TÜP BEBEK YAPACAK ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLALIM

ben de nisan sonu mayıs başı başlayacağım bulunduğum yerden 4 saat uzaklıkta başka bir ile gideceğim.ben de merak ediyorum nasıl oluyor rapor işi kaç gün almak gerekli? siz ne yaptınız rapor işini?

ben bir saatlik uzaklıkta olan yere gidiyordum..genelde ders çıkışı 3 gibi gidiyordum.. yumurta toplama günü 1 günlük rapor aldım... transferden sonra da 10 günlük rapor aldım evde dinleniyorum.. 10 günden fazla rapor vermiyolar 10 günden fazla olunca heyet raporu gerekiyo onu da kolay kolay vermiyorlar maalesef...ama haftalık 5 ya da ayrı ayrı 10 günlük alabilirsiniz diye biliyorum

ben bir saatlik uzaklıkta olan yere gidiyordum..genelde ders çıkışı 3 gibi gidiyordum.. yumurta toplama günü 1 günlük rapor aldım... transferden sonra da 10 günlük rapor aldım evde dinleniyorum.. 10 günden fazla rapor vermiyolar 10 günden fazla olunca heyet raporu gerekiyo onu da kolay kolay vermiyorlar maalesef...ama haftalık 5 ya da ayrı ayrı 10 günlük alabilirsiniz diye biliyorum

yumurta takibinde kaç günde bir doktora gitmek gerekiyor?

ben de nisan sonu mayıs başı başlayacağım bulunduğum yerden 4 saat uzaklıkta başka bir ile gideceğim.ben de merak ediyorum nasıl oluyor rapor işi kaç gün almak gerekli? siz ne yaptınız rapor işini?
arkadaşım biz yaza bıraktık maalesef:) hem okul idaresi sorun çıkarıyor hadi onları çok fazla takmadım da rapor almak ta sıkıntılı oldu bizim için. 20 gün gibi bir rapor gerekli görüştüğüm dr lar 10 gün bile sıkıntı yaratıyor burdan rapor alıp başka yerde tedavi olacaksın diyorlar. sanırım sgk bu işleri biraz sıkı tutmaya başlamış. benim de bu ay günüm geçti rapor peşinde koşarken:KK43:( hepimiz için hayırlısı...

transfere kadar tedavi olduğun merkez rapor vermiyor ancak transferden sonra rapor verebiliyorlar. ancak bizim gibi uzak mesafede tedavi görecekler tedaviye başlamadan rapor almalı o da biraz doktorların insafına kalmış. benim aile hekimimbile 5 günden fazla vermem dedi:KK43:(

niye alamadın canm okul mu sorun çıkardı... venm müdür epey bozulmuş niye 10 gün rapor alıyo diye ama ben o kadar emek harcadım bugüne kadar bunu riske atamam diye sorun cıkardıkları halde 10 gün rapor aldım
malesef canım doktorlardan kaynaklı 5 günden fazla vermiyorlar. tedavi olcağım merkez de uzun mesafe yolculukları çok önermiyor. benim de bu 4. denemem olucak riske atmak ta istemedim onun için yaza kaldı:KK43: hayırlısı diyoruz ne yapalım.

Kızlar rapor konusunda bende tam tersi düşünüyorum. Ve gittiğim tüp bebek merkezi de bunları sakin kafana takma rapor işi kolay sen yeterki kafana birsey takma moral çok önemli biz raporu hallederiz dediler. Bende transferden sonra çok rapor almayi düşünmüyorum. Doktor ne der bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum ama birkaç gün rapor alıp yine günlük hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. Rabbim isterse ne olursa olsun bebisimiz bizimle olur sadece dua edin. Bunları takmaya kafanıza Rabbim hepimizin kucağıni bebis lerle doldurur inşallah. ..:)

Nasıl sorun yaşadınız rapor konusunda anlayamadım. Ben de öğretmenim yumurta takibi sırasında tüp bebek merkezinden aldım 5 gün artı bes gun. Transfer sonram 15 tatile denk geldi zaten gerek kalmadı. Şimdi de hamileyim. Düşük riskim olduğu için bir aylık heyet aldım yatıyorum evde. Bir de ilkinde ben 3 hafta rapor almıştım ekimde. Müdürüm istemedi hiç ama yine de aldım. Sonuçta bu tedaviyi görmek benim en doğal hakkım ve 40 günlük de bir rapor hakkım var. Istediği kadar rahatsız olsun.

Kızlar yumurta geliştirme 10-12 gün sürer. Kişiye gore değişir. Transferde 3. Gün olursa 3 gün, 5. Gün embriyosu olursa 5 gün daha ekleyin. Embriyolog beş gün çalışma demişti bana ama doktorum 3 gün yeter dedi. En uzununu düşünerek 5 gün daha ekleyin. Ona göre en uzun 22 gün en kısa 16 gün arası rapor gerekir. Tedavisini şehir dışında olacaklar için. Aynı şehirde olacaksanız çalışırken de takip yaptırabilirsiniz. Bir opudan sonraki gün rapor alırsınız dinlenmek için, bir de transfer sonrası 5 gün alıp bitirirsiniz işi. Umarım faydalı olabilmişimdir.

