- 28 Eylül 2020
- 3.603
- 7.007
- 108
- Konu Sahibi Teacherozlem
-
Keşke negatif olsaydı da kimyasal olmasaydı dedim kaç defa. hatta psikolojik destek aldım ağladım günlerce. kimyasal sonrasında 15 gün kadar adet gibi kanamam oldu sonrasında da 2.5 ay adet olmadım çok korktum. meğer kist oluşmuş.
sonuçta tüm süreci unuttum. son bir senedir yaşadığım sıkıntılar geçti şimdi bulantı gibi zor ama güzel sıkıntılarla boğuşuyorum.
demem o ki şu anda yaşadığınız duygu karmaşasını anlıyorum. ama o sağlıksız bir embriyoydu. sizin hiç suçunuz yok elinizden gelebilecek bir şey de yoktu. ama aynısı olacak diye bir şey de yok. kendinize dikkat edin ve değer verin
8.gün vermiştimİlk testi kaçıncı gün verdinz
Arkadaşlar 6. Haftada kullandığınız ilaçlar neler benimki yavaş yavaş kesmeye başladı. Benim sabah akşam estroferm 1 tane 4 gün sonra keseceğim
Lutinus vajinal tablet sabahları sadece 2ye düşürdü(eskiden akşam da vardı) 1 hafta kullan bırak dedi
Göbekten prolutex 14 gün sonra bırak dedi
Aspirin 100 mg 30haftaya kadar
Oksapar kan sulandırıcı doğuma kadar her gün dedi(nedenini anlamadım neden doğuma kadar)
Progestan 200 mg hap günde 3 kez bunj da yeni ekledi diğer ilaçları yavaş yavaş keseceğim için
Cuma tekrar çağırdı bebekte bir sorun oluşacak mı ilaçları kesince görmek istiyorum dedi
Keşke dediğiniz gibi olsa ilaçların hepsini 8 haftalıkken kesti yani geçen hafta pazar ve öncesinde artık bana gelme yakında bir doktora git dedi burda yakında bir doktora muayene oldum tanıştım yani 1 haftadır tanıyordum yeni doktorumu. Geçen hafta çarşamba kanamam başladı pazar ilacı kestim 3 gün sonra kanama ve tüp bebek doktoruma yazdım cevap ne? Artık bana soru sormuyorsunuz yeni doktorunuza sorun allahtan o doktor da demedi sen tüp bebek hastasısın daha bir hafta oldu seninle görüşmeli eski doktoruna git diye hemen Progestan hapı günde 3 kez başladı gün aşırı da Progestan iğne verdi bir de kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıEstrofem, progestan iğne, prolutex iğne, duphaston, lutinus kullanıyordum.
8.hafta bittiğinde progestan iğne kesildi.
9.hafta bittiğinde estrofem kesildi.
10.hafta bittiğinde prolutex kesildi.
11.hafta bittiğinde duphaston kesildi.
Lutinus’a da ilerleyen sürece göre karar verilmişti, 14. haftada kestik ama sonra yine başlamamı söyledi, bi 10 gün kadar daha kullandım.
Doktorunuz yakından takip ederek gidiyor, çağırıp duruma bakmak istemiş, kafanız karışmasın.
Keşke dediğiniz gibi olsa ilaçların hepsini 8 haftalıkken kesti yani geçen hafta pazar ve öncesinde artık bana gelme yakında bir doktora git dedi burda yakında bir doktora muayene oldum tanıştım yani 1 haftadır tanıyordum yeni doktorumu. Geçen hafta çarşamba kanamam başladı pazar ilacı kestim 3 gün sonra kanama ve tüp bebek doktoruma yazdım cevap ne? Artık bana soru sormuyorsunuz yeni doktorunuza sorun allahtan o doktor da demedi sen tüp bebek hastasısın daha bir hafta oldu seninle görüşmeli eski doktoruna git diye hemen Progestan hapı günde 3 kez başladı gün aşırı da Progestan iğne verdi bir de kan uyuşmazlığı iğnesi yaptı
Çok teşekkür ederim soruyorum sağ olsun o da cevaplıyor peki siz mesela lutinusu kaçıncı haftada bıraktınız bir de kalçadan olan iğneyi kaçıncı haftada bıraktınızYaaaüzüldüm böyle bi tavır sergilediği için. Ben de 8. haftadan sonra normal kadın doğma devam etmiştim, ama son muayenesinde lutinus dışında tüm ilaç ve iğneleri ne zaman bırakacağımı yazmıştı hafta hafta. Lutinus’a da diğer doktorunuz karar verecek demişti.
