-
- Konu Sahibi ThankfulNovember
merhaba arkadaşım ben 5 yıllık evliyim 5 olumsuz tüp bebek denemem var.Yaşına göre 1 yıl ve üzeri bebek isteyip de olmuyorsa zaten doktorlarda tüp bebek adımlarına başlıyorlar.Çoğu doktor direk tüp bebek yerine önce iki aşılama olmazsa tüp bebeğe geçiyorlar zaten.(devlet hastanesi tüp bebek merkezine gidirsen bütün tahlillerin yapılır ayrıca tüp bebek raporu alma şansın olur.)Ama sana tavsiyem tüp bebekten önce ne yapılması gerekiyorsa yap.Çünkü tüp bebeğin garantisi yok.Ben 5 yıkım yaşadım 6 yi ne zaman denerim bilemiyorm.Tedavide kilo çok önemli benimde ciddi fazla kilom var yağ tabakası yumurtalıkların daha az çalışmasına neden oluyormuş .Şimdi yavaş yavaş kilo vermeye çalışıyorum.Hangi hastane gidersen git önce bir tahlilerine bakarlar eşinin tahlilerine bakarlar.Ama dediğim gibi tüp bebekle bitmiyor iş sonu olmayan bir kuyu gibi olmazsa genetikler karyotipler pıhtılaşla vs vs diye uzuyor .Özelde 4000-6000 arası tabi daha yüksek yerlerde vardır.ve artı ilaçlar 1500- 2000 civarı da ilaçlar tutabilir kişiden kişiye göre değişir.Rabbim gönlüne göre versin.İnşallah bizede anne olmayı nasip eder Rabbim...Arkadaşlar merhaba.Benim eşimde varikosel var hala ameliyat olacak beklemedeyiz
Ben 110kg'ım.Yumurta tembelliği var. Sürekli bir kontrol halindeyiz ama kesin bir tedavi hiç uygulayamadık.Gerek doktor ilgisiz kaldı gerek biz yorulduk derken.Şimdi benim canıma tak etti artık tüp bebek istiyorum. Direk gitsem x hastanesine tüp bebek istiyorum desem yaklaşımları nasıl oluyor hangi aşamalardan geçiyoruz?Maddi külfeti ne kadar oluyor,ne olur bilen bir bilgilendirsin ,sinirlerim iyice laçka oldu
Arkadaşım merhaba 8 deneme yazdığını görünce soramadan edemedim.Çoğu yerde 3. denemeden sonra başarı şansının düştüğü yazıyor.Bende izmirde oturuyorum 4 tane izmirde 1 tane istanbulda denedim olmadı. ve moraliim çok bozuk.Bayramda insanlarla konuşmaya çekiniyorum bebek var mı diye soracaklar diye .ve benim hiç bir denememde tutmadı.Sen nerede denedim bana hiç tutmayacakmış gibi geliyor artık.Hakkımız da hayırlısı .İnşallah sağlıklı sıhatli alırsın yavrunu kucağınaTüp bebek ilaçlari bende hiç kilo yapmadi canım üstelik 8 defa denedik hala aynı kilodayim bünyeye göre değişiyor demek ki.
