Merhaba, sizin de mi rahim ağzı darlığı dediler, adetlerde de azalma varmış sanırım, benzer bir durum yaşıyorum bende ama adet görüyorsan sperm gidiyordur diye ısrarla histeroskopi önermedi son gittiğşm doktor, öncesinde gittiğim başka doktor kesin histeroskopi sonrasında da tüp bebek yaparız demiştiMerhaba arakdaşlar,merve Hanım size de merhaba. Bebeğiniz hayırlı olsun. Allah kucağınıza da almayı naip etsin inşallah.
Ben de tüp bebek sürecine başlıyorum Allah'n izniyle. 38 yaşındayım bir oğlum var 6,5 yaşında 3 senedir 2. çocuğu düşünüyoruz arda bir kaybımız var. Bir aşılama oldum tutmadı. Şimdi tüp bebeğe başlıyoruz. Dr. histereskopi yapacağız dedi. Rahim alt kısımda geçirilmiş sezeryan,kürtaj ve histereskopi sonrası bir daralma oluşmuş dedi. Hafif lesyonlar var rahim altında sol tarafta. Onları düzeltecek. Bir de hormonlu spiralden bahsetti onu takacağız dedi 28 gün kalacakmış içimde. Sanırım daha sağlıklı iyileşme olsun diye takıyorlar. Sonrasında tavsiyeniz nedir sizce ilk renglide başlayayım mı tüpe yoksa 1/-2 ay kendimize şans tanıyalım mı? Çünkü bilinen başka bir sebep yok bizde. Eşimin de benim de değerlerim gayet iyi. AMh 1505 . Yumrtalarımda gayet ii durumda doktorun dediğine göre.
Bence histereskopi ol ya. Hiç sorun yoksa çizik atıyolar onun faydası çok. Ben şubatta oldum. Martta hamile kaldım.Merhaba, sizin de mi rahim ağzı darlığı dediler, adetlerde de azalma varmış sanırım, benzer bir durum yaşıyorum bende ama adet görüyorsan sperm gidiyordur diye ısrarla histeroskopi önermedi son gittiğşm doktor, öncesinde gittiğim başka doktor kesin histeroskopi sonrasında da tüp bebek yaparız demişti
bnm 1 negatif aşılamam var ve çok ağrı olmuştu aşılama esnasında doktor rahim ağzından geçememiş bi genişletme işlemi yapmış o anda fln, bn tabi yerimden zıpladm acıdan, sizin böyle bişey oldu mu aşılamada ağrı fln?
Valla bende kesinlikle histeroskopi düşüncesiyle gittim hatta sonrasında tüp bebeğe gitmeden kendime süre verip beklicektim ama 7bin fiyat verdiler ve özel sigorta fln da karşılamıyo ayrıca doktor o kadar emin ki kendinden asla yoktur öyle bişey ben geçerim rahim ağzından kesinlikle fln diye konulunca aşılamaya döndük, tüp bebek bnm için son seçenek çünkü tutmazsa sonrasında daha yapıcak bişey kalmıck elimdeBence histereskopi ol ya. Hiç sorun yoksa çizik atıyolar onun faydası çok. Ben şubatta oldum. Martta hamile kaldım.
7 bin çok nerdesin sen? Benin doktorum kocaelide. O yapsın. Valla 3bin.Valla bende kesinlikle histeroskopi düşüncesiyle gittim hatta sonrasında tüp bebeğe gitmeden kendime süre verip beklicektim ama 7bin fiyat verdiler ve özel sigorta fln da karşılamıyo ayrıca doktor o kadar emin ki kendinden asla yoktur öyle bişey ben geçerim rahim ağzından kesinlikle fln diye konulunca aşılamaya döndük, tüp bebek bnm için son seçenek çünkü tutmazsa sonrasında daha yapıcak bişey kalmıck elimde
bi de düşündüm şimdi histeroskopi yaptırıcm 7bin verip, sonrasında kendiliğinden hamile kalacağım da kesin değil ona 7bin vericeğime aşılama yaptırırım o tutmazsa da bi süre daha bekleyip tüp bebeğe giderim diye düşündüm, her doktor farklı bişey söyleyince kafam öyle bir karıştı ki, aylardır bu belirsizlik mahvetti
İstanbuldayım, kan emici vampir özel hastanelerle dolu burası ya, Allah lazım etmesin çok fena fiyatlar7 bin çok nerdesin sen? Benin doktorum kocaelide. O yapsın. Valla 3bin.