Neyse ki yeni doktorunuz iyiymiş, Progestan’a başlatması da iyi olmuş. İçiniz ferah olsun, düzelecektir, ama kafanıza takılan her şeyi yeni doktorunuza sorun. Soru işaretiniz kalmasın.
Çok teşekkür ederim soruyorum sağ olsun o da cevaplıyor peki siz mesela lutinusu kaçıncı haftada bıraktınız bir de kalçadan olan iğneyi kaçıncı haftada bıraktınız
Çok teşekkür ederim soruyorum sağ olsun o da cevaplıyor peki siz mesela lutinusu kaçıncı haftada bıraktınız bir de kalçadan olan iğneyi kaçıncı haftada bıraktınız
İşte benim ilaçlarımı çok erken kesti doktor düşünün benim daha 8. Haftama varmadan tüm ilaçları kestiProgestan iğneydi kalçadan benim, 9. haftadan itibaren kesmişti. Göbekten olanına devam etmiştim.
Lutinus’u da sanki 14 ya da 15’te kesmiştik. Emin olamadım. Ama sonra biraz ağrım ve idrar yolu enfeksiyonum olunca tekrar başladık bi 10 gün kadar. Ve 18.haftada kestik.
İşte benim ilaçlarımı çok erken kesti doktor düşünün benim daha 8. Haftama varmadan tüm ilaçları kesti
Aslında durum tam olarak şu bu doktora giden üç arkadaşım oldu diğer ilaçları kesti ama proluton depotu 12. Haftaya kadar hatta bir arkadaşıma 16. Haftaya kadar kullandırdı ama iğne bende alerji yaptı daha test sonucunu öğrenmeme bir gün kala o iğneyi yaptırma dedi diğer ilaçlar var nasılsa dedi. Sonra tüm ilaçları kesme kararı alırken dedim hocam bakın ben proluton depot kullanmıyorum kadın hımmm falan dedi geçistirdi sonrasında zaten bu konuyu telefonda tartıştık benim düşük riskim başlayınca o da bana böyle bir cevap yazınca biz zaten konuştuk ne yapayım iğne sana alerji yaptı dedi. Ben de başka bir iğne deneseydiniz ya da diğer ilaçları devam ettirseydiniz dedim hep kendini koruma vs. Neyse şimdiki doktorum proluton alerji yaptıysa Progestan iğne kullanalım dedi şükür o alerji geliştirmedi inşallah bebeğim de bu riski sağ Salim atlatır bu insanı yoran bir durumAnladım. Ama kişinin / bebeğin yapısına, belki rahim yapısına, daha önce olumlu olumsuz transferler var mı yok mu bunlara göre değişiyor olabilir. Ya da sırf doktorun yorumu ve tedavi yöntemi de olabilir. Fikir yürütmeye çalışıyorum. Zaten kullandığımız iğneler ilaçlar hep progestan içerikli şeylerdi, şimdi sizin de günde üç kez progestanınız var. Bu güzel. Sık sok doktorunuzla görüşün yine siz, randevularınız ne sıklıkla bilmiyorum ama, en azından iki hafta sonra tekrar doktora görünmeye çalışın. Hakkınızda hayırlısı olsun sizin de bebişinizin de. Her şey yolundadır bence
inşallaahh sonucunuz cok guzel olur.Amin canım inşallah. Çok zor bir süreç bütün aile haber bekliyor gözüme bakıyor, bir de bunun stresi çöktü omuzlarıma
Evet yaklaşımı hiç ama hiç olumlu olmamış. İlaçlarınızla ilgili size bir yol haritası çizmesi gerekirdi bence de. Artık ileriye bakın derim. Progestan iğneye başladıysanız olumlu bir gelişme, içiniz rahat olsun. Belli ki yeni doktorunuz işine vakıf özenli birisi. Sağ Salim kucağınıza almanızı dilerimAslında durum tam olarak şu bu doktora giden üç arkadaşım oldu diğer ilaçları kesti ama proluton depotu 12. Haftaya kadar hatta bir arkadaşıma 16. Haftaya kadar kullandırdı ama iğne bende alerji yaptı daha test sonucunu öğrenmeme bir gün kala o iğneyi yaptırma dedi diğer ilaçlar var nasılsa dedi. Sonra tüm ilaçları kesme kararı alırken dedim hocam bakın ben proluton depot