Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Selam kızlar yazdım mi hatırlamıyorum benim bu ay başlayacak olan tedavim sonraki reglime kaldı. Çok az regl oldum dr olmaz düzenli bir adet gerekir diye doğum kontrol ilacı verdi 15 gün kullanicam doğum kontrol ilacının 13. Günü lucrin e başlayacağım. Regl başlayınca tedavi için dr a gideceğim. Sürekli yalan oluyor benim tedavi böyle böyle 8,5 yıl bitiyor evliliğimde. Hayırlısı ile başlamak nasip olsun inşallah. Sonuç alma kısmına gelemedik başlama derdindeyim :deli:
Normalde de böyle az mı olurdu reglin, belki senin vücudunun düzeni bu, bi dahaki ayda böyle olacak. neden az olduğuna bakmıyor mu doktor. Umarım bu ay son bekleyişin olur. Tek sebep adetin az oluşu mu. Biyerde okumuştum yine burda kk da, birisi tedaviye başlamak için deti bekliyordu, adeti geç olan birisi. Beklemişler beklemişler gelmeyince domtor demişki başlayalım ozamana adet olmadan demiş.

Evet canım, hepimiz için zor bir süreç. Ya stresten, ya da iğnelerden.. papatya çayı içtim, çok iyi geldi bana.
iğneler de yapıyor sıcak basması, mide bulantısı vs. ben de klomen de belirgin şekilde hissediyorum sıcak basmalarını ama midem bulanmadı hiç. belki de hamilesindir,neden olmasın:)))

iğneler de yapıyor sıcak basması, mide bulantısı vs. ben de klomen de belirgin şekilde hissediyorum sıcak basmalarını ama midem bulanmadı hiç. belki de hamilesindir,neden olmasın:)))
Ay, canım, keşke ama yani mide bulantım transferin 2. günüydü sanmıyorum. Hemen belli olsun. Kabızdım da belki ondandır.

Umarım, en kısa sürede başlarsın.. uzayınca da sıkıyor. Ne zaman başlayacak reglin?

Doğum kontrol ilacına başlayalı 4 gün oldu daha. Bu ilacı 15 gün kullanacağım sonra regl ne zaman gelirse 20-25 gün var gibi dr Bayram sonrasında başlamış olacağız demişti.

Hiç tedavi olamadınız mı
Benim de yarından sonra evlilik yıl dönümümüz 9 sene bitecek ne tedaviler ne işler hepsinde bir ümit ama hep boşuna oldu
İnşallah bu sefer Rabbim yüzümüzü güldürür
İsteyen herkese nasip etsin Allahım

Arada başladık birkac kez yumurta gelişti hap ile tedavi gebelik oluşmadı. Aşılama için başladık gelişmedi yumurta sonraki ay gittim kist olmuş başlayamadık her seferinde ben sinir oldum devam edemedim. Ekonomik sıkıntılar oldu. Tam tüp Bebek başlanacak kendiliğinden hamile kaldım 3ay bitiminde kalbi durdu düşük yaptım bekleme süresi tekrar tedavi hapla gelismedi gibi yumurta olmadi. Yeniden başladık işte kısmet olursa ama hep bir sekteye uğraması beni geriyor.

Amin inşallah Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin.

Normalde de böyle az mı olurdu reglin, belki senin vücudunun düzeni bu, bi dahaki ayda böyle olacak. neden az olduğuna bakmıyor mu doktor. Umarım bu ay son bekleyişin olur. Tek sebep adetin az oluşu mu. Biyerde okumuştum yine burda kk da, birisi tedaviye başlamak için deti bekliyordu, adeti geç olan birisi. Beklemişler beklemişler gelmeyince domtor demişki başlayalım ozamana adet olmadan demiş.

Pko var bende o nedenle sorunlu ama hiç bu kadar kısa ve az olmamamisti. İlk gün kahverengi ikinci gün kahverengi ve iki damla kan. Kanı gördüm diye üçüncü gün dr a gittim drda iken gram leke yok dr olmaz dedi rahim de kalınlaşmış biraz adet olman lazım dedi. Gebelik şüphesi demedi hiç ama bana olabilir gibi geldi ama dr herhalde usg ya da kanda anlardı ihtimal olsa kafa çorba.

