Tüp bebek tedavisinde transfere ulaşamayan embriyolar..

silakuzu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2024
12
3
33
Herkese merhabalar , 33 yaşındayım. 3 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Benimde eşiminde testleri normal çıktığı için hamile kalmamak için bir sebep olmadığı söylendi . 1 sene doğal yollarla denedik ovülasyon testleri , uygulamalar .. Bu süreçte fazla stres ve gerginlik yaşadığımız için tüp bebekle rahat bir şekilde çözelim sorunumuzu dedik.
İlk tedavide 4 yumurtanın 4 ü de döllendi .4. Gün gelişimleri durdu. 2. Denemede 12 yumurtanın 6 tanesi olgun çıktı .3. Gün beni embriyollog aradığında tebrik ederim 4 tane AA kaliteli embriyonuz var dedi. 5. Gün transfere gittiğimizde hepsinin öldüğünü öğrendik. Çok tramvatik ve üzücü bir süreçti . Uzun süre ara verdik . Başka bir doktora gittik. Bu sefer bir çok detaylı genetik test yaptılar . Yine bir sıkıntı yok. Bu sefer 10 yumuta toplandı 4 tanesi döllendi yine 5. Gün hepsinin öldüğünü öğrendik.
Çok yorucu bir süreç Allah tüm isteyen anne baba adaylarına güç , sağlık , sabır ve hayırlı güzel evlatlar nasip etsin.🙏
Böyle süreç geçirip sonrasında olumlu sonuç alıp gebe kalan güzel anneler var mı? Çok yorgun ve umutsuz hissediyorum. Güzel hikayeler duymaya ihtiyacım var 😞

Neden ısrarla 5. Güne götürmeye çlışıyorlar rahimde tutacak belki aynı şey devamlı tekrrlanmış

Neden ısrarla 5. Güne götürmeye çlışıyorlar rahimde tutacak belki aynı şey devamlı tekrrlanmış
Ortak doktorların düşüncesi 5 günü dışarda tamamlayamayan embriyonun hamilelik ihtimalini çok düşürdüğü oldu. Artık o kadar kafam karıştı ki , ne yapacağımı bilemiyorum

Bu nasıl bir uygulama ya sadece bu foruma baksan 3. Gün embriyosu ile binlerce pozitif vardır.
1,2 tamam diyelim 3. Tedavi ben olsam derdim 3. Gün transfer edin diye.

Gerek yokki 5 güne denenmiş olmamış birdaha denenir mi 3. Gün embriyosu ile doğum yapan kadınlr dolu burası.. siz brz kafanızı toprlayp başka bir dr araamaya başlamalısınız vakit kaybetmeyin boş yere

Bu nasıl bir uygulama ya sadece bu foruma baksan 3. Gün embriyosu ile binlerce pozitif vardır.
1,2 tamam diyelim 3. Tedavi ben olsam derdim 3. Gün transfer edin diye.
Embriyo kalitesinde bir sorun olduğunu söylediler . 5. Güne gidemeyen embriyonun rahimde gelişme ihtimali var mı sizce ? Benzer bir hikaye duydunuz mu 😞

Gerek yokki 5 güne denenmiş olmamış birdaha denenir mi 3. Gün embriyosu ile doğum yapan kadınlr dolu burası.. siz brz kafanızı toprlayp başka bir dr araamaya başlamalısınız vakit kaybetmeyin boş yere
Evet ,sanırım biraz dinlenip tekrar yeni bir doktorla yola devam etmeliyiz. Teşekkür ederim yorumunuz için🌺

E burda bi sürü hikaye var 3. Gün embriyosu ile gebe kalanlar.
Onca embriyo elde edilmiş hepsi çöp edilmiş bir tanesini denemek hiç mi birinin aklına gelmemiş

Evet ,sanırım biraz dinlenip tekrar yeni bir doktorla yola devam etmeliyiz. Teşekkür ederim yorumunuz için
Onca embriyo elde edilmiş hepsi çöp edilmiş bir tanesini denemek hiç mi birinin aklına gelmemiş

Cudo, gerçekten olayın içindeyken onlar ne derse tamam moduna geçiyor insan😞 kalite problemi olduğu için boşuna hormon vermeyelim blastokiste giden embriyo ile hamilelik yakalayalım dedi. O da olmadı maalesef

Doktor değiştir canım benim tek tük yumurtam oluyordu 1 tane embriyo oluşuyor o da 5. Güne gelmiyordu. 3. Tedavide 3. Gün transfer oldum yine olmadı ama en azından denemiş oldum aklımda kalmadı.

