık ocak olur :KK43: yani tekrar opu olayları seneye kalır allahım inanmak düşünmek istemiyorum :KK43: ben şurda transfere kadar gün geçiremezken aylarca nasıl beklerim :KK43: allahım yardım et :KK43:
Hiç canını simba canım. Önemli olan 1 tane bile olsa tutaması.sayılara hiç takılma. Allah kinney ettiyse 1 tane dr kalsa o tutar hatta bölünür ikiz olur. Ama Allah kısmet etmediyse 10 tane de kalsa 5. güne olmaz. Böl bol dua et canım

Canım maalesef olmadı ama ben hep varlığına insandım ve öyle hisettim. Hala da öyle hissediyorum. Doktor 7. Gün erken çağırmışım yanlış gün hesaplaması yatırım dedi varsa da çıkmayabilir dedi. Ama tabi moralim çok bozuldu. Gözlerim şişti ağlamaktan ama içimde umut var hala. Tutundular bana biliyorum sanki:dua:
Cnm hiç üzülme sen varlığına inan yavrunun Allah'a çok dua et.simdi ne zman test günün peki

Ya şaşırdım biraz ben kromozama bağlı anomalilik çok sık rastlanan bişey değil sanıyordum :KK43: 2 side sağlam gelir gibi düşündüm ondan baya hayal kırıklığına uğradım :KK43: allahım nasıl bi süreç bu, bi olumsuzluk yaşıyorsun kendini toparlayıp tekrar yürüyorsun bişey daha oluyor bi daha yürüyorsun bi daha , böyle böyle nereye kadar gidecez bakalım :KK43: büyük bi sınavdan geçiyoruz :KK43: demekki 5.güne gelmesi bile sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor :KK43:
Cnm benim bnmde 2 tane embriyom var başka kalmadı ins o ikiside tutunurlar bana tahminen 22.25 haziran da olucak transferim.Allahtan istiycez insallah olucak ben inanıyorum bol bol dua edelim

Hiç canını simba canım. Önemli olan 1 tane bile olsa tutaması.sayılara hiç takılma. Allah kinney ettiyse 1 tane dr kalsa o tutar hatta bölünür ikiz olur. Ama Allah kısmet etmediyse 10 tane de kalsa 5. güne olmaz. Böl bol dua et canım
canlarım dualarım sizlerle N nehira Umut kadar Umut kadar olacağına inanın. ben sizlerden güç alıyorum ; bolca dua edicez ve inanıcaz biz inanalım ki onlar da bizimle birlikte olsunlar; ben bugüne kadar inanmadım durum belli ama bundan sonra inanmak var olumsuz düşüncelere yer yok...

Yok canım, neden yanlış anlayayım burda dertleşiyoruz hep :) bizde sebepsiz 2 sene olmadı. Tabi son 1 sene klomen, yumurta takibi, bir de aşılama ile geçince artık daha fazla beklemeyelim dedik ve tüp bebeğe başvurduk. Eşimin tüp bebek merkezindeki sperm analizi kötü çıktı, halbuki kaç kez yaptırmıştık süper olmasa da çocuğa engel bir durum yoktu. Belki de sebep oydu, bilmiyoruz. 2018 başında başladık ama progesteron yüksek olduğu için sonra da kist çıktığı için transfer olamadım 3 ay. En sonunda Allahım nasip etti, inşallah devamı gelir sağlıkla.. Sizde sıkıntı ne ?
Çok teşekkür ederim cevabın için cidden bana umut oldun eşimin varikoseli vardı ameliyat oldu sperm deyerleri yükseldi ama doğal yoldan olmadı artık bizde 2.alternatif tüpü deneyelim dedik inşalah bende hamile kalırım 4 tane embriyom var temmuzu bekliyorm

Ya şaşırdım biraz ben kromozama bağlı anomalilik çok sık rastlanan bişey değil sanıyordum :KK43: 2 side sağlam gelir gibi düşündüm ondan baya hayal kırıklığına uğradım :KK43: allahım nasıl bi süreç bu, bi olumsuzluk yaşıyorsun kendini toparlayıp tekrar yürüyorsun bişey daha oluyor bi daha yürüyorsun bi daha , böyle böyle nereye kadar gidecez bakalım :KK43: büyük bi sınavdan geçiyoruz :KK43: demekki 5.güne gelmesi bile sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor :KK43:

Benimki gibi hiç bulunamayan pek yoktur bence.. evet 5. güne gelmesi kromozom bozukluğu olmayacak anlamına gelmiyor. içimizde de kendiliğinden 5. Güne gelip tutunup sonra düşebiliyo :KK43:

Benim kanamam geldi kızlar :KK43: sancım da var. Moralim çok bozuk. Adetime daha en az 4 gün vardı halbuki... neden böyle oldu anlamadım. :KK43: çok endişeli ve mutsuzum.

Şuan işteyim , eve gidip ağlayacam biraz rahatlarım :kızgın: yaşım geçtikçe geçiyor, elimde 2 embriyo kaldı, bunlardan sonuç alamadığımı hayal ediyorum, ekim kasım olur, doktor tekrar tedavi için belki ara verdirecek .aralık ocak olur :KK43: yani tekrar opu olayları seneye kalır allahım inanmak düşünmek istemiyorum :KK43: ben şurda transfere kadar gün geçiremezken aylarca nasıl beklerim :KK43: allahım yardım et :KK43:

Canım sen çok olumlu birisin yapma böyle bide şu yönünden bak çok şükür 1 tane var zaten hamile kalman için 1 tane yeterli ya ikiside iyi çıkmasaydı rabbimin verdiğine şükredelim kendini şimdiden böyle strese sokma vücudunu yorma yapma nolursun olumlu düşünürsen olumlu olur

Gerçekten çok erken çağırmış zaten 8. Günden sonra geçmeye başlıyor kana alt tarafı on gün hesaplıcak yani onuda mı hesaplayamamış boşuna seni strese sokuyo

Sıkma canını her şey olacağına varıyor. İnşallah Rabbim bizlere de nasip edecek.

Benim bugün transferim oldu biri iyi, biri orta kalite. Zor bir karardı benim için ama verdik kararımızı. 2 embriyo transfer ettirdik. Şimdi biri iyi kalite biri orta kaldı, onları dondurduk. Biz hiç PGT ye yollamadık doktor da hiç lafını bile etmedi. Rahim dinlendirme de düşünülmedi. İnşallah dondurulanlar ileride kardeş olur diye ümit etmek istiyorum, olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum.
İmşallah.olumlu sonuçlar alacaz.geri sayım başladı senin için :) inşallah pozitif alacaksın

Değerin kaç çıktı canım, kendisi erken çağırmıştı dimi, sanki erken çağırmasının sebebi vardı bişey için önlem alacaktı , başkasıyla mu karıştırıyorum

Cnm benim bnmde 2 tane embriyom var başka kalmadı ins o ikiside tutunurlar bana tahminen 22.25 haziran da olucak transferim.Allahtan istiycez insallah olucak ben inanıyorum bol bol dua edelim
:KK71:elimizde 1 tane bile kalsa umuda devam , bazen ağlıyom bazen gülüyorum ama gülüşlerim bile ağlamak gibi aslında , değişik bi duygu. Sen sonucunu öğrenirken ben transfer olacam :)

X