çok teşekkürler.Allah hepimizin gönlüne göre versin. ben başka bir ile gideceğim. 2 hafta yterli olur diye düşündüm kendimce.3 hafta transfer sonrasına kadar mı dinlenme felan toplam 3 hafta mı? gitiiğim ilde doktor 3 hafta rapor verir mi sizce? doktor gelip gidebilecek misin dedi dün görüştüm nisan sonu mayıs başı gibi başlayacağım ben de.
10+10 gün rapor alabilirsin.. bende başka ile gideceğim okul çıkışları halletmeye çalışacağız.. transferden sonra 1 hafta yeterli olacak sanırım.. benim doktorum yumurta tabibini bulunduğun ilde doktoruna yaptırabilirsin duruma bana bildirirsiniz demişti böyle bir kolaylıkta sağladı.. sen de o şekilde yapabilirsin.. amaç daha az rapor almak.. okul müdürleri sağolsun hiç yardımcı olmuyorlar..

10+10 gün rapor alabilirsin.. bende başka ile gideceğim okul çıkışları halletmeye çalışacağız.. transferden sonra 1 hafta yeterli olacak sanırım.. benim doktorum yumurta tabibini bulunduğun ilde doktoruna yaptırabilirsin duruma bana bildirirsiniz demişti böyle bir kolaylıkta sağladı.. sen de o şekilde yapabilirsin.. amaç daha az rapor almak.. okul müdürleri sağolsun hiç yardımcı olmuyorlar..

bulunduğum ilde yumurta takibi yaptırsam çok iyi olur benim için doktorum buna ne der bilmiyorum. ya da 3 güne bir günü birlik gidip gelsem diyorum yumurta takibinde bir günlük rapor alıp.sonrasında rapor alıp kapatırım.müdürler veliler herkes böyle durumlarda çok konuşurlar.ama ben kendimi düşünmek zorundayım.ertelemek istemiyorum.

haklısın ama o kadar zor ki zaman nasıl geçecek bilmiyorum internette dolasıyorum aksama kadar(allahtan internet var) ve kadınlar kulübündeki neredeyse bütün topikleri okudum ve okuyorum (tüp bebek kısmındaki konuları):KK48:
Canim yazmiyorsun ne zamandir nasil gidiyor bekleyis cok sukur azaliyor gunler heyecan daha bi basiyo

mesajlarınızı okuyunca bende heyecanlandım , 5 -6 sene önce aynı yollardan geçmiş birisi olarak hatırladım o günleri, sonuç bekleyen arkadaşlara tavsiyem bol bol su için tutunmayı kolaylaştırır, sağlıklı beslenin gofret çikolata gibi şeyler yerine meyve fındık ceviz yiyin, genç kız gibi hoplayıp zıplamayın, yorucu şeyler yapmayn, ben de transferden sonra 3 gün dinlenip okula dönmüştüm aklımdan çkmyordu oyalanyordum okulda, dayanamayp 9.gün test yaptırmştm sonuç pozitif , 11. gün doktorun testi istediği gündü o günde yaptrdım sonuç katlanmştı tabi dünyalar bizim oldu, ama o gün ben test için ile gidip gelmiştim dolmuşla, okuldada genç kz gibi koşa koşa merdiven inip çktım, evim okula yarmsaat yürüdüm o yolu eve geldim yemek ev işi banyo sonra bir baktım ki kanamam başladı:KK43: tabi moral sıfır , acile falan gittik, düşmemesi için az iğne yemedim , dokuz ay boyunca da süpürge bile açmadm çok şükür oğlum şimdi 4.5 yaşnda :KK45:allah inşallah size de nasib etsin, zor bir süreç ama meyvesi çok tatlı, bütün bu zorluklarn mükafatı o bebişleriniz oluyor, tutmasada sabredin tekrar deneyin, ben şimdi ikinciyi istiyorum ama erteliyorum yaza mı kalsa diyorum, yazn da pek başarlı olmuyormuş kararsızm yani hayrlsı

mesajlarınızı okuyunca bende heyecanlandım , 5 -6 sene önce aynı yollardan geçmiş birisi olarak hatırladım o günleri, sonuç bekleyen arkadaşlara tavsiyem bol bol su için tutunmayı kolaylaştırır, sağlıklı beslenin gofret çikolata gibi şeyler yerine meyve fındık ceviz yiyin, genç kız gibi hoplayıp zıplamayın, yorucu şeyler yapmayn, ben de transferden sonra 3 gün dinlenip okula dönmüştüm aklımdan çkmyordu oyalanyordum okulda, dayanamayp 9.gün test yaptırmştm sonuç pozitif , 11. gün doktorun testi istediği gündü o günde yaptrdım sonuç katlanmştı tabi dünyalar bizim oldu, ama o gün ben test için ile gidip gelmiştim dolmuşla, okuldada genç kz gibi koşa koşa merdiven inip çktım, evim okula yarmsaat yürüdüm o yolu eve geldim yemek ev işi banyo sonra bir baktım ki kanamam başladı:KK43: tabi moral sıfır , acile falan gittik, düşmemesi için az iğne yemedim , dokuz ay boyunca da süpürge bile açmadm çok şükür oğlum şimdi 4.5 yaşnda :KK45:allah inşallah size de nasib etsin, zor bir süreç ama meyvesi çok tatlı, bütün bu zorluklarn mükafatı o bebişleriniz oluyor, tutmasada sabredin tekrar deneyin, ben şimdi ikinciyi istiyorum ama erteliyorum yaza mı kalsa diyorum, yazn da pek başarlı olmuyormuş kararsızm yani hayrlsı

allah bağışlasın yavrunu:KK68:benm de 19 mart test günüm hem heyecanlıyım hem de korkuyorumo_O insallah rabbim bize de nasip eder:KK68:

X