yumurta rezervi nasıl azalıyormuş. rezerv zaten doğuştan sahip olduğumuz birşey değil mi? tüp alınınca neden azalsın?
yumurtalığın kanlanması azaldığı için daha pasif bi görünüme geçebilir tüpün alındığı taraftaki yumurtalık. ama rezervin azalacağını düşünmüyorum.
Tüp çıkarılırken zarar verilebiliyormuş, benim kist ameliyatı olduğum yerden 1 tane diğer taraftan 11 tane yumurtam çıktı

310CE58B-1D61-4902-B06A-EFB4600EA348.png
kist ameliyatını yumurtalığınızdan olmadınız mı? tüp alınırken yumurtalığa dokunulmuyor ki. laparoskopi ile karından girerek tüpü alıyorlar hepsi bu.
Onlar zaten çok yakın yerler ve birbirine bağlantılı yumurtalık yumurtayı atınca tüpe nasıl gidiyor? Yüklediğim resimdende yumurtalık ve tüplerin ilişkisini inceleyebilirsiniz, bende ameliyetın videosuda var, doktorlar niye bunları anlatmıyo bilmiyorum birazda internetten araştırın isterseniz

Eki Görüntüle 2153725
Onlar zaten çok yakın yerler ve birbirine bağlantılı yumurtalık yumurtayı atınca tüpe nasıl gidiyor? Yüklediğim resimdende yumurtalık ve tüplerin ilişkisini inceleyebilirsiniz, bende ameliyetın videosuda var, doktorlar niye bunları anlatmıyo bilmiyorum birazda internetten araştırın isterseniz
yani bazı durumlarda alınması zaruri olduğu için anlatmalarına gerek olmuyordur ama bu bir seçim ise anlatılması gerek. teşekkür ederim bilgi için.araştırıcam.

Doğum kontrol ilacına başlayalı 4 gün oldu daha. Bu ilacı 15 gün kullanacağım sonra regl ne zaman gelirse 20-25 gün var gibi dr Bayram sonrasında başlamış olacağız demişti.

Arada başladık birkac kez yumurta gelişti hap ile tedavi gebelik oluşmadı. Aşılama için başladık gelişmedi yumurta sonraki ay gittim kist olmuş başlayamadık her seferinde ben sinir oldum devam edemedim. Ekonomik sıkıntılar oldu. Tam tüp Bebek başlanacak kendiliğinden hamile kaldım 3ay bitiminde kalbi durdu düşük yaptım bekleme süresi tekrar tedavi hapla gelismedi gibi yumurta olmadi. Yeniden başladık işte kısmet olursa ama hep bir sekteye uğraması beni geriyor.

Amin inşallah Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin.

Pko var bende o nedenle sorunlu ama hiç bu kadar kısa ve az olmamamisti. İlk gün kahverengi ikinci gün kahverengi ve iki damla kan. Kanı gördüm diye üçüncü gün dr a gittim drda iken gram leke yok dr olmaz dedi rahim de kalınlaşmış biraz adet olman lazım dedi. Gebelik şüphesi demedi hiç ama bana olabilir gibi geldi ama dr herhalde usg ya da kanda anlardı ihtimal olsa kafa çorba.

Allahım bi daha yasatamadın inşallah
Nasip kısmet değilmiş demekden başka birşey gelmiyor elimden artık zamanı gelememiş

yani bazı durumlarda alınması zaruri olduğu için anlatmalarına gerek olmuyordur ama bu bir seçim ise anlatılması gerek. teşekkür ederim bilgi için.araştırıcam.
https://academic.oup.com/humrep/article/15/1/142/702041

araştırdım. tüp alınmadan önce ve tüp alındıktan sonra parametreleri karşılaştırmışlar. neredeyse hiç bi değişiklik yok. ayrıca tüp alındıktan sonra döllenme oranında artış gözlenmiş:)

rezervin azaldığını gösteren bi araştırma görmüşmüydün internette? ona da bakmak isterim. incelediğim araştırmadaki tabloları kopyaladım ama tablo olarak çıkmadı. ilk değerler tüp alınmadan önceki değerler, ikincisi ise alındıktan sonra. hiç bi değişiklik yok sayılır.

