• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek yaptıranlar lutfen bakabilir mi?

Kardanadam33

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2019
75
43
8
36
Merhaba arkadaşlar, istanbul avrupa yakasında oturmaktadiyim. Devlette tup bebek yaptırmak için rapor hazırlamıştım. Ancak anadolu yakasına gidip gelmekten cok yoruldum. Bu sebeple bahcecide gittim benden bazı testleri yapmamı istedi. Ancak bazı testleri zaten yaptırdık. Yapilmayan testlerimde amh kafamda soru işareti. Devlette bunu yaptırabiliyor muyuz. Normal olarak diger testleri devlette hangi bölümde yaptırdınız. Bu konuda bilgilerinize ihtiyacim var. Lütfen yardımcı olun.

Eklentiler

• 20190401_193105.jpg
    20190401_193105.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 371
Amh 35 ya da 40 dan yaşından buyukler icin yapılıyor galiba devlette bana yapmamışlardı 30yasindaydim gecen sene diye.

Merhaba arkadaşlar, istanbul avrupa yakasında oturmaktadiyim. Devlette tup bebek yaptırmak için rapor hazırlamıştım. Ancak anadolu yakasına gidip gelmekten cok yoruldum. Bu sebeple bahcecide gittim benden bazı testleri yapmamı istedi. Ancak bazı testleri zaten yaptırdık. Yapilmayan testlerimde amh kafamda soru işareti. Devlette bunu yaptırabiliyor muyuz. Normal olarak diger testleri devlette hangi bölümde yaptırdınız. Bu konuda bilgilerinize ihtiyacim var. Lütfen yardımcı olun.
Amh ve spermiogram haricindekileri sağlık ocağına sabah 10 a kadar gidip baktırabilirsiniz.devlette uğraşmaya gerek yok

Amh ı kadın hastalıkları doktorlarında yaptırabilirsiniz özelde çok yüksek miktara yapıyorlar çünkü

Amh ı kadın hastalıkları doktorlarında yaptırabilirsiniz özelde çok yüksek miktara yapıyorlar çünkü
Tesekkur ederim en yakin zamanda kadin doguma gozukeyim o zman. Peki bu hemoglobin elekroforezini hic yaptırdınız mi? 3 yıldır hastaneye gidip geliyorum. Kan sonuçlarında hic bir test yok bununla alakali.

Acaba ismi direk.oyle mi geçiyor kan sayimiyla ilgilimi.bisey acaba ben hiç yaptırmadim. Yaptirsiysamda adı. Tam.ne olarak geçiyor bilmiyorum

Kan uyuşmazlığı ile alakali galiba.. evlenmeden önce talesemi miydi neydi yaptırdım ama evlenmeden önce esimle ayri şehirlerde yaşadığınız icin esimin bu konuda neler yaptırdığını bilmiyorum. Soruyorum hatırlamıyor 😔 mecburi doktorum da kan uyuşmazlığı var ise mutlaka bununla.alakali probleme yönelik tedavi uygulayacak. Ben zamaninda Sayet bu dedigim test talasemi ise tek bir saglik ocağında yaptirmistim. Her yer yapmıyor diye biliyorum. Ancak istanbulda nasil işliyor bu durum bu konu hakkında da bilgim yok. Evlendikten sonra istanbulda yaşamaya basladim bu arada 😊

Canim bende tup bebek denemiştim hangi testleri yaptırdım hatırlamıyorum ama üniversite hastanesinde yaptırmıştım hepsini. Amh bakilmamisti ama bende.

Canim bende tup bebek denemiştim hangi testleri yaptırdım hatırlamıyorum ama üniversite hastanesinde yaptırmıştım hepsini. Amh bakilmamisti ama bende.
Devletteki istenilen evraklarda amh yok.. ama bahcecide on görüşmeye gittigim doktor istedi. Öyle olunca da hangi şartlarda doktor yaptırıyor bilmiyorum. Yarin devlet hastanesine randevu aldim bakalim ne diyecek. Umarim ilgilenirler. Olmazsa zaten ozelde yaptıracam