merhabalar canım..öncelikle amin diyorum..bana da 2 bebiş koydular.sakın moralini bozma..bende bekliyorum..bir öncekinde daha çok hissediyordum şimdi birşey hissetmiyorum tıpkı senin gibi..arada bir batma oluyor..şöyle düşünüyorum bebişlerimiz yerleşiyor diye kendime moral veriyorum..son ana kadar moralini yüksek tut..biliyorsun bu işte moral çok önemli..adet olacağım diye düşünme..zaten hamilelikle adet belirtilerinin çok benzer olduğunu söylüyorlar..o hissettiğin bebişinin sana tutunuşudur inşallahMerhaba bayanlar , Bende 5 yıllık evliyim . 2 aşılama ve 2 tüp bebek yaptırdım . 2. tüp bebeğimi arefe günü yaptırdım . Ama nedense ilkindeki yaşadığım bir çok etkiyi bu tüp bebeğimde hatırlamıyor gibiyimhastalığımıdsa 2 gün var , sanki hasta olacak gibi hissediyorum kendimi acaba normal mi ? Sizlerin yaşadığı bu konudaki tecrübeleride bilmek isterim . Rabbim tüm isteyenlere eşi sırada bana gönlünden geçeni versin inşallah
Ayy biraz yüreğime su serptin canım benim inanki , inşallah dediğin gibidir ... :) Seninki ne zaman tarnsfer edildi ?merhabalar canım..öncelikle amin diyorum..bana da 2 bebiş koydular.sakın moralini bozma..bende bekliyorum..bir öncekinde daha çok hissediyordum şimdi birşey hissetmiyorum tıpkı senin gibi..arada bir batma oluyor..şöyle düşünüyorum bebişlerimiz yerleşiyor diye kendime moral veriyorum..son ana kadar moralini yüksek tut..biliyorsun bu işte moral çok önemli..adet olacağım diye düşünme..zaten hamilelikle adet belirtilerinin çok benzer olduğunu söylüyorlar..o hissettiğin bebişinin sana tutunuşudur inşallahen kısa zamanda güzel haberlerini duyarız.
arefe günü transfer edildi canım..pazar günü öğreneceğiz kısmetse..senin ne zamanAyy biraz yüreğime su serptin canım benim inanki , inşallah dediğin gibidir ... :) Seninki ne zaman tarnsfer edildi ?
Benimde arefe günü transfer edildi canım benim , ama bana pazartesi dedilerarefe günü transfer edildi canım..pazar günü öğreneceğiz kısmetse..senin ne zaman
bugün beni medicana ınternational tüp merkezinden hemşire aradı..bir sıkıntı var mı sormak istemiş.ben de o arada sordum hani test pazartesi yerine pazar yaptırabilir miyim diye..bir sakıncası yok yaptır dedi.belki bana 2 tane transfer ettikleri için olabilir diye düşünüyorum..o zaman aynı zamanda öğreneceğiz..bir duyacağız hamilesinizBenimde arefe günü transfer edildi canım benim , ama bana pazartesi dedilerSen kan testimi yapacaksın öncesinde ?
AMİNN İnşallah canım :) Banada 2 tane transfer ettiler , ama bilmemki hiç sormadım . Bende dedim acaba öncesinde idrar testimi yapayım dedim ,Pazarteside gider kan veririm dedim hatta . Kafam karıştı ki şimdi :) Aslında kafan karışmadı da heyecanlandım sankibugün beni medicana ınternational tüp merkezinden hemşire aradı..bir sıkıntı var mı sormak istemiş.ben de o arada sordum hani test pazartesi yerine pazar yaptırabilir miyim diye..bir sakıncası yok yaptır dedi.belki bana 2 tane transfer ettikleri için olabilir diye düşünüyorum..o zaman aynı zamanda öğreneceğiz..bir duyacağız hamilesinizduymayı o kadar istiyorumki canım..rabbim bize nasip eder inşallah
beyaz akıntım fazla değil..ama açık pembe gibi bazen geliyor.sordum crionel jel den dedi..içim rahatladı..sen nerede yaptırdın canım..istanbuldamısınAMİNN İnşallah canım :) Banada 2 tane transfer ettiler , ama bilmemki hiç sormadım . Bende dedim acaba öncesinde idrar testimi yapayım dedim ,Pazarteside gider kan veririm dedim hatta . Kafam karıştı ki şimdi :) Aslında kafan karışmadı da heyecanlandım sankiBu arada bende beyaz renk akıntıda var sende oluyor mu ?