Table I.
Ovarian response parameters before and after laparoscopic salpingectomy for ectopic pregnancy

Ovarian response parameters Beforea Aftera
Values are means ± SD.
aThere were no significant differences (paired t-test) except bχ2 test for comparison of proportions (0.67).
cIn one case bilateral salpingectomy was performed.
HMG = human menopausal gonadotrophin.
Days of HMG (n) 10.81 ± 2.45 10.68 ± 2.57
HMG ampoules (n) 36.13 ± 14.45 34.81 ± 12.47
Oestradiol on day 0 (pg/ml) 1285 ± 785 1151 ± 819
Oocytes retrieved from non-operated side (n = 25) 5.07 ± 3.08 4.40 ± 3.68
Oocytes retrieved from operated side (n = 27) c 6.06 ± 3.85 5.31 ± 4.22
Oocytes suitable for insemination/injection (n) 10.81 ± 5.75 9.5 ± 6.98
Fertilization rate (%)b 55.5 59.26
Transferred embryo (n) 3.56 ± 0.81 3.37 ± 0.80
View Large
Table II.
Embryo quality before and after laparoscopic salpingectomy

Embryo qualitya (degree) Before After
Values in parentheses are percentages.
aAccording to Puissant et al. (1987).
χ2 test for comparison of proportions; P = 0.38 with 2 degrees of freedom.
1st 37/56 (66) 30/54 (55.5)
2nd 13/56 (23.2) 19/54 (35.18)
3rd and 4th 6/56 (10.7) 5/54 (9.25)
View Large
Table III.
Comparison of oocyte number retrieved between operated and non-operated sides before and after salpingectomy (n = 25)a

Side of oocyte retrieval
Operated Non-operated
Values are means ± SD.
aIn one case bilateral salpingectomy was performed.
There were no significant differences (paired t-test).
Before salpingectomy 6.06 ± 3.85 5.07 ± 3.08
After salpingectomy 5.31 ± 4.22 4.40 ± 3.68
View Large
3
To whom correspondence should be addressed
References

https://academic.oup.com/humrep/article/15/1/142/702041

araştırdım. tüp alınmadan önce ve tüp alındıktan sonra parametreleri karşılaştırmışlar. neredeyse hiç bi değişiklik yok. ayrıca tüp alındıktan sonra döllenme oranında artış gözlenmiş:)

rezervin azaldığını gösteren bi araştırma görmüşmüydün internette? ona da bakmak isterim. incelediğim araştırmadaki tabloları kopyaladım ama tablo olarak çıkmadı. ilk değerler tüp alınmadan önceki değerler, ikincisi ise alındıktan sonra. hiç bi değişiklik yok sayılır.

Table I.
Ovarian response parameters before and after laparoscopic salpingectomy for ectopic pregnancy

Ovarian response parameters Beforea Aftera
Values are means ± SD.
aThere were no significant differences (paired t-test) except bχ2 test for comparison of proportions (0.67).
cIn one case bilateral salpingectomy was performed.
HMG = human menopausal gonadotrophin.
Days of HMG (n) 10.81 ± 2.45 10.68 ± 2.57
HMG ampoules (n) 36.13 ± 14.45 34.81 ± 12.47
Oestradiol on day 0 (pg/ml) 1285 ± 785 1151 ± 819
Oocytes retrieved from non-operated side (n = 25) 5.07 ± 3.08 4.40 ± 3.68
Oocytes retrieved from operated side (n = 27) c 6.06 ± 3.85 5.31 ± 4.22
Oocytes suitable for insemination/injection (n) 10.81 ± 5.75 9.5 ± 6.98
Fertilization rate (%)b 55.5 59.26
Transferred embryo (n) 3.56 ± 0.81 3.37 ± 0.80
View Large
Table II.
Embryo quality before and after laparoscopic salpingectomy

Embryo qualitya (degree) Before After
Values in parentheses are percentages.
aAccording to Puissant et al. (1987).
χ2 test for comparison of proportions; P = 0.38 with 2 degrees of freedom.
1st 37/56 (66) 30/54 (55.5)
2nd 13/56 (23.2) 19/54 (35.18)
3rd and 4th 6/56 (10.7) 5/54 (9.25)
View Large
Table III.
Comparison of oocyte number retrieved between operated and non-operated sides before and after salpingectomy (n = 25)a

Side of oocyte retrieval
Operated Non-operated
Values are means ± SD.
aIn one case bilateral salpingectomy was performed.
There were no significant differences (paired t-test).
Before salpingectomy 6.06 ± 3.85 5.07 ± 3.08
After salpingectomy 5.31 ± 4.22 4.40 ± 3.68
View Large
3
To whom correspondence should be addressed
References

