Tüp bebek tedavisinde izin hakki

Sen 15-10-20 eşittir 45 gün rapor almişsin.
Bu problem olmadi mi senin için?
çünkü devlet memurlarin yilda 40 güne kadar rapor hakki var.
40 günü aşica sağlik ukuruluna sevk edilir(tipki benim gibi!!!!)
ve almiş olduğun raporlar incelenir.
Daha sonrasinda da sağlik ukrulu raporuna çevrilirek usul ve fenne uygun olup olmadiğnia bakilir....

hadi kızlar sizlerden araştırmalırınzı fikir ve önerilerinizi dört gözle bekliyorummmmmmm....
hadi şu işin üstesinden gelelim. artık...

Benim böyle bir problemim olmadı.Amirim de tedavin süresince kullanabildiğin kadar kullan dedi.Çok prosedürcü bir amirim var problem olsa söylerdi.çevremden de sakladık hala saklıyoruz sadece amirim biliyor.Şimdide ağır işlerde bulunamaz raporu aldım fazla mesai ve nöbetlerden düştüm.sadece yapmam gereken işi yapıyorum.Çünkü tüp bebek riskli gebeliğe giriyormuş.

Bu arada düşük riski fazla olan gebeliklerde ve riskli gebeliklerde daha önce düşük yaşanan gebeliklerde sağlık kurulu raporu ile 9 ay bile gitmeyebilirsin.Genelde bu raporu devlet yada eğitim araştırma hastaneleri veriyor.Yine bir arkadaşım ilk gebeliğinde düşük yaşadı 2. gebeliğinde raporla maaşını alarak 9 ay yatak istirahati aldı ancak her ay gidip yenilemen gerekiyor.Bence bunu en iyi devletin tam teşekküllü bir hastanesine gidip doktorla konuşarak çözebilirsin.Tabii düşünüyorsan raporu.Mesela Kartal Eğitim Araştırma da riskli gebelik bölümü var çoğunda da vardır.Bu bölümde net cevap alınabilir.

Arkadaşlar bu aslında gerçeten çok önemli bir konu.
Ancak görüyorum ki kimsenin pek umrunda olmamış.
Ben istedimki herkes bu konuyu elinden geldiğince araştırsın, fikirlerini paylaşsın. Ama nafile....

Milyarlarca para harcayarak başlamış olduğumuz tüp bebek yolcuğunda herşey tedavi öncesi yada sonrasına endekslenmiş sanki....
Asıl önemli olan aşamalardan birinin tüp bebek tedavisi esnası unutulmuş!!!!!

[sıze="3"][/sıze]
bence en büyük sıkıntılardan biri ister kamu sektörü olsun ister özel sektör olsun çalışan bayan arkadaşlarımızın tüp bbeek aşamasında kimseye ağız burun eğmeden istediğimiz şekilde tedavimizi yaptırabilmenin yolunu öğrenmekti..
Ancak birkaç arkadaşımız dışında bu konuya kimse cevap yazmamış.
Yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Benim gibi sıkıntıya düşüp çare arayanlara bana en azından bir yol yöntem göstermeye çalışanlara da teşekkür ediyorum....
Ancak yapmış olduğum araştırma çabaları çalışan ve tüp bbek tedavisi süresinde ne yapacakları konusunda tüm çalışan bayanlara ışık tutabilmek.
Bilgi birikimini bir araya getirmekti.

[sıze="3"][ı]merak ediyorum şimdi.
Ilgisizlikten mi bilgisizlikten mi cevap yazmadılar merak etmediler.
Yardımcı olmaya çalışmadılar.
Senelik izin mi dr raporu mu derken kara kara düşünmeye devam etmek daha mantıklı geldi.
Ama bence eğer kanuni hakkımız varsa bunu el birliği ile araştırıp soruşturup herkese yardımcı olmaya çalışmak daha iyiliksever bir davranış olacaktı.
çünkü devlet personel başkanlığı ile yaptığım mailleşme detıkandım kaldım. Kurum üzerinden yazışma yapmam gerekiyor.
Zaten kimsenin de umrunda değil bu konu.
Neyse eğer cevap yazılmazsa zaman içinde konuyu kapatacağım zaten.
Neden haklarımızı bilmiyoruz araştırmıyoruz kullanmıyoruz anlamış değilim.
Dediğim gibi ilgisizlik yoksa bilgisizlik mi ??????
[/ı]
[/sıze]

mrh canım.biz artvinde oturuyoruz.ben çalışmıyorum ama eşim çalışıyo.rizede hazırlanıyoruz.transfer için ankaraya gideceğiz.rizeye kontrollere giderken sevk alıyoruz eşimide refakatli olarak.devlet geçde olsa yol harcırahımızı veriyo.transfer içinde ankaraya giderken yine sevkli refakatli olarak gideceğiz.orda kaldığımıza dair rapor alıp eşimin kurumuna vereceğiz devlet yine yol harcırahımızı falan verecek.eşim tüp bebek için izin almayacak.puresedür böyle işliyomuş acaba yanlış varmı.yapmamız gereken bişey varmı.