Doktor değiştir canım benim tek tük yumurtam oluyordu 1 tane embriyo oluşuyor o da 5. Güne gelmiyordu. 3. Tedavide 3. Gün transfer oldum yine olmadı ama en azından denemiş oldum aklımda kalmadı.
Aynen tekrar doktor değişikliği yapıcaz. Biraz kendime gelmeyi bekliyorum 😞 Allah hayırlı güzel bebişler nasip etsin inşallah hepimize

Embriyo kalitesinde bir sorun olduğunu söylediler . 5. Güne gidemeyen embriyonun rahimde gelişme ihtimali var mı sizce ? Benzer bir hikaye duydunuz mu 😞
Benim kızım 3. Gün kalitesi düşük denilen bir embriyoydu ve şuan çok şükür 30 aylık . Embriyo kalitesğ vs hikaye arkadaşım işin özünde Rabbimin ol demesi buyurması nasip etmesi önemli olan. Bizler kendimizin ne kalitede embriyo olduğunu nerden biliyoruz milyonlarca insan var hepsi 5aa mi yani teslimiyet çok önemli vakti zamanı gelince Allahın izniyle olucak arkadaşım. Tedbiri alıp takdiri Allah’a bırakalım yeter ki.

Merhaba benimde geçen hafta yumurta toplama işlemi yapıldı 17 yumurta vardı 3. Güne yarısı kaliteli bir şekilde gelmiş ama 5. Güne gelememişler. Bizde de sebepsiz infertilite tanısı var. Dondurma işlemi yapılacağı için 5. Günü beklediler. Öğrenince gerçekten çok üzüldüm o kadar emeğe zamana acıya :KK43: bundan sonra ki süreçte ne yapacağımı bilemiyorum yine aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum

Çok teşekkür ederim, içimi ferahlattınız. Allah bağışlasın bebişinizi 🥰 öyle herşeyde bir hayır vardır , bir vakti vardır diyorum ama ilaçlar hormonlar , negatif sonuçlar çok yorgun düştüm. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Merhaba benimde geçen hafta yumurta toplama işlemi yapıldı 17 yumurta vardı 3. Güne yarısı kaliteli bir şekilde gelmiş ama 5. Güne gelememişler. Bizde de sebepsiz infertilite tanısı var. Dondurma işlemi yapılacağı için 5. Günü beklediler. Öğrenince gerçekten çok üzüldüm o kadar emeğe zamana acıya :KK43: bundan sonra ki süreçte ne yapacağımı bilemiyorum yine aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum
Ah ozlenenhanım.. o kadar iyi anlıyorum ki psikolojini . Elde var 0 olduk.🙂↕️ geçecek hepsi inşallah bizde başaracağız bir gün🙏. Sana ne yorum yaptı doktor peki açıklama olarak nasıl bir yol izlemeyi önerdi?

İnşallah geçecek canım .. bana dilersem pgt testi yaptırmamı önerdi ama onun içinde 5. Gün embriyosu gerekliymiş. Ya da tekrardan aynı süreçleri yaşamak. Tam bir açıklama alamadım embriyolog sebebsiz infertilite tanısı olduğu için olabilir dedi. Şuan ne karar vereceğim bilmiyorum

İnşallah geçecek canım .. bana dilersem pgt testi yaptırmamı önerdi ama onun içinde 5. Gün embriyosu gerekliymiş. Ya da tekrardan aynı süreçleri yaşamak. Tam bir açıklama alamadım embriyolog sebebsiz infertilite tanısı olduğu için olabilir dedi. Şuan ne karar vereceğim bilmiyorum
Ben gıdama vitaminlerime dikkat edip psikolojik olarak kendimi hazırlamaya çalışacağım. sonrası ne olur bende bilmiyorum kendi adıma .. Hakkımızda hayırlısı olsun 😥

Ben gıdama vitaminlerime dikkat edip psikolojik olarak kendimi hazırlamaya çalışacağım. sonrası ne olur bende bilmiyorum kendi adıma .. Hakkımızda hayırlısı olsun 😥
Bende bu sürece girdiğimden beri hep dikkat ettim sağlıklı beslendim takviyeler aldım. Sanırım 2 ay sonra tekrar sürece devam edeceğim. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah 😇

X