9 tane farklı doktora gitmiş biri olarak söylüyorum ben bunları tabii şunuda atlamamak lazım yazmıştım ama tekrar yazayım bazı durumlarda tüplerin alınması yumurtalıklara zarar verir nedenini yazmadım galiba tüplerde oluşan sıvıdan dolayı yapışıklıklar meydana gelebiliyor bu durumda yumurtalık rezervine zarar vermemek için bebek isteyen kişilerde tüplerin rahimle olan bağlantısı kesilir, istemeyenlerde alınabilir bu bilgi doktorların söylediği ve aynı şekilde internettede yer alıyor. Alınması veya bağlantısının kesilmesinede karın bölgesine girdikten sonra karar veriliyor ( ikimizinde atladığı nokta burası bence)
Ve böyle şeylere tek doktorla karar vermemek lazım tek doktorun lafıyla karar verseydim ben ilk olduğum ameliyatta yumurtalıklarımı bile almışlardı

Nedir bu çektiği biz garibanlarin, neler yaşadık neler öğrendik. Dr seviyesinde olmasa da hiç olmadığımız kadar kan usg sonuçları hakkında araştırıp fikir sahibi olduk. Allah kurtarsın bizi tez zamanda inşallah.

Nedir bu çektiği biz garibanlarin, neler yaşadık neler öğrendik. Dr seviyesinde olmasa da hiç olmadığımız kadar kan usg sonuçları hakkında araştırıp fikir sahibi olduk. Allah kurtarsın bizi tez zamanda inşallah.
Amin canım inşallah maalesef bazı zoktorlar için hiç insan önemi yok bana kanser diyenmi ararsın yumurtalıklarını komple alcaz diyen mi ararsın dünya şey yaşadım paikolojim mahvoldu ve daha 21 yaşındaydım

Amin canım inşallah maalesef bazı zoktorlar için hiç insan önemi yok bana kanser diyenmi ararsın yumurtalıklarını komple alcaz diyen mi ararsın dünya şey yaşadım paikolojim mahvoldu ve daha 21 yaşındaydım
Üzülme cnm benim çok iyi bir Dr bul kendine ona devam et

9 tane farklı doktora gitmiş biri olarak söylüyorum ben bunları tabii şunuda atlamamak lazım yazmıştım ama tekrar yazayım bazı durumlarda tüplerin alınması yumurtalıklara zarar verir nedenini yazmadım galiba tüplerde oluşan sıvıdan dolayı yapışıklıklar meydana gelebiliyor bu durumda yumurtalık rezervine zarar vermemek için bebek isteyen kişilerde tüplerin rahimle olan bağlantısı kesilir, istemeyenlerde alınabilir bu bilgi doktorların söylediği ve aynı şekilde internettede yer alıyor. Alınması veya bağlantısının kesilmesinede karın bölgesine girdikten sonra karar veriliyor ( ikimizinde atladığı nokta burası bence)
Ve böyle şeylere tek doktorla karar vermemek lazım tek doktorun lafıyla karar verseydim ben ilk olduğum ameliyatta yumurtalıklarımı bile almışlardı

ben sizin özel durumunuzu bilmiyorum tabi. ama bir tüpün alınması o taraftaki yumurtalık rezervinin azalmasına neden olmuyor. bunu söyledim sadece. daha doğrusu ben söylemedim sadece bilimsel bir içerikten alıntı yaptım:)
internette her yazan şey de doğru olmuyor malesef.
yine söylüyorum sizin özel durumunuzu bilmiyorum.tabi ki bi kaç farklı doktora görünmek her zaman daha sağlıklı, çünkü her doktorun yaklaşımı farklı. ama doktorların yaklaşımının farklı olması onların işni bilmediği, bizim herşeyi bildiğimiz anlamına gelmiyor:)

Allah ıslah etsin o hastasına değer vermeyen, hastasını ayaklı nakit olarak gören dr lari.

Çok iyi drlarda var elinden geldiğince nazik ve anlayışlı, para hırsı olmadan yapan.

Allah ıslah etsin o hastasına değer vermeyen, hastasını ayaklı nakit olarak gören dr lari.