kullanmıyorum kadın hımmm falan dedi geçistirdi sonrasında zaten bu konuyu telefonda tartıştık benim düşük riskim başlayınca o da bana böyle bir cevap yazınca biz zaten konuştuk ne yapayım iğne sana alerji yaptı dedi. Ben de başka bir iğne deneseydiniz ya da diğer ilaçları devam ettirseydiniz dedim hep kendini koruma vs. Neyse şimdiki doktorum proluton alerji yaptıysa Progestan iğne kullanalım dedi şükür o alerji geliştirmedi inşallah bebeğim de bu riski sağ Salim atlatır bu insanı yoran bir durum
Çok teşekkür ederim kesinlikle artık önüme bakıyorum ve allahtan hayırlısını diliyorum sağlıkla alalım diye inşallah şimdiki doktorum gerçekten çok iyi beni hiç panikletmedi bu durumun yaşanabileceğini zaten söylemişti bana her hangi bir kanama olabilir olursa korkma hemen gel olmazsa bir ay sonra gel demişti. Ben ağlayarak odasına girdim o beni sakinleştirdi cuma günü de kanama devam edince kan uyuşmazlığınız var onun da iğnesini yapalım dedi önlem amaçlı valla biz elimizden geleni yapıyoruz bundan sonrası rabbime kalmışEvet yaklaşımı hiç ama hiç olumlu olmamış. İlaçlarınızla ilgili size bir yol haritası çizmesi gerekirdi bence de. Artık ileriye bakın derim. Progestan iğneye başladıysanız olumlu bir gelişme, içiniz rahat olsun. Belli ki yeni doktorunuz işine vakıf özenli birisi. Sağ Salim kucağınıza almanızı dilerim
Aslında aileden sadece üç kişi biliyor. Başka kimseye söylememişim iyi ki dağa çok omuzlarım ağırlaşırdı sanırım. Yarın ki transferim için çok duygusallaştım. Yarın içimde minik bebeğim olacak. Ve benimle kalmaya devam edecek mi bilmiyorum korkuyorum.inşallaahh sonucunuz cok guzel olur.
bu surecte sanırım en guzelı kımseyle surecı paylaşmamak..
bırde ınsanların beklentısı stresı uzerıne tuz bıber oluyor
Ah kuzum bol.bol dua et.Aslında aileden sadece üç kişi biliyor. Başka kimseye söylememişim iyi ki dağa çok omuzlarım ağırlaşırdı sanırım. Yarın ki transferim için çok duygusallaştım. Yarın içimde minik bebeğim olacak. Ve benimle kalmaya devam edecek mi bilmiyorum korkuyorum.
Amin canım benim inşallah Allah razı olsun. Rabbim duysun sesimiziAh kuzum bol.bol dua et.
Rabbim yavrunun sana bağışlasın.
Sıkıca tutunsun ❤
İnan,dua et o şekilde gir.
Allah'ım ol.dedikten sonra önünde hiçbir şey duramaz
Geçmiş olsun. Düşük riskinizin başladığını nasıl anlamıştınız? Bir de prolutonu kestiğinde, vajinal kapsül almıyor muydunuzAslında durum tam olarak şu bu doktora giden üç arkadaşım oldu diğer ilaçları kesti ama proluton depotu 12. Haftaya kadar hatta bir arkadaşıma 16. Haftaya kadar kullandırdı ama iğne bende alerji yaptı daha test sonucunu öğrenmeme bir gün kala o iğneyi yaptırma dedi diğer ilaçlar var nasılsa dedi. Sonra tüm ilaçları kesme kararı alırken dedim hocam bakın ben proluton depot kullanmıyorum kadın hımmm falan dedi geçistirdi sonrasında zaten bu konuyu telefonda tartıştık benim düşük riskim başlayınca o da bana böyle bir cevap yazınca biz zaten konuştuk ne yapayım iğne sana alerji yaptı dedi. Ben de başka bir iğne deneseydiniz ya da diğer ilaçları devam ettirseydiniz dedim hep kendini koruma vs. Neyse şimdiki doktorum proluton alerji yaptıysa Progestan iğne kullanalım dedi şükür o alerji geliştirmedi inşallah bebeğim de bu riski sağ Salim atlatır bu insanı yoran bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?