Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlaaaaar bugün transfer olduum :halay::KK54: çok şükür doktor çok iyi olduğunu söyledi. Hadi darısı bekleyenlere inşallah:KK36:
Hayırlı güzel sonuçlar alırsınız inşallah
Hergun geri sayiyorum :) transferime 30 gun kaldi :) cok zor beklemek ; yarin 29 kalacak :)

Bacım öyle vakit mi geçer Allah kurtarsın bizi bu bekleme illetinden :KK17:

Doktor perşembe yumurta toplama olacak dedi. Bir heyecan yaptım ben:)

Yarın gece koldan çatlatma iğnesi yapılacak. Sizler kendiniz mi yaptınız yoksa hastanede mi yaptırdınız ? Bir de acıtıyor mu acaba, hazırlıklı olayım.

Doktor perşembe yumurta toplama olacak dedi. Bir heyecan yaptım ben:)

Yarın gece koldan çatlatma iğnesi yapılacak. Sizler kendiniz mi yaptınız yoksa hastanede mi yaptırdınız ? Bir de acıtıyor mu acaba, hazırlıklı olayım.
Ben tedavi boyunca butun igneleri kendim yaptim, cevirmeli olani, karisim hazirlanani . Ama catlatmayi hastanede yaptirdim tedirgin oldum, aslinda o tedavi ignelerinden daha kolay sanirim ama adi catlatma ignesi olunca :KK66: yapmadim kendim,

Allah ıslah etsin o hastasına değer vermeyen, hastasını ayaklı nakit olarak gören dr lari.

Çok iyi drlarda var elinden geldiğince nazik ve anlayışlı, para hırsı olmadan yapan.

Kesinlikle işini iyi yapanları zan altında bırakmamak lazım tabiiki, hastayı para olarak görenleride allah ıslah etsin

Canım benim Allah iyi doktorlarla karşılaştırın hepimizi.
Bak benim tüpümü alsalardı ben şu an yumurta veremeyecektim.
Ya o doktoru dinleseydim insanın bazen basireti bağlanıyor.
Ne olacaktı.
Aklıma geldikce sinirleniyorum.
Birde asistanı var sürekli arıyordu beni ne zaman ameliyatı yapacağız die.
Anlattım dedim rezerv düşer diyor sizin dışımızdaki tüp doktorlar sustu.
Diyor ki yapalım ameliyatı dedim ben böyle karar veremem.
Neyse gel zaman git zaman Allah razi olsun PROF FARUK BUYRU beni karşısına alıp dakikalarca aldırmamam gerektiği anlattı.
Karar verdim.
Tüpümü bağlatıcam.
İki hafta sonra doktorunda oldum ameliyatımi.
Bu doktor asistanı gene aradı beni ameliyat parasından 700 TL indirim yaptı.
Ama gene diyor ki Alican tüpü.
Dedim ben ameliyatımı oldum, tüpünü almadılar bağladılar, bunun dışında bir sürü müdahaleler yapıldı. Sustu. Geçmiş olsun dedi kapattik telefonu, aradan biraz geçti tekrar aradı.
Bu sefer kaça ameliyat oldun kim yaptı ameliyatını diyor.
Yani bazı kesim doktorlar bizi ne olarak görüyor anlamadım gitti.

Maalesef işte insan hayatıyla oynamaktan çekinmeyenler var benimde yumurtalıkları bile alcaklardı çok şükür o dr a yaptırmadım en azından şuan ümidim var alsalardı evlat sahibi olmam imkansızdı

D Duygum___ , az once lucrin depot umu yaptim :)
7 gun sonra ginera yi birakcam
12 gun sonra estrofem, vitamin ve coraspine basliyom ,
25 gun sonra rahim kalinligina ve progesteron hormonuna baktircam
28 gun sonra puruloton depot vutulacam
30 gun sonra transfer :)
Hayırlı olsun canım bak yapabilmişsin işte acıdı dimi biraz cesaretin kırılmasın diye acıyo demedim. Sana baya baya ilaç listesini vermişler. Bende yarın sabah gidiyorum kontrole bakalım ilaç eklicek mi, vee inşallah yine bi problem çıkmazsa 9 gün sonra transfer çok sabırsızlanıyorum ya

Hayırlı olsun canım bak yapabilmişsin işte acıdı dimi biraz cesaretin kırılmasın diye acıyo demedim. Sana baya baya ilaç listesini vermişler. Bende yarın sabah gidiyorum kontrole bakalım ilaç eklicek mi, vee inşallah yine bi problem çıkmazsa 9 gün sonra transfer çok sabırsızlanıyorum ya
Yapabildim aynen ama azıcık acıyor, yaparken değil de sonradan acıdı şuan acıyor azcık :) opu yapıldığı gün bana kocaman ilaç şeması verdiler gün gün hangi ilaç ne kadar doz alınacak diye, transfer gününden sonra bile devam edeceğim ilaçlar var, transferden sonra test gününü, sonuç pozitif olursa kese gününü , kalp atışını dinleme gününü bile yazmışlar :) insanı heveslendiriyorlar. Senin bişey kalmamış ne güzel yaaa :)

Hayırlı olsun.
Kaçıncı gün embriyosu kaç tane transfer edildi.
Benim nisan ayında yumurta toplama oldu. ama ohss olduğu için embriyolar donduruldu. Dün de transfer oldum. 2 tane transfer edildi. Ikisi de çok iyi kalite dedi doktorum ve embriyolog. Inşallah Allah nasip eder. Isteyen herkesin inşallah:KK68:

D Duygum___ , az once lucrin depot umu yaptim :)
7 gun sonra ginera yi birakcam
12 gun sonra estrofem, vitamin ve coraspine basliyom ,
25 gun sonra rahim kalinligina ve progesteron hormonuna baktircam
28 gun sonra puruloton depot vutulacam
30 gun sonra transfer :)
Nehira nasılsın canım. Baya ilerlemişsin maaşallah. Hadi inşallah emeklerimize değer hepimizin.

Canım çok sevindim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Sahol canım benim. Güzel olacağına inanıyorum inşallah. Bu arada doktor transferi yapınca film resimleri verdi. 2 beyaz pirinç tanesi gibi bir şey. :KK36::KK200:onlarla bol bol konuş ve hamile gibi hisset kendini dedi. Ayrıca o film resmini meryem süresinin arasına koyacağım. Transferi pozitif olan 2 kişi bana böyle tavsiye etti. benim de size tavsiyem O fotoğrafı isteyin. Belki de bebişlerimin ilk fotoğrafı odur :KK200:Allah nasip etmiştir ınşallah :-) isteyen herkese nasip etsin

X