bende devlet memuruyum ve bulunduğum şehre 1,5 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaptırdım tüp bebeği müdürüm anlayışlıydı yumurta takibine falan gittiğimde sorun çıkarmadı transferden sonra ise 4 günlük rapor aldım. sonra zaten normal hayatıma döndüm yarın sonuç alacağım inş. çektiğimiz sıkıntılara değer. ama sizi çok iyi anlıyorum insan çok sıkıntı yaşıyor ben artık izin almaya utanıyordum. diğer personeller durumu bilmiyor anlatamamda kesin dedikodumu yapıyorlardı. neyseki tedavim uzun sürmedi adetin 2. gününden itibaren toplam 5 kez gittim dr.a. şimdide olurda çoğul gebelik olursa rapor almam gerekirse ne yapacağım diye düşünüyorum,

shenay34 tedaviye sevkli gidiyorsun sevk il içi 10 gün il dışı 20 gun geçerli 20 gün tüp tedavisi için yeterli süre transferden sonra tedavi bitiyor (hatta transferden sonra 3 gün sonra çıkış yapınca tam 20 güne denk geliyor) ama il içi olunca 10 günden sonra yeniden sevk alıyorsun.Dinlenecem tutuncaya kadar yatacam diye bişey yok.Zira transferden sonra dr lar 3 gün dinlenmek yeterli diyor.Çok serzenişte bulunmuşsun herkes herşeyi bilecek diye bişey yokki.Niye kızıyorsun sevgilerimle....Allah en kısa zamanda hepimizin bebeğini ya da bebeklerini bağışlasın

Sevgili tulipe cevabın için teşekkür ederim. Ben hakhlı yere serzenişte bulundum herkes herşeyi zaten bilemez.sende bilemezsin. Derdim o değil zaten. Ben bulunduğum ilde tedavi göreceğim.ben sevkin il içi on gün geçerli olduğunu biliyorum zaten. Ama on gün boyunca sevke yalnızca gittiğin günler işleniyor hastaneye. Yani on günü tamamen kapatamıyorsun. Sen il dışında yaptırdığın için şanslısın belliki. Ama benim öyle bir şansım da yok. Bizim kurumda hastane olayları çok didiklenir. Aslı arkadaşımıszın dedği gibi herkese herşey anlatılmıyor. üst üste izin alınca da göze batıyorsun.

Benim asıl anlatmak istedğim bu yasal izin hakkında bilgisi olan var mı?
Eğer olsaydı kimseye ihtiyacımız olmazdı izin almak için. Anlatmak istedğim bu konu hakkında hiç yazılmaması.
üzüldüğüm bu oldu.
Yani ilgisizlik mi bilgisizlik mi demek istediğim bu.
Ama cevap için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Canım benim tüp bebek için yasal izin alacam desen zaten herkes duyuyor.Tedavi gördüğün hastane diyelim 1 11 2008 ---10 11 2008 tarihleri arasında tedavi görmüştür diyerek sevki kapatsın işe hiç gitme.İnan ben de bu konuda çok sıkıntı çektim.Kadın doğuma sevk alınca bebek için mi diye sorular başlıyor Ben bu yüzden hiç sevke tüp yapıldı diye yazdırmadım hep tedavi vs yazdırdım devletten para almadığım gibi bütün ilaç vs hep cebimden ödedim.Lanet olsun bu kadere millet bizim gibi infertillerin peşine düşmüş soruyor da soruyor ben artık herkesi terslemeye başladım azıcık azaldı sorular.Keşke çalışmasaydık izin derdi de olmazdı

sevgili tulipe dediğin doğru gerçekten. tedavi görerek çektiğimiz zahmete mi yanalım. birde çalıştığımız için izin alma işkencesine mi? insanlarda hep bir merak hep bir merak. çoğu iyiliğimizi düşündüğünden değil zaten amaç laf olsun, muhabbet olsun, konu olsun. bende tersleriyorum. yoksa soruların ardı arkası kesilmez. en azından olmadığım zamanlarda konuşmaya devam etsinler. her zaman yaptıkları gibi,,,,,

Merhaba, bende ocak ayında yaptırmayı düşünüyorum. Transfer öncesi kaç defa gitmek gerekiyor dr.a bilen var mı?

Shenay, Merhaba,
bende Persembe gunu transfer yaptiricam ve measilerimde 10 gun izin aldim (bizde yaptigimiz mesaileri izin gunu olarak aliniyor) ama aslinda benim Kasim ayinda transferim olucakti ama son gun rahim kalinliginda bir problem cikti o yuzden iptal oldu ve cok ii oldu aslinda cunku ilk defa mudurum cok buyuk sorunlar yaratti ve yil sonu oldugunu ve cok yogun oldugumuz ve... ve... bitiremedi bir turlu.
Ama ben hic cekinmeden kendisine soyle dedim: Eger ben her hangi bir doktor a gitsem ve bunun icin para teklif etsem ve 10- 15 izin istesem cok rahat bir sekilde alabilirim, veya COK OZUR DILIYEREK SOYLUYORUM ama doktor a gitsem ben ishal oldum desem WC ye mi bakicak yoksa bana mi inanicak, Ben size dogruyo soyluyorum ve mesailerimi kulaniyorum dedim ama bir dahaki sefere siz hic birsey soylemeden DR gittim once raporlarimi hazirlicam dedim... ondan sonra mudurum ozur diledi ve o gunden sonra hic sorun olmadi... ama aslinda bizimde haklarimiz vardir var... bunlar cok onemli, isten cikmayi bile dusundum, ama bu krizde nerden is bulucagim, ve bu tedaviler icin surekli para gerekiyor oyle bir luxum olamaz diye dusunuyorum, son olarakta insanlari terslemenize gerek yok onlar bizi anlayamazlar, onlar kucaklarindaki bebeklerinin bile degerini bilmeyen kisilerdir.... Bir gun adetleri gecikmis ve hoppp hamileler, bizim gibi degil biz acilar cekiyoz, dua ediyoruz ONU SIMDIDEN OZLUYORUZ... neyse eger resmi bir kanun varsa lutfen kolay bir turkce ile bana anlatabilirmisiniz(benim turkcem cok ii degil bazen anliyamiyorum) HAKIMI BILMEK ISTIYORUM..;
Ne olur is yerindede kendinizi ezdirmeyin...
Tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…