Tup Bebek Ve Sorular Ve Supheler...

kirmizisilgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.257
1
slmlar herkese...
ben de temmuz gibi tup bebek tedavisine baslamayi dusunuyorum ama esimle benim kafama takilan birkac sey var. su an yurtdisinda oldugumuz icinde bir dr.a gidip sorularimizi soramadik ki bu isi birebir yasayan sizler tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.
mesela en cok dusunduren sey karisiklik olur mu, yani verilen ornekler karisir mi? bu bizi cok korkutuyor. bu konuda merkezler nasil bir teminat veriyorlar ya da teminat veriyorlar mi? baskasindan alinan orneklerle esimden alinan ornekler ya karisirsa? sacma gelecek size belki ama insan herseyi dusunuyor, sonucta turkiyede sakarliklar, karisikliklar saglik sektorunde cok oluyor ve bu bizi korkutuyor.
diger sormak istedigim sey ise; eger ikiz hamilelik olursa cocuklar birbirine benziyor mu? yani tek yumurta olmuyor degil mi? tahminime gore tup bebekle dogan bebekler benzemiyor, dogru mu dusunuyorum?
simdilik sorular bu kadar..bu arada diger sorulari olan arkadaslarda burada sorarsa bu tedaviye baslayacaklara fikir verir ki benim acikcasi pek bilgim yok bu konu hakkinda. tesekkurler simdiden a.s.

özellikle karışmaması için yapılan şeyler var canım.mesela anneden yumurta toplanırken babadan da aynı süre içinde sperm alınıyor ve bekletilmeden döllenme işlemine alınıyorlar.embriyo transferinde ve diğer işlemlerin tamamında kataterler veya diğer malzemeler tek kullanımlık.bu yüzden pek karışma ihtimali olmuyor.
ikiz bebekler eğer ayrı embriyolarsa evet fazla benzemiyorlar.Ama bazı embriyolar transferden sonra ikiye ayrılabiliyor.o zamanda çok benziyorlar.yani hiiiç belli olmaz...
umarım yardımcı olabilmişimdir.Allah yardımcınız olsun......

ha bu arada yanlışlıklar sadece türkiye de olmuyor .heryerde olabilir.bir kaç ay önce avusturya daydı sanırım tüp bebek sonucu bir anneni ikizleri oldu biri zenciiiiiii....Ama tabi bu çok saçma bir ihtimal.onlar becermiş bravoooo :hooray:
emin ol türkiye de bu tedavi daha ciddiyetle yapılıyor.yurt dışından özellikle gelenler var ve çok mutlu olanlar var.ben buradaki merkezlere daha çok güveniyorum...

Öncelikle tedavin hayırlı olsun arkadaşım, anladığım kadarıyla yurt dışında oturuyorsun...Madem türkiyedeki doktorlara ve hastanelere güvenmiyorsun neden türkiye de yaptırıyorsun?

Ben hiç bir hastane ve doktorun bunu karıştıracağına inanmıyorum, eğer oluyorsada bu diğer ülkelerle aynı oranda oluyordur...

2. soruna gelince, ikiz bebekler ayrı yumurta ikizleri oluyor yani birbirine benzemiyor..Nedeni ise annenin birden fazla yumurta üretmesi ve rahme birden fazla embrio yerleştirmeleri...

tesekkurler cvplar icin. ben turkiyede'ki sagliga tabiiki guveniyorum ve yurtdisindaki tedavi daha iyi gibi bir cumle yazmadim, dikkatle okursaniz bride, gorursunuz.. aksine amerikadaki saglik sisteminin berbat oldugundan dvmli yakinan biriyim. ama turkiyede de aksilikler var, bunu kabul etmek gerek. ayrica saglik sistemini tartismak gibi bir amac icin acmadim bu basligi o yuzden neden turkiye sorunuza verecek cevabim yok..ben de tesekkur ettim size arkadasim.
sadece birkac sorum vardi, sonucta dikkat gerektiren bir tedavi ve insanin aklina bazi sorular takiliyor ve tecrube edinmis arkadaslardan cvp almak icin acilmistr, bu kadar..

slm ozellıkle turkıye son teknolojıyı kullanıyor ve hastanelerdekı hastaların cogu ıldısından oluyor .yurtsından da var gelen.netten yazılanlardan adlarını duymussundur tel ıle de gelmen gereken tarıhı ayarlamalısın mesela adetının ustunden 21. gunu tedavıye baslanıyor.tabı testler de yapılacak adetının ustunden 20.gune randevu alırsan testlerı yaptrrsınız uygunsa hemen tedavıye baslarsınız ınsallah olur .ayrıca bebekler karısmaz cok tıtızler 1 kısıden yumurtalar alınınca hemn yan odada mıro edılıor .aynı saatte 2kısının ıslemı olmuyor rahat olsun ıcınız.bebekler de bırbırıne kardes gbı benzıycek...mişşş.görucez kısmetse .

cnm yeni micro tedavisi ile hamile kaldım

türkiyede inan bana bu işi daha iyi yapıyolar .......burada birçok yurtsışında tüp bebek yaptırıp başarısızlığından yakınıyolar....
yani inan bana çok iyi yapıyolar ve karışma söz konusu olamaz ...birkere yasal olarak başları çok büyük derde girer....dikkat etmek zorundalar ...ve yumrutalar toplandığı an eşden örnek alınıyor....yani bekarışıklı olmuyor.....
tüp bebekde ise bebekler birbirine benzemiyor çünki her yumrutada bir sprem var o yüzden aynı olmazlar ama bir yumurta kendi iiçinde bölünürse birbirine benzerler

merhaba öncelikle tedavin hayırlı olsun bende eşimle bu tereddütü çok yaşadım öncelikle güvenilir bir merkez ve dr seçmen gerekli seçtiğin bu merkeze sorarsan sana arşivlerini göstereceklerdir.Ayrıca böyle büyük merkezler böyle bir hatayı göze alamazlar kaldı ki yumurta alındığı gün sperm alındığı için yanlışlık olamaz düşün eşin sperm verirken kimliği yanında olmazsa almıyorlar bilee

bence merkezine güven ve inan zaten tedaviye başlayınca emin ol bu sorunlarla değil başka şeylerle uğraşıyorsun bize öyle oldu

X