Sevgili kuka önce allah yardımcın olsun ve umarım kendi çocuğunu kucağına alırsın. Ben henüz 25 yaşındayım ve bir yıllık evliyim. Ben aslında yeni evli olduğumuz için bebek istemiyordum. Fakat bir mantar sonucu gititiğim doktorda rahimde problem olduğunu öğrendim. İlaçlı filmde çift rahimmi septummu belli değildi. Çok riskli bir ameliyattı eğer iyi geçmezse rahmin alınabiliri ömür boyu çocuğum olmayabilirdi. Hep ameliyatım kötü geçecek diye düşündüm. En sonunda velatlık alırım dedim. Anne babası olmayan ölmüş birini alırım büyüyünce gerçek anne babasını olaki bulurda beni terketmesin diye ve gerçeği ondan saklamamayı düşündüm. Böyle şeyler bazen pat diye ortaya çıkıyor. Çocuk gerçeği duyunca psikolojik travma yaşamasın diye. Bunlar benim umudum olmuştu. Allahım şükür ameliyatım iyi geçti biraz daha iyileştikten sonra inşallah sağ salim kendi bebeğime annelik yaparım.
Ben artık bakamam falan diye düşünmüyorum.Çünkü onun sevgisi onıun bana verdiği enerjiyle halledeceğime inanıyorum.Tabiki olursa eşimden dolayı.Bu arada bende senin duygularını zaman zaman yaşıyorum.İnişler çıkışlar değişik duygular aslında bu kadar acılar çekmeme rağmen gene iyim diyorum etrafıma baktığımda bazı insanların hiçbir sorunu olmamasına rağmen benden daha beterler.Yani bulmuşta bunuyorlar.ben önceleri böyle değildim bu sorunlardan dolayı iyice agresifleştim .Bir doktor şöyle demişti bu sorunlar kanser gibi ölümcül değil fakat kanser gibi insanı içten içe yiyiyorGerçektende öyle Yani kimi diyoki stres yapma çocuğun olmaz ne saçma sanki biz zevkten stresleniyoz zaten çocuk olmadığı için stresliyiz.Ama gelde anlat.malesef bunları sade yaşayan anlar bizler gibi.
Slm canim amelyatinin iyi gecmesi inan hayatindaki buyuk bir allahin verdigi guzelligin birisidir.Herseyi risk altina alarak amelyat olmussun.Bu da kolay degil. Insallah hamile kalip bebisini eline alabilirsin. Canim amelyat gecirdikten sonra bazi seyleri daha iyi anlamisindir tabii hayatina kimse el sokmas ama bizim durumumuzdan haberdarsin bu yuzden hem de yas 25-26 ise dr izin verince cocugu oncelikle dusun.Allah yardimcin olsun.Kendine iyi bak.
Gercekten evlatlik hic kolay degil. Baska care olmasa bu da cozumdur.
Merhaba arkadasim hayatimiz devam ediyor. Mutlaka bu sorunun cozumun bulmaliyiz. Son zamanlari herkezden uzak en az 1-2 ay ayri kalmak istiyorum. Dinlenerek yarin pisman olmayacak sekilde karar verebilmeliyim. Aslinda allah kaldiramas yuku artmas diyorlar ya ben buna inaniyorum. Ustunen geliriz sadece biraz sabir ve Allahin yardimiyla dogru karar verebilmemiz gerekir.
Benim adet gunlerim 21-22 gune kisaldi. Adet cok az ilk 2 gunu sonraki gunler damla halinde. Ne zaman menapoz olabilecegimizi ogrenmek mumkun mu bunun icin tahliller var mi?
Ben allahtan esimin cabuk toparlanip oncelikle cocuk istemesini bunun icin harekete gecmesini istiyorum. Istiyior ama artik o kadar istedigini soyleyip degil benimle tedavilere kosmasini istiyorum. Simdi tedavi icin ara verdim Kisin Allahin iziniyle devam etmeyi dusunuyorum. sonucunu bilmiyorum ama tedaviye devam edecegim.
Canim kendine iyi bak. Nasil bir karar verirsen de mutlu ol. Kendine iyi bak .Opuyorum
mumudibaha canim nasilsin? Adet artik 21-22 gune azaldi surekli agri var.Son seninle konustuktan sonra cok hastalandim. Dr hicbirsey yok diyor.Usutmusum.
Evde elime gecen birkac seyi attim.Cok sinirlendim. Yanimda kimse yok ates yukseldi hem esim isten gelir diye zar zor basimi elle tutarak sulu birsey yapiyim diye yemek hazirladim.Esim ise arkadaslariyla biliyardo oynamaya gitmisler. Gece geldi ben nerdeyse ambulans cagirmaya karar vermistim nerdeyse olecektim. Bu kadar nasil sorumsuz olabilirsin diya aglaya kendimi tutamadim. gece yarisi hic nefes alamadim. uyumadim desem olur. Bu tartismalar arada bir olarak hala devam ediyor. Neyse olur gider. ama fazla uzuldum.