Benim hastane de kocaelideydi. Zaten histereskopide yatmıyorsun. Vallahi düşün bi. Sorunu kökten hallet. Benim tüp işlemleri de okan üniversitesinde yapılmıştı orda da fiyatlar yüksek değildir bence.İstanbuldayım, kan emici vampir özel hastanelerle dolu burası ya, Allah lazım etmesin çok fena fiyatlar
Kimdi acaba doktorun? bir de hangi hastanede yaptı bi araştırayım, sırf aşılamayı ilaçlar hariç 3000e yaptırıcm bir dahaki ay yaptırırsam, 3bin nedir sen histeroskopiyi 3bine olmuşsun, çok kazıklanıyor hissettim şuandaBenim hastane de kocaelideydi. Zaten histereskopide yatmıyorsun. Vallahi düşün bi. Sorunu kökten hallet. Benim tüp işlemleri de okan üniversitesinde yapılmıştı orda da fiyatlar yüksek değildir bence.
Ya aşılama da aşırı pahalı. Vallahi git gel yapsan daha ucuza gelir. Bertan Akar doktorum. Özel Kocaeli Hastanesinde.Kimdi acaba doktorun? bir de hangi hastanede yaptı bi araştırayım, sırf aşılamayı ilaçlar hariç 3000e yaptırıcm bir dahaki ay yaptırırsam, 3bin nedir sen histeroskopiyi 3bine olmuşsun, çok kazıklanıyor hissettim şuanda
hayır bide aşılama da kesin değil o kadar attı tuttu geçerim ben rahim ağzından falan diye, iyi dedim o zaman dene öncesinde, bir sürü ilaç alıp sonra aşılama günü ağrım olursa boşu boşuna yıpranmış olucam, rahim kasılınca tutmuyo çünkü aşılama fln, aynı sorun tüpte de karşıma çıkacak bu sefer, aşılama öncesi ilaçlara fln başlamadan aşılama yapıyormuş gibi aşılama kateteri kullanarak deneme yapıcak, rahim ağzından geçmeyi denicek, geçemezse o zaman bana görünür histeroskopi yolları
Evet kesinlikle daha ucuza gelir, şuan bi gözüm açıldı ya, aklımda bulunsun doktor çok teşekkür ederim, şu denemeyi de yapsın bi doktor, eğer geçemezse aşılamayı iptal edip histeroskopiye odaklanıcamYa aşılama da aşırı pahalı. Vallahi git gel yapsan daha ucuza gelir. Bertan Akar doktorum. Özel Kocaeli Hastanesinde.
Ne zaman aşılaman?Evet kesinlikle daha ucuza gelir, şuan bi gözüm açıldı ya, aklımda bulunsun doktor çok teşekkür ederim, şu denemeyi de yapsın bi doktor, eğer geçemezse aşılamayı iptal edip histeroskopiye odaklanıcam
Bir dahaki regl olduğumda aşılama düşünmüştük, ama geçiş denemesini regl olmadan önce yapacak ki boşu boşuna ilaç kullanmıyım geçemiyosa diye, geçemezse aşılamaya hiç başlamıcam, herşey o denemeye bağlı yaniNe zaman aşılaman?
Yok öyle düşünme çünkü bebek sağlıklı tutunursa ne yaparsan yap düşmez. Hiç ona takılma. Ama önce deneme yapması iyi aslında ilaç almadan.Bir dahaki regl olduğumda aşılama düşünmüştük, ama geçiş denemesini regl olmadan önce yapacak ki boşu boşuna ilaç kullanmıyım geçemiyosa diye, geçemezse aşılamaya hiç başlamıcam, herşey o denemeye bağlı yani
şimdi bi de tam yumurtlama günündeyim ve değerlendirdim bi güzel, bu kadar zaman olmadı bebek bu ay olacağı tutup da doktor deneme yaparken bi zarar fln gelir de düşerseyi düşünüyorum şuanda, beynim yandı
Evet bende öyle düşünerek aşılama yaptırmaya karar vermiştim, dur bakalım o zaman ben şu denemeyi bekliyim, aslında 1 tane negatif aşılamam var bnm eylül 2020de ama o çok kötü yapılmıştı işte ağrıdan kasılmıştım zaten kanamam fln olmuştu sonrasında da, ultrasonla fln da hiç bakmamışlardı aşılama esnasında, hadi dedim bi kere daha doğru düzgün şekilde deniyimYok öyle düşünme çünkü bebek sağlıklı tutunursa ne yaparsan yap düşmez. Hiç ona takılma. Ama önce deneme yapması iyi aslında ilaç almadan.