Arkadaşım merhaba 8 deneme yazdığını görünce soramadan edemedim.Çoğu yerde 3. denemeden sonra başarı şansının düştüğü yazıyor.Bende izmirde oturuyorum 4 tane izmirde 1 tane istanbulda denedim olmadı. ve moraliim çok bozuk.Bayramda insanlarla konuşmaya çekiniyorum bebek var mı diye soracaklar diye .ve benim hiç bir denememde tutmadı.Sen nerede denedim bana hiç tutmayacakmış gibi geliyor artık.Hakkımız da hayırlısı .İnşallah sağlıklı sıhatli alırsın yavrunu kucağına
Arkadaşlar transferden sonra kalçanızı yüksekte tuttunuzmu?kaçıncı gün embriyoları transfer edildi?merhaba arkadaşım ben 5 yıllık evliyim 5 olumsuz tüp bebek denemem var.Yaşına göre 1 yıl ve üzeri bebek isteyip de olmuyorsa zaten doktorlarda tüp bebek adımlarına başlıyorlar.Çoğu doktor direk tüp bebek yerine önce iki aşılama olmazsa tüp bebeğe geçiyorlar zaten.(devlet hastanesi tüp bebek merkezine gidirsen bütün tahlillerin yapılır ayrıca tüp bebek raporu alma şansın olur.)Ama sana tavsiyem tüp bebekten önce ne yapılması gerekiyorsa yap.Çünkü tüp bebeğin garantisi yok.Ben 5 yıkım yaşadım 6 yi ne zaman denerim bilemiyorm.Tedavide kilo çok önemli benimde ciddi fazla kilom var yağ tabakası yumurtalıkların daha az çalışmasına neden oluyormuş .Şimdi yavaş yavaş kilo vermeye çalışıyorum.Hangi hastane gidersen git önce bir tahlilerine bakarlar eşinin tahlilerine bakarlar.Ama dediğim gibi tüp bebekle bitmiyor iş sonu olmayan bir kuyu gibi olmazsa genetikler karyotipler pıhtılaşla vs vs diye uzuyor .Özelde 4000-6000 arası tabi daha yüksek yerlerde vardır.ve artı ilaçlar 1500- 2000 civarı da ilaçlar tutabilir kişiden kişiye göre değişir.Rabbim gönlüne göre versin.İnşallah bizede anne olmayı nasip eder Rabbim...
Bende de beyaz akıntı var canım , böyle sanki adet görmüşüm gibi akıyorbeyaz akıntım fazla değil..ama açık pembe gibi bazen geliyor.sordum crionel jel den dedi..içim rahatladı..sen nerede yaptırdın canım..istanbuldamısın
Arkadaşlar transferden sonra kalçanızı yüksekte tuttunuzmu?kaçıncı gün embriyoları transfer edildi?
embriyo 5.günle 8.gün arasında tutunuyor.embriyo transfer edildiği andan 8.güne kadar yataktan kalkmayın bence.bende 5.denememde akıllandım.şimdiye kadar transferden sonra dümdüz sopa gibi 12gün yatıyordum hiç tutmamıştı.bu defa transferden sonra hemen popo altıma 2yastık yerleştirip 1,5saat hiç kalkmadım.sonra klozete gittim gelince yine hemen yastıklarla yükselttim kendimi.eve gidince de aynen devam ettim.yemeğimi kafamı yastıktan kaldırmadan yan yan yedim o derece.sürekli altımda yastıklarla uyudum 3gün boyunca.beni tüp bebek merkezindeki hemşire gördü,önermiyoruz tüplere yerleşebilir öyle dedi.ama benim artık canıma tak etmişti ne kaybederim ki dedim ve ilk defa tuttu.Transferden sonra 7 saat hastanede yatırdılar beni , ama ayak altına yüksek tutma yapmadılar , karnıma doğru topla dediler . 3 saat boyunca sırt üstü yatmamı 3 saat sonrasında arada sağa ve soal dönmem söylendi . Embriyo tarnsferimde toplamdan sonra 3. günümde yapıldı canım
yani sürekli geriye doğru desteklemek gerekiyor bazı insanlarda demek ki.çünkü bazısının rahmi içeriye doğru kasılıyor nerdeyse tüplerine yerleşiyor embriyo,bazısı da benim gibi dışarıya doğru demek ki.benim5.gün embriyosuydu.Transferden sonra 7 saat hastanede yatırdılar beni , ama ayak altına yüksek tutma yapmadılar , karnıma doğru topla dediler . 3 saat boyunca sırt üstü yatmamı 3 saat sonrasında arada sağa ve soal dönmem söylendi . Embriyo tarnsferimde toplamdan sonra 3. günümde yapıldı canım
Demekki senin sperm ve yumurtan çok kaliteliymiş ondan kaynaklıdır ?yani sürekli geriye doğru desteklemek gerekiyor bazı insanlarda demek ki.çünkü bazısının rahmi içeriye doğru kasılıyor nerdeyse tüplerine yerleşiyor embriyo,bazısı da benim gibi dışarıya doğru demek ki.benim5.gün embriyosuydu.
