• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?

Merhaba,
Bu konuyu tüp bebek bölümüne taşıyıp anket yapalım mı ?

Çok güzel bir soru çünkü...

Ailelerimden yana sıkıntı yok da destek olurlar ama iki ailede uzakta biz güneydoğudayız bilseler de birşey yapamazlar sadece evham yaparlar herhalde
Evham yapilcak ve abartılcak bir tedavi degil bu. Narkoz alıp yumurtalarınız toplanicak ciktignizda aramalarini nasilsin demelerini istemezmisiniz zaten yakinda olsanizda uzakta olsaniz yapacaklari hicbrsey yok manevi olarak yardmci olacaklar. Sadece bütn arkadaslarniza söylemeyin komsulariniz daha snra ögrensin.bikac arkadasin bilmesi kafi

Milletin ağzı torba değil ki büzesin.
Herkes herşeyi çok iyi biliyor gibi her konuda fikir beyan etmelerine uyuz olan tiplerdenim. :)
Söylemezdim ben. Ailem dışında tabi. Onların desteklerine her zaman ihtiyaç duyar insanlar.

Önce sadece yakın arkadaşlarıma söyledim negatif aldıkça süre uzadıkça annemden saklamak zorlaştı en son ona da söyledim.mümkünse az kişi bilirse daha kolay oluyor.şimdi pozitifi gördük henüz çok küçük ama yine de daha fazla saklamak istemedik düşük yaparsam saklayacak halimiz yok diye hem tüp bebek olduğunu hem hamile olduğumu birlikte eşimin ailesine ve babama söyledik
Bence hemen söylemeyin derim🤗🤗
İnşallah hemen Bebişinize kavuşursunuz

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Süreci yaşamış biri olarak, hayıra oy kullandım ancak ben eş anne babası ve kendi anne babama söyledim. Özellikle işyerine asla söylemedim olumsuz olsa acımalar elbet olacak hamile kalanlar sen üzülme diye saklıcak sanki kıskanıcaksın gibi.Başka bir rahatsızlık uydurdum raporu da hep acilden aldım. Kendi annem hariç kimseye söylemezdim simdiki aklım olsa

Bence kesinlikle ailenize söyleyin çünkü tek destekçiniz onlar olucak bu ayıp birşey değil bu psikolojiyle zaten tüp bebek yaptırmayın zararı size olur allah korusun Tutacağım varsa bile tutmayabilir çünkü piskoloji çok önemli Ayrıca hastaneye gidip yumurta top atacaksınız sürekli kontrol halinde olacaksınız bunu sürekli eşinizle birlikte yapamayabilirsiniz yani yanınızda anneniz ablanız ya da kardeşiniz ya da bir arkadaşınız olmak zorunda

Saklamak mümkün olmaz özellikle de tedavi sürecinde ya da yalan söylemek olacak o da içinize siner mi takipler için sürekli izin aldığım için hiç saklamak mumkun degil bence ben hiç saklamadım hatta şimdi de saklamıyorum dinen bile onaylanıyor ki kimse de yadırgamadı yargılamadı kötü karşılamadı herkes destekledi

Ablam tedavi sürecinden geçti.
İlk yumurta toplamada kalitesiz çıktı sonrakinde daha narkozdan tam ayılmamışken ağlayarak aradı benimle annemle konuştu bilmeseydik olmazdı.
Başka şehirdeydi yanyana değildik ama hep sesini duyduk.

Akrabaya gerek yok anne baba kardeş belki yakın arkadaş bilsin yeter.

Tabi duruma göre değişir dedikodu fazla olacak bi yerdir falan o zaman belki anneyede denmeyebilir.

Söylerdimi işaretledim ama gerekli gördüklerime söylerdim. Sır gibi saklamam. İlan da etmem. Zaten çok ta gizlenecek bir durum değil.

Söylemeden de zor oluyor çünkü bu süreç uzun ve yıpratıcı evet insanlara derdini anlatmak zor fakat bilmezlerse de senin hangi durumda olduğunu yanlış anlaşılmalar vs olabiliyor.

Ben anneme kesinlikle söylerdim (destek olur köstek değil sır tutar) aksi ise söylemzdim arkadaşlarım içinde öyle eşimin ailesine eşim istemediği için söylemezdim .Eşimin müdürüde infeertilite tedavisi görürken annesi oğluna küstü bu süreçte eşide etkilendi bu sefer iki taraflı sıkıntı ortaya çıktı çok ince ve narin bi süreç inşallah mutlu haberle son bulsun

Hele eş ailesine assla söylemezdim aç kurtlar. Sürekli darlarlar her saat başı arayıp tutmuş mu diye sorarlar öyle de cahil bir insan

Ben anneme kesinlikle söylerdim (destek olur köstek değil sır tutar) aksi ise söylemzdim arkadaşlarım içinde öyle eşimin ailesine eşim istemediği için söylemezdim .Eşimin müdürüde infeertilite tedavisi görürken annesi oğluna küstü bu süreçte eşide etkilendi bu sefer iki taraflı sıkıntı ortaya çıktı çok ince ve narin bi süreç inşallah mutlu haberle son bulsun
İnşallah canım

Ablam tedavi sürecinden geçti.
İlk yumurta toplamada kalitesiz çıktı sonrakinde daha narkozdan tam ayılmamışken ağlayarak aradı benimle annemle konuştu bilmeseydik olmazdı.
Başka şehirdeydi yanyana değildik ama hep sesini duyduk.

Akrabaya gerek yok anne baba kardeş belki yakın arkadaş bilsin yeter.

Tabi duruma göre değişir dedikodu fazla olacak bi yerdir falan o zaman belki anneyede denmeyebilir.
Zaten en fazla bi anneme söyleyebilirim daha fazla akrabaya gerek yok

Back