Tüp bebek tedavisinde izin hakki

shenay34

Bismillah her hayrın başı
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2008
497
2
ARKADAŞLAR MUTLAKA OKUYUN.YASAL İZİN HAKKINDAN HABERİNİZ VAR MI???
TÜP BEBEK TEDAVİSİ ESNASINDA SENELİK İZİN Mİ , DR RAPORU MU KULLANIYORSUNUZ?
BU ÇALIŞAN ÖZEL YADA KAMU HİÇ FARK ETMEZ ÇALIŞAN VE TEDAVİ GÖREN ARKADAŞLAIMIZIN ORTAK SORUNU BENCE.
BENDE KAMUDA MEMUR OLARAK ÇALIŞIYORUM.
YAPTIĞIM İŞ YOĞUN VE AĞIR KOŞUŞTURMACA İÇİNDE GEÇİYOR.
SENİLK İZİN ALSAM O KADAR YOK.DR RAPORU DERKEN OLDUĞUM AMELİYATLARLA ZATEN 40 GÜN RAPOR KOTAMI DA DOLDURDUM DERKEN.....hihoyyythihoyyyt

Son düzenleme:
DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ MÜTALAASINA GÖRE RAPOR İLE BELGENENE TEDAVİ DE HASTAYA HASTALIK İZİN KULLANMA HAKKI DOĞUYORDU...
ARKADAŞLAR BU COK ÖNEMLİ...
BU HAKKIMIZ VARSA ÖZEL YADA KAMU ÇALIŞAN TÜM ARKADAŞLAR BUNUN PROSEDÜRÜ ÖĞRENİSEK KİMSEDEN İZİN ALMA YADA EĞİLME ZORUNDA KALMAYIZ..
DEVLET BU HAKKI VERMİŞ BİZE...
BİRAZDAN MÜTAALAYI GÖNDERECEM SİZE..kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Hastalık izni
Kategori : Hastalık İzni

Kanun / Madde(ler) : 657 / 107
Tarih : 12 Ekim 1993
Kaynak : 8 sayılı bülten, 25. sayfa
Özet : Hastalık raporu vermeye yetkili hekimler ve resmi sağlık kurullarınca düzenlenecek raporla belgelendirildiği takdirde, tüp bebek tedavisi nedeniyle personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 105 inci maddesi hükmü uyarınca sıhhi izinli sayılması gerektiği hk.
Tedavi süresi resmi sağlık kurullarınca düzenlenecek raporla belgelendirildiği takdirde tüp bebek tedavisi nedeniyle personelin sıhhi izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda tereddüt oluştuğuna dair ilgide kayıtlı yazınız incelenmiştir. Bilindiği üzere, memurlara hastalıkları halinde, duruma göre resmi veya özel hekimlerce veya resmi sağlık kurullarınca verilecek raporlarda gösterilecek lüzum üzerine, aylık ve özlük haklarına dokunulmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 105 inci maddesindeki esaslar çerçevesinde hastalık izni verilmektedir. 30.12.1980 tarih ve 8/2175 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan “Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Resmi Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre, hastalık raporu vermeye yetkili hekimler veya resmi sağlık kurullarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi halinde, ilgili personelin Devlet Memurları Kanununun değişik 105 inci maddesi hükmü uyarınca sıhhi izinli sayılması gerektiği mütalaa edilmektedir.kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

ARKADAŞLAR TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HASTALIK İZNİ KULLANAN , İLGİSİ, BİLGİSİ OLAN, ARKADAŞI KULLANAN VARSA...
BU KONUDA NE YAPMALIYIZ NASIL BİR PROSEDÜR İZLEMELİYİZ BİLEN VARSA..
YADA ARKADAŞLARINDAN ÇEVRESİNDEN KULLANAN VARSA LÜTFEN BURADA PAYLAŞALIM...
BU HAKKIMIZI KULLANALIM...
EVİMİZDE RAHATÇA KANUNİ İZNİMİZİ KULLANIP DİNLENEREK TEDAVİMİZİ GÖRELİM...
ARKADAŞLAR GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM...
ÖZELLİKLE ÖZEL YADA KAMU DA MEMUR OLARAK ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM...kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Ya arkadaşlar bu konuda bir fikri olan yok mu?
Yoksa sizn izin sorununuz mu yok...
Hadi bişeyyler yazinda görelim...
Bilgimiz olsun...