Ya aslında değerler iyiyse de stres bazen o kadar yükseliyo ki o zaman beklemek yanlış mesela. Bunu da en iyi sen bilirsin tabi. Bana beklemek çok fena geliyo.Evet bende öyle düşünerek aşılama yaptırmaya karar vermiştim, dur bakalım o zaman ben şu denemeyi bekliyim, aslında 1 tane negatif aşılamam var bnm eylül 2020de ama o çok kötü yapılmıştı işte ağrıdan kasılmıştım zaten kanamam fln olmuştu sonrasında da, ultrasonla fln da hiç bakmamışlardı aşılama esnasında, hadi dedim bi kere daha doğru düzgün şekilde deniyim
hormonlarda ve sperm testinde bi sorun yok o yüzden tüp bebek için acele etmek istemedim
Evet aslında, stres bende de çok fena oluyo bazen kontrol edemiyorum bazen de bi bakıyosun çok sakinim,yine de sakinliğimi her zaman koruyamıyorum, özellikle birileri daha yokmu hadi hadi diye didikledikçe geliyolar, bir de bende şu var; tüp bebekten sonrası yok, Allah korusun tutmazsa napıcam, psikolojik olarak kaldırabileceğimden emin değilim, hadi 2 kere denedim diyelim, fazlasını maddi manevi kaldıramayız, sebepsiz infertilite olunca bir sürü yumurta da çıksa döllenmeyebiliyo ya da bilmiyorum bin türlü şey varYa aslında değerler iyiyse de stres bazen o kadar yükseliyo ki o zaman beklemek yanlış mesela. Bunu da en iyi sen bilirsin tabi. Bana beklemek çok fena geliyo.
Hayır bak öyle değil. Ben de 3 demistim 3 yapabilirim. Daha fazlasına benim de maddi manevi gücüm yetmez dedim. Allah doğal nasip etti. Sonrası yok deme. Bu tedavide son nokta diyeceksin ki. Ben elimden geleni yaptım diye daha rahat olacaksın.Evet aslında, stres bende de çok fena oluyo bazen kontrol edemiyorum bazen de bi bakıyosun çok sakinim,yine de sakinliğimi her zaman koruyamıyorum, özellikle birileri daha yokmu hadi hadi diye didikledikçe geliyolar, bir de bende şu var; tüp bebekten sonrası yok, Allah korusun tutmazsa napıcam, psikolojik olarak kaldırabileceğimden emin değilim, hadi 2 kere denedim diyelim, fazlasını maddi manevi kaldıramayız, sebepsiz infertilite olunca bir sürü yumurta da çıksa döllenmeyebiliyo ya da bilmiyorum bin türlü şey var
aaah aklımda hep bunlar, anlayacağın çok karışığım, neyse çok şükür bu günümüze en azından çabalayabilecek umudumuz var
Sonrası yok derken sonrasında benim yapabilceğim bişey kalmamış oluyor manasında demiştim,Hayır bak öyle değil. Ben de 3 demistim 3 yapabilirim. Daha fazlasına benim de maddi manevi gücüm yetmez dedim. Allah doğal nasip etti. Sonrası yok deme. Bu tedavide son nokta diyeceksin ki. Ben elimden geleni yaptım diye daha rahat olacaksın.
Rabbim en hayırlısı neyse onu nasip etsin.Sonrası yok derken sonrasında benim yapabilceğim bişey kalmamış oluyor manasında demiştim,
dediğin çok doğru, ben elimden geleni yaptım kısmına kesinlikle katılıyorum, kendime bir süre vermiştim, korunmasız ilişki süresi 2 yıl olduğunda tüp bebeğe gidicem diye, şuan 18. Aydayım, 6 ayım daha var, makul bir süre diye düşünüyorum, içimin bir tarafında hep kendiliğinden olacakmış gibi hissediyorum, popomdan uyduruyo da olabilirim tabi, belkide hayırlısı tüp olmasıdır, önümüzdeki 6 ay içinde neler olacak bakalım
Amiin amiin, seninle sohbet etmek güzeldi, doktor tavsiyesi için de teşekkür ederim aklımdaRabbim en hayırlısı neyse onu nasip etsin.
Selam Canım, günaydın.Merhaba, sizin de mi rahim ağzı darlığı dediler, adetlerde de azalma varmış sanırım, benzer bir durum yaşıyorum bende ama adet görüyorsan sperm gidiyordur diye ısrarla histeroskopi önermedi son gittiğşm doktor, öncesinde gittiğim başka doktor kesin histeroskopi sonrasında da tüp bebek yaparız demişti
bnm 1 negatif aşılamam var ve çok ağrı olmuştu aşılama esnasında doktor rahim ağzından geçememiş bi genişletme işlemi yapmış o anda fln, bn tabi yerimden zıpladm acıdan, sizin böyle bişey oldu mu aşılamada ağrı fln?