Doktor stres yapma olucak Allah'ın izniyle diyor hep ama benim hiç umudum yok evliliğimiz 2 buçuk seneye yaklaştı kaç gecedir uyku uyuyamıyorum 3 4 saatlik uykuyla dolaşıyorum zaten artık hiç bir beklentim yok ya bir yada iki kere aşılamayı deneyeceğim eğer olmazsa da esime boşanmayı teklif edeceğim onun baba olma hakkını elinden alamam böyle bir hakkım yok
Merhaba ,
umutsuz yazılarını görünce dedim ki 10 yıldır falan uğraaşıyorsunuz... ama 2 yıl nedir ki? üstelik sorun yok genel manada... burada defalarca rahim ameliyatları, erkek ameliyatları 6 defa tüp bebek süreci yaşamış insanları okumadığınız düşünüyorum. Zira umutsuzluğa kapılmanız bunu gösterir. aman ha....
bakın ben 4 yıllık evliyim bu yıl 40 oldum. evlendiğimin 4. ay başladım tedaviye çünkü amh 0.01 idi düşünün...bu şu demek sen de bir yumurta ya var ya yok....fsh 50lerdeydi. normalde benim hiç doktora bile gitmemem gerekirdi. aylarca yıllarca 3 yıl bir sağlıklı yumurta için gittim geldim. ve bir sağlıklı embriyom oldu ama tutmadı geçen ay... siz bu durumda olsanız ne yapardınız o zaman..
evet üzüldüm hafif bunalıma da girdim ya bidaha o yumurtayı elde edemezsem diye... sonra kendime dedim ki sen evlenmeden önce çocukken tek hedefin çocukmuydu? hayır. sen kendine özenirdin... güvenirdin. evliliğin bile 35 yaşında oldu çünkü gezdin okudun erken evlilik istemedin.... şimdi evlenince ne değişti kendine bir hedef koydun o olmazsa ölecek gibi hissediyorsun.....dedim.....arkadaşların bizim daha eş adayımız yok yaşımız 40 oldu diyor. Onları düşün... onlar henüz bir yuvanın özlemini çekiyor ki yuva demek önce karı koca huzuru ile olur. diğer konulara bakın 3 çocuklu genç biri eşi hep aldatmış diğeri eşinin ailesinde baskı yiyor. neler neler....
sizin dediğinizi ben eşime dedim olmazsa ayrılalım sen baba ol dedim....adamı yatakta ağlattım koca adam yanımda hıçkıra hıçkıra ağladı. Benim sorunum olsa sen beni bırakıp gidecekmisin dedi? başımdan kaynar sular döküldü. ben çocuğumuz kesin olacak diye seninle evlenmedim. dedi.
yaşınızı bilmiyorum. ama yapmanız gereken şu;
büyüme hormonları gece 11-3 arası çalışıyor. yani düzenli ve erken uyku. yürüyüş ve belli günler yeşil alanlarda eşinizle yürüyün.. kan dolaşımını sağlıyor. bence bazı merkezler var fonksiyonel tıp uzmanları çalışıyor kan veya dışkı örneğinde gluten ve hangi yiyeceklerin etkilediği yönünde çok başarılı. size oan göre beslenme düzeni veriyor. bağırsak artık 2. beyin ve bağırsakta sorun ilk yumurtalıkları baskılıyor. kardeşim ondan sonra hamile kaldı sizin gibi sorunu yoktu.
spa masaj yaptırın, akapunktura gidin çok faydalı... arkadaşlarınızla eskisi gibi görüşün, bedeninize bakın çünkü o beden size sağlıklı bebek veriyor. akşam yatmadan yoga yapın inanın yarım saat sürüyor ve vücudunuz mum gibi yapıyor. çünkü doğru nefes aldırıyor oksijen dolaşımı yapıyor. yoga akademide var yotube. güzel dua edin.. güzeli çağırın hep...
clife macun arı ütü bal polen kullanın, havuç suyu için yumurta gelişnediğinde çok iyi hatta havuç kürü yapın..
en önemlisi şunu unutmayın siz bu evliliğin en kıymetli günlerinde kendinizi heba ederseniz ve inşallah gebe kalırsanız bu günleri geri getiremezsiniz.. önce sağlıklı evlilik lazım. yoksa o çocuk projemiz olur. bazen şunu da düşünüyorum çocuğum olsa sonra ben erken gitsem o çocuk arkamda kalacak ve ben heba ettiğim yıllarımla gideceğim. demek istediğimi anlatabildiğimi umuyorum. üzmek değil yol göstermek için... biz bu dünyaya ana hedef çocuk doğurmak için gelmedik. Allah diyor evlatlarınız emanettir sorumlusunuz. biz kul olmaya geldik...
ben inanıyorum ki stresi azaltırsanız kendi kendinize bloke ettiğiniz kapılar açılır. çünkü vücut şu an size size diyor ki şu an dur üreme çünkü hazır değil.....bu bilimsel bir gerçek malesef...
ben sizin yerinizde olsam bu noktaya belki 10 yıl sonra ancak gelirdimmm... lütfen yapmayın...sevgiyle kalınnnn