Çok iyi drlarda var elinden geldiğince nazik ve anlayışlı, para hırsı olmadan yapan.
Canım benim Allah iyi doktorlarla karşılaştırın hepimizi.
Bak benim tüpümü alsalardı ben şu an yumurta veremeyecektim.
Ya o doktoru dinleseydim insanın bazen basireti bağlanıyor.
Ne olacaktı.
Aklıma geldikce sinirleniyorum.
Birde asistanı var sürekli arıyordu beni ne zaman ameliyatı yapacağız die.
Anlattım dedim rezerv düşer diyor sizin dışımızdaki tüp doktorlar sustu.
Diyor ki yapalım ameliyatı dedim ben böyle karar veremem.
Neyse gel zaman git zaman Allah razi olsun PROF FARUK BUYRU beni karşısına alıp dakikalarca aldırmamam gerektiği anlattı.
Karar verdim.
Tüpümü bağlatıcam.
İki hafta sonra doktorunda oldum ameliyatımi.
Bu doktor asistanı gene aradı beni ameliyat parasından 700 TL indirim yaptı.
Ama gene diyor ki Alican tüpü.
Dedim ben ameliyatımı oldum, tüpünü almadılar bağladılar, bunun dışında bir sürü müdahaleler yapıldı. Sustu. Geçmiş olsun dedi kapattik telefonu, aradan biraz geçti tekrar aradı.
Bu sefer kaça ameliyat oldun kim yaptı ameliyatını diyor.
Yani bazı kesim doktorlar bizi ne olarak görüyor anlamadım gitti.

Canım benim Allah iyi doktorlarla karşılaştırın hepimizi.
Bak benim tüpümü alsalardı ben şu an yumurta veremeyecektim.
Ya o doktoru dinleseydim insanın bazen basireti bağlanıyor.
Ne olacaktı.
Aklıma geldikce sinirleniyorum.
Birde asistanı var sürekli arıyordu beni ne zaman ameliyatı yapacağız die.
Anlattım dedim rezerv düşer diyor sizin dışımızdaki tüp doktorlar sustu.
Diyor ki yapalım ameliyatı dedim ben böyle karar veremem.
Neyse gel zaman git zaman Allah razi olsun PROF FARUK BUYRU beni karşısına alıp dakikalarca aldırmamam gerektiği anlattı.
Karar verdim.
Tüpümü bağlatıcam.
İki hafta sonra doktorunda oldum ameliyatımi.
Bu doktor asistanı gene aradı beni ameliyat parasından 700 TL indirim yaptı.
Ama gene diyor ki Alican tüpü.
Dedim ben ameliyatımı oldum, tüpünü almadılar bağladılar, bunun dışında bir sürü müdahaleler yapıldı. Sustu. Geçmiş olsun dedi kapattik telefonu, aradan biraz geçti tekrar aradı.
Bu sefer kaça ameliyat oldun kim yaptı ameliyatını diyor.
Yani bazı kesim doktorlar bizi ne olarak görüyor anlamadım gitti.
Bu densiz hangi dr

Bu densiz hangi dr
İsim yazmak istemiyorum ama özel bı hastanenin infertilite bölümünde yetkili.
Aslında çok iyi bı hekimmis ilk kadın doğum doktoru olduğunda tüp bebek bölümde çalıştığı x Hastanesi'nde cok büyük oranda tüp bebek basarıları elde etmiş.
Asistanı nasıl ama 700 TL indirim yaptı.
Önemli olan şu ettikleri hipokrat yeminine zaman içinde sadık kalmaları.
Koskoca prof faruk Buyru adam beni karşısına alıp konuşmak zorundamiydi da bana kalem kalem zararlarını neden alınmaması gerektiği anlattı.
Bu yar doç kesinlikle benimle konuşmadı sol tüpünü alıcam hatta diğerine de bakıcam ( ki diğer tüpünden zerre sorun yok elindeki filmde de gözüküyor ) alırım dedi.
Orda o an tutulup kalıyoruz ama anlat bakalım nasıl alicaksin demek gerek.
Doğurganlık hayatımı bitirecekti resmen.

Son düzenleme:
İsim yazmak istemiyorum ama özel bı hastanenin infertilite bölümünde yetkili.
Aslında çok iyi bı hekimmis ilk kadın doğum doktoru olduğunda tüp bebek bölümde çalıştığı x Hastanesi'nde cok büyük oranda tüp bebek basarıları elde etmiş.
Asistanı nasıl ama 700 TL indirim yaptı.
Önemli olan şu ettikleri hipokrat yeminine zaman içinde sadık kalmaları.
Koskoca prof faruk Buyru adam beni karşısına alıp konuşmak zorundamiydi da bana kalem kalem zararlarını neden alınmaması gerektiği anlattı.
Bu yar doç kesinlikle benimle konuşmadı sol tüpünü alıcam hatta diğerine de bakıcam ( ki diğer tüpünden zerre sorun yok elindeki filmde de gözüküyor ) alırım dedi.
Orda o an tutulup kalıyoruz ama anlat bakalım nasıl alicaksin demek gerek.
Doğurganlık hayatımı bitirecekti resmen.
Allah korusun böyle insanlardan. Çok geçmiş olsun.

X