Canim iyiyim sadece bir psikologa gidecegim. Yoga derslerine almadi.Fitiktan dolayi.Kac aydir calismis oldugum isim icin odemelerini alamiyorum.Cok zaman harcadim.Olmayacak nasil boyle olur diye komik olaylarla karsilasiyorum. artik aglamak degil guluyorum. Allahim sukur ediyorum.
Genel iyiyim bugun olmasa yarin olur.
beni uzen bu adet olayi. hastalandigimda ilaci bile alamadim dinlenmeliyim.
Kendimi cocuk gibi hisediyorum inisli-cikisli. Ama ben Allaha guveniyorum. Canim ne olur dua et!
Insallah hersey dusundugumuz gibi olur.
Arkadaşım senein sorunun ne bir sakıncası yoksa neden çocuk sahibi olamıyorsun?
Slm canim. Ilk seneleri bir sorun yok diye sadece tedavilere basladik vitamin v.s alarak sonra kendi ulkeme donunce iceriden kist patlamasi ve icten kendiliginden zehirlenme( gemoroid sok) oldu. Kist icin amelyat kolay olarak sayiril buna bu gemoroid sok eknenerek olumden dondum. Fazla kan kaybettim budan sonra surekli agri hisediyordum. Kist cikti Onemlisi Pko degil basarabilirim demistim. Bu kist yuzunden neler yaptiysak dollenme olmuyordu.Verdikleri vitaminden dolayi hic ayaga kalkamadigim cok bulanti gecirdigim gunler olmustu dr sadece vitamin diyordu. Tup bebege hic yaklasamadik. Mekanik yontem varmis aslinda denenmiyor. zaten kanama oluyordu bunu denedik.
Gittigim dr kist yuzunden diyordu.
Bende dollenme olmuyor adet goruyorum ama dollenme olacagi zaman kist hemen yumurtayi iceriye alir... Birkac dr degistirdim.... her adet sonrasi kendimi kaybediyordum. O agri mide bulantisi ve bas donmesi.....
gecen sene yaklasik 8 -aydir dinlenmistim ama dilenmis derken onceki gibi ayin 15-20 gunu hastanede degil ayina kontrole 2-3 kere gidiyordum.Tedaviyi cok yavas devam ettim.
Bu sene ilk defa kistin olmadigini ogrendim subatta dollenme oldu bu yuzden tup bebege gecelim dedik. Malesef tup bebege giremedik. :çok üzgünüm:
ben hic olmuyor demiyorum Allahim nasip ederse umut var. Yeter ki dollenme olsun...
canım endişelenme 21-28 gündür normal periyot endişe edilecek bir durum yoktur kanımca moralini hiç bozma hangi erkek ihtiyac duyduğumuzda yanında olur ki boşver sen kendi sağlığını düşün aldırış etme al birini vur ötekine benim eşimde çok ilgisizdir ama bende ona yavaş yavaş öğretiyorum ilgiyi sevgiyi uzun zaman alacak ama sonu güzel olsunda katlanırız henüz bir adım bile atmadık düşüncesizlikleri devam ediyor sende sabırlı ol kendini üzme şunu düşün bir yıl sonra bu olayı hatırlıyacakmısın yada eşin hatırlayacakmı sen hatırlarsın ama eşin asla çünkü erkeklerin beyinlerini bizimki gibi duygusal değillermiş seni inancından dolayı kutluyorum belkide bu yüzden öz kardeşim gibi sıcaklık hissediyorum samimiyetle söylüyorum ALLAHAc.c emanet ol
ne güzle hala umudun var allahım hiç bir zaman kaybbettirmesin. Tüp bebekte zaten döllenme laboratuarda oluyor ondan sanırım bir sorun olmaz. Bence ihmal etm hemen tüp bebeğe başla nede olsa ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi oluyor. Bir yerdede yazmıştın kışa kadar bekleyeceğim diye bence bekleme arkadaşım tedavine hemen başla nede olsa her geçen zaman bizden bişey götrüyor.
peki tüp bebek tutarsa hamilelikte bir sorun yaşamazsın dimi bu kistler yüzünden?
xcanımın içi son durum nedir bilmiyorum ama kısaca benm durumumdan bahsetmek istiyorumm..biz 6 senelik evliliğimizde 8 hamileik yasamıs bir aileyiz..ben 27 eşim 32 yasında..ekim ayında eşiminde buyuk desteğiyle evlat edinmek için shcek 'na basvurdukksuan izmirde 0-1 yas kız bebekte 90, sıradayız..basvurumdan 4 ay sonra hamile kaldım:) doğal yolla(zaten hepsi doğal yolaydı da genetik bir problemden dolayı keybettik bebeklerimizi) şimdi allah nazarlardan sakınısın 4 bucuk aylık hamileliiğim var..ve allah izin verirse bi kızım olucak..eğer tüp bebek yöntemiyle olmazsa neden kurumdan aldığın bir meleğe annelik yapmayasın :) içinde birikmiş annelik sıcaklığını ona akıtmayasıon..ben hep derim ben nezaman kuruma basvurdum işte ozaman büyüdüm ve anne oldum:) allah herkese bu duyguyu nasip etsin..ister doğurarak ister doğurmayarak..önemli olan ANNE olabilmek:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?