Tüp Bebek ve Deneme sayısı sıklığı sağlığım açısından riskli mi?

karamelito

Teyzesinin Balparmağı
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
509
6
46
İstanbul
Hocam 41 yaşındayım. 4 negatif tüp bebek tedavim var. Ama öncesinde 3 doğal hamileliğim. 1 kürtaj (isteğe bağlı 36.5 yaş) 1 yumurta takibi ile gebelik - 40 yaş ( 9 haftalık kalp durması sonucu kayıp) 1 aşılama ile gebelik 40 yaş (boş kese)

2. tedavimden 1 adet 6. gün, 4. tedavimden 3 adet 5. gün dondurulmuşum var. Son tedavimde 4 gün 2 adet morula emb. transferim oldu. Risk almamak için 4 gün transferi yapıldı ama 3 embriyo 5. güne gitti donduruldu.

Histeroskopi yapıldı sorun yok. Kısaca, yaşıma rağmen yumurta çıkıyor yüksek oran dölleniyor ve bölünüyor. (ilk tedavim 4/2) 10/10 - 6/5 - 8/6. Merkezim yumurta çıktığı ve bu şekilde güzel emb elde edildiği sürece devam edeceğiz elbet biri tutacak der. Ben 4 denememi 9 ay içerisinde yaptım. İleri yaş olunca çok fazla beklemeyi ne ben ne de doktorum istiyor.

Öncelikle farklı bir görüş olarak sizden ricam;

1) Normalde tedaviye en az 3 ay ara verilmeli denir, sık sık denemem sağlığım açısından riskli mi ? (30 yaşında olsam her sene 1 deneme yapayım ama hızla sona yaklaşıyoruz o yüzden aralıklarım kısa)

2) Önceden hamileliklerimin olması, yumurta çıkması, 5. ve 6. güne giden blast emb. oluşması yeni bir denemeye umutla başlamak için yeterli sebep mi ?

saygılarımla

Yumurtalık rezervi azalmış hastalarda bazen 2 ay içinde tekrar tedaviye başlayabiliyorum. Ardışık tedaviler yapmanız sağlığınız açısından sıkıntı yaratmaz ancak ekonomik ve ruhsal açıdan sarsıcı olabilir.
Blast gelişmesi iyiye dalalettir. Umudunuzu kaybetmeyin. Herşey gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…