Devletteki istenilen evraklarda amh yok.. ama bahcecide on görüşmeye gittigim doktor istedi. Öyle olunca da hangi şartlarda doktor yaptırıyor bilmiyorum. Yarin devlet hastanesine randevu aldim bakalim ne diyecek. Umarim ilgilenirler. Olmazsa zaten ozelde yaptıracam
Bu arada tuP bebek tuttu mu? Hatirlamadigina gore baya zaman gecmis olmalı. 🤔

Yok tutmadı kimyasal gebelik olmuştu 2ay sonra kendiliğinden hamile kaldım cok şükür tam dondurulmuş embriyoları koyalım diye adet olmayı beklerken.
Aslinda cok olmadı eylul ortasıydı galiba ama o heyecanla inan ne yapıldı hic bakmadım sadece test yaptırdım çıktım.
Doktor istedi dersen yaparlar muhtemelen bende sorun görmedi ultrasonda gerek yok dedi ya cidden sorun yoktu ya uğraşmak istemedi.

Yok tutmadı kimyasal gebelik olmuştu 2ay sonra kendiliğinden hamile kaldım cok şükür tam dondurulmuş embriyoları koyalım diye adet olmayı beklerken.
Aslinda cok olmadı eylul ortasıydı galiba ama o heyecanla inan ne yapıldı hic bakmadım sadece test yaptırdım çıktım.
Doktor istedi dersen yaparlar muhtemelen bende sorun görmedi ultrasonda gerek yok dedi ya cidden sorun yoktu ya uğraşmak istemedi.
Kendiliğinden olmasına cok sevindim. Hersey kafada bitiyor yaa... bir rahat olabilsem belki benimde kendiliğinden olur. Ama kafadan atmak mümkün değil. Ilk gebeligimde yeni evliydim ilk aylar denemiştik olmadi. Sonra kafamdan gerçekten attigim ay hamile kalmıştım. Peki şuan gebeligin nasil gidiyor. Ayrica tup bebek yaptırma sebebin senden yaDa eşinden mi kaynakliydi. Çok soru sordum galiba.. 😔 bu arada insallah bebeğini kucagina alırsın.

Kendiliğinden olmasına cok sevindim. Hersey kafada bitiyor yaa... bir rahat olabilsem belki benimde kendiliğinden olur. Ama kafadan atmak mümkün değil. Ilk gebeligimde yeni evliydim ilk aylar denemiştik olmadi. Sonra kafamdan gerçekten attigim ay hamile kalmıştım. Peki şuan gebeligin nasil gidiyor. Ayrica tup bebek yaptırma sebebin senden yaDa eşinden mi kaynakliydi. Çok soru sordum galiba.. 😔 bu arada insallah bebeğini kucagina alırsın.
Sorun eşimden kaynakliysi canim, sayi ve morfolojisi sıfırdı. Ilacla takviye ile %2 olmuştu en son. Ama doktorlar normal yolla zor aşılama bile tutmaz direk tüp bebek demişlerdi bize bizde yaptırdık ama nasip kimyasal oldu işte. Sonra cok dua ettim Allah'ım inşallah normal yolla nasip etsin diye cok şükür Rabbime nasip etti. Bende hep derdim insan kafasından nasıl atar ki cok istediği birşeyi olmuyor diye hamile kaldığım ay Rabbimin hikmeti inan ki, hicbirsey düşünmedim isteğim dışında oldu yani kafadan atmam. Gerçekten stres cok etkiliyor insanı.
Ilk bebeğini sağlıkla aldın kucağına inşallah dimi.
Şu an 15haftalik olduk cok şükür bir kızım olacak inşallah Rabbim bağışlasın, güzel gidiyor herşey çok şükür. Rabbim dileyen isteyen herkese tez vakitte sağlıkla hayırla evlat nasip etsin inşallah, kimseleri aratmasın.