Ayy inanmıyorum ne güzell rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah :) Darısıda bizlere olsun ... Banada çok yatmayacaksın dediler . Hemen psikolojik hem de seninde dediğin gibi tüplerden doalyı . BEnde arefe günü tarnsfer edilmişti . Bayramın sonuna kadar yattım sadece lavabodan lavaboya kalktım , tam 4 gün . Ama Pzartesi işe başladım , iş yerinde de sürekli oturuyrum ayağımın altında tabure var mesela . Doktorum doğrul olan bu dediembriyo 5.günle 8.gün arasında tutunuyor.embriyo transfer edildiği andan 8.güne kadar yataktan kalkmayın bence.bende 5.denememde akıllandım.şimdiye kadar transferden sonra dümdüz sopa gibi 12gün yatıyordum hiç tutmamıştı.bu defa transferden sonra hemen popo altıma 2yastık yerleştirip 1,5saat hiç kalkmadım.sonra klozete gittim gelince yine hemen yastıklarla yükselttim kendimi.eve gidince de aynen devam ettim.yemeğimi kafamı yastıktan kaldırmadan yan yan yedim o derece.sürekli altımda yastıklarla uyudum 3gün boyunca.beni tüp bebek merkezindeki hemşire gördü,önermiyoruz tüplere yerleşebilir öyle dedi.ama benim artık canıma tak etmişti ne kaybederim ki dedim ve ilk defa tuttu.
Canım evet öyle söylüyorlar ama benim doktorum hep umutluydu olmaması için hiçbir sebep yok diyordu eskişehir acıbadem de ki 3. denemede hamile kaldım lenfosit aşısı yapıldı bana 4 doz üstüste olumsuz denemelerde yapılıyormuş etkinliği tam kanıtlanmamış biz hemen kabul ettik tabi bide erkek infertilitesi var o yüzden mikroçip kullanıldı ve histeroskopi ile rahime çizik atıldı uzun protokol tedavi uygulandı falan filan daha önceki tedavilerim hep istanbul da oldu doktorlar hep yapacak bişey yok tekrar tekrar devam deneyecekseniz diyorlardı bu doktor kasımdan beri her ay takip etti ve 3. denemesinde olumlu sonucu aldık çok şükürArkadaşım merhaba 8 deneme yazdığını görünce soramadan edemedim.Çoğu yerde 3. denemeden sonra başarı şansının düştüğü yazıyor.Bende izmirde oturuyorum 4 tane izmirde 1 tane istanbulda denedim olmadı. ve moraliim çok bozuk.Bayramda insanlarla konuşmaya çekiniyorum bebek var mı diye soracaklar diye .ve benim hiç bir denememde tutmadı.Sen nerede denedim bana hiç tutmayacakmış gibi geliyor artık.Hakkımız da hayırlısı .İnşallah sağlıklı sıhatli alırsın yavrunu kucağına
spermler 7-8tane ve morfoloji berbat,yumurta kaliteside kötü o yüzden embriyo traşlama yaptılar.çok basit bişey söyledim hiç inanmıyor insan bu kadar basit bişeyden kaynaklanabileceğini ama benim sorunum buymuş işte :) yıllardır deli gibi araştırdım her testi yaptırdım ama niye tutmadığınıanlayamadık sonuçta 3.kalite embriyosu tutanlar bile var.bi transferimde 2.çocuğu için tekrar tüp yapan birini görmüştüm o böyle yapıyordu,yıllar sonra aklıma geldi denedim.Demekki senin sperm ve yumurtan çok kaliteliymiş ondan kaynaklıdır ?