Arkadaşlar bu konuda fikri olan yok mu?????
Yoksa izin problemi olan yok mu?
Siz problemsiz hastaneye gidebiliyorsunuz?
Evde istirahat etmeniz gereken zamanlardada izin alma sikintisi yok galiba...
Hadi bişeyler yazinda bilgimiz olsun

Hadi kizlarrrrrrrrrr
bu konu ilginizi çekmedi mi???
Bence kafamizin rahat olmasi böyle bir hakkimiz varsa kullanmak güzel değil mi?
Araştiralim neymiş ne değilmiş
sabirla bekliyorum gelen düşünce-öneri-araştirmalarinizi

canım çok güzel bi konu bence ama..
ben senelik iznimden kullanmayı düşünmüştüm..
gerçekten bu konu hakkında bilgisi olan varsa ben de merakla bekliyorum ...
doktora sorabilirim gerçi rapor verirmisiniz diye.. kasımda başlayacağım ben tedaviye.. ancak ozman buraya yazabilirim..

sevgili baby prin sen yinede araştırıp burada bizlerle görüşlerini öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim.
senelik izinde tüp bebek tedavisinin tamamını karşılayabiliyor mu?
inşaallah o zamana kadar bilgilenmiş oluruz da senin senelik iznine dokunmadan bilgimiz olur...
ayrıca dr 10 günlük falan rapor verse bile yine tedavinin bütününü karşılamıyor..
10 gün sonra yine iş temposuna dönmek kafamızda binbir türlü soruyla acaba tuttu mu tutmadı mı diye?
stres iki katına çıkıyor bu sefer!!!!
neyse canım
sende kafa rahatlığıyla hastalık izninden kullanırsın...
böylece senelik izninin inşaallah hamile kalırsında (Allah mı söyletti nedir) o zaman lazım olduğunda kullanırsın ....
seninde görüş ve önerilerini bekliyorum canım....
sağolasın.....

arkadaşlar hadi ben bu kadar önemli ve işimize yarayacak bir konuda daha fazla katılım ve bilgi alışverişi bekliyorum nerdesiniziz!!!!! yahu tüp bebek merkezi en önemli seçim
ama tüp bebek tedavisini nasıl geçireceğiniz de en az o kadar önemli....
bunu unutmayın...
sonra işe gitmeseydim madem böyle bir hakkımız varmış falan deyip üzülmeyelim....
hadi kızlar göreyim sizi...
görüş fikir öneri tartışma her neyse sizleri bekliyorum...
ben burdayım hadiiiiiiiii.....

merhaba shenay
ilk defa senden duydum böyle birşeyi tedavi süresince işe hiç gitmeden izinli sayılacağımızımı söylüyor bu kanun tam anlamadım sıhhı izinli ne demek? ayrıca paylaşımın için sağol çok faydalı oldu araştıracağım sende daha açıklayıcı birşeyler bulursan yaz olurmu ? teşekkürler

canim sihhi izinli derken prosedür nasil bilmiyorum ama raporla belgelendirildiği takdirde sihhi iznli yani memurlarin günlük görev defterinde hastanede yada tedavi görmektedir gibi bir ibare anlamina geliyor...
Tabi iyice araştirip bu hakkimizi nasil kullanmamiz nasil bir prosedür izlememiz lazim onu öğrenmemiz lazim.
Ben araştirmaya devam ediyorum...en ufak bilgimi burada sizlerle paylaşacağim...
Ama sizdende bekliyorum...
Birlikten kuvvet doğar...
Araştiralim öğrenelim hem kendimize hemde bizim durumumuzdaki tüm memur yada çalişan arkadaşlarimiza yardimci olmak adina...
Sevgiyle kal....

doktor rapor verirse tabiyki evde istirahat ederek geçirebilinir o süre yasakkelime
ama malesef hiç bir doktor bu kadar uzun süreye resmi bir rapor vermez.
zaten 20 günün üzeri raporlarda heyete girilmesi gerekir.
sonuç olarak özel sektörde bu tip izinler kesinlikle olamaz
memurları bilemem tabi

canım merhabalar sana kendi uyguladıklarımdan yazayım bende 4. kısmetse start vercem daha öncekilerde ben yumurta toplama işlemine kadar işyerimden sabahları bir iki saat izin alıyordum yumurta toplama işlemindede 10 gün yıllık izin veya rapor alıyorum ama 4. cüde kısa protokol yapılcak ve öğrendiğim kadarıyla 2.ultrasondan sonra 4 veya 5.gün çağırıyorlarmış ozaman izni devreye koycam ben böyle yapıyorum yoksa çok zor oluyor benim işim kamuda ve çok yoğunum allah yar ve yardımcımız olsun arkadaşımmmmm