Sorun eşimden kaynakliysi canim, sayi ve morfolojisi sıfırdı. Ilacla takviye ile %2 olmuştu en son. Ama doktorlar normal yolla zor aşılama bile tutmaz direk tüp bebek demişlerdi bize bizde yaptırdık ama nasip kimyasal oldu işte. Sonra cok dua ettim Allah'ım inşallah normal yolla nasip etsin diye cok şükür Rabbime nasip etti. Bende hep derdim insan kafasından nasıl atar ki cok istediği birşeyi olmuyor diye hamile kaldığım ay Rabbimin hikmeti inan ki, hicbirsey düşünmedim isteğim dışında oldu yani kafadan atmam. Gerçekten stres cok etkiliyor insanı.
Şu an 15haftalik olduk cok şükür bir kızım olacak inşallah Rabbim bağışlasın, güzel gidiyor herşey çok şükür. Rabbim dileyen isteyen herkese tez vakitte sağlıkla hayırla evlat nasip etsin inşallah, kimseleri aratmasın.
Biliyor musun bizdeki sorunda sizdekine benzer. Esimde en son spermiyogramda 6 milyon sperm çıktı ve morfoloji hep 0. Aylardır bu morfolojiyi düzeltmek için uğraştım ama cidden çok zor. Eşime bir sürü vitamin haplari kullandirtiyorim ekimde başlamıştık ama artık son kez aldırdım. Cunku umudum tükenmeye başladı. Bu sebeple ozele gittim .. devlete giderken bende başlarda sorun yoktu. Ancak tup bebek aşamasına gelince tsh yuksek cıktı 2.5 olmasi gerekiyor. Böyle olunca 2 ay düşürmeye çalıştım.tsh düştü bu kes kist oldu baslayamadim... gittigim devler hastanesi beni sadece oyaladı. Bana yaramadı. Benden sonra hastanenin kapısını çalan arkadaslar hamile kaldılar. Ama ben kalamadım. Hersey kafada bitiyor. Benim hormonlarım gayet normaldi. Kafamda büyüdükçe tedavi hormonlarıma etki etti. Bu arada ilk bebeğimi düşük yaptim 11 haftalık iken.😔 Allahim bebeğini sana bagislasin. Sana tavsiyem 2 doktorun olsun hem ozel hem de devlet. Inan o kadar iae yarıyor ki. Ben ilk gebeligimde ozele gidiyordum ama gittigim ozele güvenip sonucum hüsranla bitti
Bir doktorun dediğini diğeri tutmayabilir. Bu sebeple 2 doktor gözetimi hamileliğin acısından çok çok iyi olur.
Bende az once doktordan geldim. Elektroforez dışındaki tum testleri bedavaya okmeydanı hastanesinde yaptırdım. 10 güne sonuçlanırmış amh. Bir gun başkaları belki okur da faydam dokunur. Umarim benim yaşadıklarımı kimse yaşamaz

Bu arada morfolojiyi hangi ilac kullanarak yuzde 2 yaptınız. Bende bu coo büyük başarı. Gerci yuzde 4 lük durumla yatakta gebelik oluyor deniyor. Ama aslında artik morfolojinize takmıyorum. Cunku recai papuccudan dinlemistim bir ara. Morfolojisi kotu olan insanlarin bile normal yolla 4 5 çocuğu oluyor demisti.

Bebeğin icin cok üzüldüm canım, Rabbim yerine tez vakitte sağlıkla hayırla evlat nasip etsin insallah.
Biz evicap 400 kullandık önce epey süre o iyi geldi bize sonra bir kadin dogumcu prof. Prooxed plus diye bi ilac verdi 1bucuk ay da onu kullandık ama pahali geldi 15gunde bitiyordu ayda 2kutu 300 küsür tutuyordu devam edemedik ona. Tekrar evicapa döndük bu sırada eşim ne duyarsa yedi. Bir keresinde de bi aktardan karışım aldi. Sonra tüp bebekte ki olumsuz sorundan sonra eşim internette okumuş sarımsak cok iyi geliyormuş. Öğlen ve akşam yemeklerinde yoğurtlayıp yedi bol bol hala da yiyor.
Sonrasinda hamile kaldim zaten.
Fakat en önemlisi de benim kafamdan atıp stres yapmamam ile tuttu sanırım hamileliğim, gercekten stres en büyük etken cunku.
Rabbim ol emrini versin yeter ki olmayacak hicbirsey yoktur emin ol.

Sonuçların inşallah cok iyi cikar mubarek kandil gününde Rabbim tez vakitte sağlıklı hayırlı evlat nasip eder inşallah 🤲🏼🤲🏼

Back