Tüp bebekte OHSS

İlk tedavimizde çok yumurta toplanmıştı ilk defa yaptırdığımız için doktorumuzda bu kadar yumurta oluşacağını tahmin edememişti şişkinlik oldu sadece fazla yemek yemişim rahatsızlığı vardı sağa sola dönerken rahatsız oluyordum ki 3 kilo fazla çıkmıştım normal kilomdan iki kere serum yaptırdım düzeldi.
Diğer tedavilerimde artık doktorumuz olayı bildiği için daha düşük dozla daha sık takip etti şehirdışından gelip gidiyordum sık sık çağırmak istememişti daha önceki tedavimde,bu seferkiler çok daha rahat geçti.
Genetik çok masraflı olduğu için biz ısrar etmemiştik ama yapılmasında çok fayda var umarım tedaviniz kolay geçer ve her şey gönlünüzce olur
Anladım canım çok geçmiş olsun 💐 inşallah 🙏🏼 sizindr herşey gönlünüzce olsun

Bende pcoluyum . 28 yumurta toplandı. Gonal f ile yumurta büyütüldü. Bana da ohss riskinden bahsedildi ama doktorum ohss olmamam için toplamadan sonra 3 gün uygulamak için iğne aldırdı

Merhaba arkadaşlar , Tüp bebek bölümünde ilk defa konu açıyorum normalde konulara yorum yaparak soru sorardım ama ben bir türlü rahat edemiyorum sormak istediklerim var başta anladığınız üzere konu OHSS sendromu

Arkadaşlar kısaca bilgi vereyim ben PKOlu olduğum için bütün doktorlar evet sen OHSS olursun risk gurubundasın dediler.

2-3 Tüp bebek merkeziyle görüştüm hepsi aynısını söyledi ama başarı oranı da ilkte yüzde 60-70 verdiler.

İşte ilaçların dozu yumurtalıklara ve tahlillere göre ayarlanacağını beni en az riske atacak şekilde hareket edeceklerini felan söyledi o tüp bebek merkezlerden birisi. Diğerleri kestirip attı bende çok şaşırdım çok bilgi vermemelerine..

Ben çok korkunç şeyler okumaya başladım burda ohss hakkında karında sıvı birikmesi şiddetli sancılar bayılmalar kusmalar.. cerrahi işleme gidecek kadar yoğun ağrılar sızılar..

Bana lütfen pko olup tüp bebek tedavisi yaptırıp. Neler yaşadığını gerçekten neyse onu söyleyebilecek biri varmı ?

Ohss engellemek için evde siz neler yaptınız?
Doktorunuz ohss engellemek için neler yaptı?

Benim aşırı korkma sebebim yumurtalıklarımda pkonun olması çok fazla yumurta var be ultrasonda dizilmiş haldeler size örnek vereyim pkolular bilir o vıttırı vızzık klomen ilaçı bile yumurtalarımı hepsini birden gürleştirip sonra söndürürdü 😀 Gonal F iğneleri de birden gürleştirir diye korkuyorum. Zaten ohssnin en büyük etkisi ovitrelleymiş okuduğum kadarıyla. Ben daha önce 3 çatlatma tedavisi gördüm. Ovitrellenin bana öyle bir etkisi ama olmadı muhtemelen diğer ilaçlarla etkileşim yaptıktan sonra ortaya çıkıyor .. Allah rızası için bana güzel bir açıklama yada beni aydınlatacak bir şeyler yazın kafam çok karışık ve endişeliyim birazda yapım gereği pimpirikliyim😂 seviyorum sizleri tedavide olan herkese bol şanslar diliyorum Allah gönlünüze göre versin 🙏🏼❤️🍀
gonalf dozu ne kadardı ?
ohss için doktor önlem amaçlı ilaç vermedi mi ?

Canım teşekkür ederim yorum için sanırım sen hafif düzeyde ohss, yaşamışsın ohss genelde pkolularda oluyor işte baygınlık kusma yumurtalıklarda ağrı ciğerlerde su toplanma Allah korusun ölüme bile neden olabiliyormuş bende burda korkunç şeyler okumuştum ama herkeste aynı olmuyor tabi ki..bunun farklı dereceleri varmış hafif orta şiddetli ve kritik olarak değerlendiriliyormuş.. ama senin için çok sevindim güzel şekilde atlatmışsın inşallah tutunur bana da haber ver ,gelişmelerden merak ettim 💐❤️🍀🙏🏼. Bide sorun olmazsa hangi merkezi tercih ettiniz veya doktor söyleme şansı. Varsa çok mutlu olurum araştırma içindeyiz Çünkü şuan 🥰
Merhaba haberi verin demiştiniz çok şükür pozitif haberi aldım 🥰 darısı sana ve tüm isteyen herkese nasip olsun 🤲 🩷

X