Ben özel sektörde çalışıyorum. Yumurta toplama işlemi gününe kadar rapor filan almadım. Sadece transferden sonra cuma gününe denk geldi haftasonu ile beraber 2 günde doktor raporu aldım. Doktorum bana gerekirse 15 güne kadar yazabiliyoruz dedi. Zaten transferden sonra 3-4 gün dinlenmek yeterli oluyor. 5. gün işe başladım. Bu tür tedavilere başlamadan önce amiriniz müdürünüz vs ile görüşmenizde fayda olur. Zırt pırt izin alındığında hoş karşılanmıyor özellikle özel sektörde. Devlet sektöründe nasıl bir prosedür var pek bilemiyorum.

Canım benim tüp bebekte tedaviden yararlanma hakkım olmadığı gibi
böyle bir izinden de haberim yoktu
Ankaraya tedavi için sevkli gitmiştik, tedavi sürecinde sevkli göründük
Transferden sonra ilk kan tahliline kadar dr 12 gün rapor yazdı,
Yapılan ilk ve diğer kan tahlilim pozitif çıkınca,
bulunduğumuz ildeki dr umuz bana sürekli heyet raporu verdi,
çünkü işlerim çok ağır olduğundan yine düşük yapma ihtimalim vardı,
hala işe başlamadım, evde yatıyorum,
hastaneden hastaneye evden çıkıyorum
ev işleri için eve kadın geliyor,
anlıyacağın sizinde böyle bir durumunuz varsa dr size de devamlı istirahat önerebilir
Sağlıcakla

Ben tedavi sırasında 15 ve 10 günlük 2 farklı bölümden rapor aldım.Sonra 20 günlük transferden 2 gün önce kadın doğumdan aldım.Sonra tutunca doktor işe başla dedi almadım ama 20 günlük tekrar alabilirdim.Yani raporunuzu kadın doğum yerine farklı bölümlerden önce alın sonra ona göre kadın doğumdan alırsınız.Arkadaşım 6 ay farklı bölümlerden rapor alarak idare etmiş ne kadar doğru bilemem ama hastalık ve tedaviler farklı olunca rapor rahat kullanırsınız.:ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ben de kamu çalışanıyım fakat bizim kurumda rapor çok iyi karşılanmadığı ve amirlerime durumu söylemediğim için mecburen iki denememde de senelik izin kullandım.

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİNİZE DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...
AMA BENİM İZİNDEN BAHSETTEĞİİM BUNLAR DEĞİL.
ELBETTEKİ GİDİP TEDAVİ SÜRESİNCE EĞER TANIDIK DOKTORDA VARSA ÇÜNKÜ ARTIK DRLARIN ÇOĞU HAKLI OLARAK GEREKSİZ RAPOR VERMEKTEN YANA DEĞİLLER.
AMA TANIDIK DR VARSA İSTEDİĞİNİZ BÖLÜMLERDEN ALIRSINIZ.DR KOLAYLIK SAĞLAR...
AMA TANIDIK SİZE YARDIMCI OLABİLECEK DOKTOR OLURSA....YOKSA VERMEZLER...VERMİYORLAR...
NEYSE KONU BU DEĞİL 30 GÜNLÜK YAKLAŞIK BİR TEDAVİ SÜRESİNİ 10 GÜN ONDAN 10 GÜN ONDAN RAPOR ALMAK ZATEN DOĞRU DEĞİL...
ARTI ÇOK SIKINTILI VE AĞIZ BURUN EĞİP RİCA MİNNETLE ALINACAK YAPILACAK BİR İŞ....:içelim::içelim:

Yani böyle rica minnet alinacak bizleri acaba alabilir miyim alamaz miyim? Eyvah dr vermezse tamda transferden önce işe başlamak zorunda kalacağim kaygilarindan bahsetmiyorum ben....
Ben kanunda yazan tüp bebekte hastanin sihhi izinli sayilma hakki olduğu izinden bahsediyorum.....
Lütfen bu konuda yardimci olmaya çalişalim....
çünkü elimden geldiği kadar herkes rapor almayi biliyor...
Amaç burada bu hakkimizi bilmek aramak taramak ve hakkimiz olani kimseye minnet etmeden kullanabilmek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…