- 14 Mart 2017
- 380
- 400
- 103
- Konu Sahibi melekomelek
-
Canım benim de amh değerim çok düşük ve yaşım 39.İlk tedviye başladığımda 37 yaşındaydım.Bana da doktor sadece klomen tedavisi vermişti.Hatta ne alayım takviye olarak dediğimde hiç bir şey dedi.İlk tüp denemem tuttu fakat kürtajla aldılar.Hatta içimde parça bıraktılar ve ben 2 ay o parçayla gezdim.Bu parçayı almak içinde laparoskopi yapıp onun parasını da aldılar sonrada parçaya polip dediler.Çünkü ailem nasıl parça bırakırsınız diye problem çıkarmıştı.Sonrasında sürekli yumurta toplama yaptı doktor ve hep kalitesiz dedi yumurtaların ama takviye önermedi.8 sefer toplama yaptılar hatta toplanmaması gerekenleri bile toplamışlar yeni doktora gidince öğrendim.İşinin eri olmak farklı birşey fakat insanları para için oyalamak çok kötü.Doktoruna direk ulaşamıyorsun.Gidip muayneyi saatlerce bekliyorsun.Ben yılmıştım açıkçası.Yeni doktor bana takviyeler verdi ve az olan yumurta sayım çoğaldı.Ayrıca normalde klomen kullanıldığında o ay transfer sağlıklı değilmiş çünkü klomen rahmi etkiliyormuş ama bana hep kullandığım ay transfer yaptılar.Ne bileyim 27mm bir yumurta aslında sağlıksız toplanmaması gereken bir yumurtaymış ama topladılar.Böyle bir sürü şey var yaşadığım aslında.Çok sağol içimi rahatlattın
Benim iki tüpümde kronik kapalı ve 3 kere denemem oldu ilki senin gibi kürtaj diğer ikisi de tutmadı
36 yaşında başladım bu işlere şimdi yaşım 40 oldu
yumurta kalitesizliği var tabi yaştan dolayı.
Embriyoların kaliteleri hakkında net bilgi veriyorlar değil mi?
Bir de klomenle tedavi uygulayacak burada bir arkadaş dedi yumurta takibi yaparken akşam saatlerinde gidiyordum diye. Sizin de öyle oldu mu ?
Ayrıca embriyolar hakkında şöyle bilgi veriyorla.Toplamadan sonra her gün arayıp bilgi veriyorlar ama kalitesi ve sayısı hakkında 4aa yada 5aa gibi birşey hiç söylemiyorlar.Bizde böyle değil diyorlar.Çok sağol içimi rahatlattın
Benim iki tüpümde kronik kapalı ve 3 kere denemem oldu ilki senin gibi kürtaj diğer ikisi de tutmadı
36 yaşında başladım bu işlere şimdi yaşım 40 oldu
yumurta kalitesizliği var tabi yaştan dolayı.
Embriyoların kaliteleri hakkında net bilgi veriyorlar değil mi?
Bir de klomenle tedavi uygulayacak burada bir arkadaş dedi yumurta takibi yaparken akşam saatlerinde gidiyordum diye. Sizin de öyle oldu mu ?
Çok enteresan yani mesela 3 embriyonuz var gelişimleri takip ediliyor demek zor olmamalı bu kadar.Ayrıca embriyolar hakkında şöyle bilgi veriyorla.Toplamadan sonra her gün arayıp bilgi veriyorlar ama kalitesi ve sayısı hakkında 4aa yada 5aa gibi birşey hiç söylemiyorlar.Bizde böyle değil diyorlar.
Merhaba boş ve kalitesiz yumurta yüzünden 3.opuya hazirlaniyrm 3 ay ara verdim fitoterapi tedavisi başladım ve + olarak elimden gelen ne varsa yaptım hala yapiyrm hazıran adetiyle baslicaz insalh..sizin takviyelerinin neydiCanım benim de amh değerim çok düşük ve yaşım 39.İlk tedviye başladığımda 37 yaşındaydım.Bana da doktor sadece klomen tedavisi vermişti.Hatta ne alayım takviye olarak dediğimde hiç bir şey dedi.İlk tüp denemem tuttu fakat kürtajla aldılar.Hatta içimde parça bıraktılar ve ben 2 ay o parçayla gezdim.Bu parçayı almak içinde laparoskopi yapıp onun parasını da aldılar sonrada parçaya polip dediler.Çünkü ailem nasıl parça bırakırsınız diye problem çıkarmıştı.Sonrasında sürekli yumurta toplama yaptı doktor ve hep kalitesiz dedi yumurtaların ama takviye önermedi.8 sefer toplama yaptılar hatta toplanmaması gerekenleri bile toplamışlar yeni doktora gidince öğrendim.İşinin eri olmak farklı birşey fakat insanları para için oyalamak çok kötü.Doktoruna direk ulaşamıyorsun.Gidip muayneyi saatlerce bekliyorsun.Ben yılmıştım açıkçası.Yeni doktor bana takviyeler verdi ve az olan yumurta sayım çoğaldı.Ayrıca normalde klomen kullanıldığında o ay transfer sağlıklı değilmiş çünkü klomen rahmi etkiliyormuş ama bana hep kullandığım ay transfer yaptılar.Ne bileyim 27mm bir yumurta aslında sağlıksız toplanmaması gereken bir yumurtaymış ama topladılar.Böyle bir sürü şey var yaşadığım aslında.
Genetik için 5.güne gitmesi şart nasıl 3.gün mu seninkilerBen de havuz aşamasındayım ilk sefer 8 yumurtam toplandı 4 3. Gün embriyosu oluştu şimdi yarın ikinci kez opu yapılacak ama bu sefer sanki daha az yumurta var dendi aradan sadece 2 ay geçmesine rağmen ben de umut ediyorum transfer aşamasına geçebilmeyi ama benim embriyolarıma genetik tarama yapılacak yeterli 2-3 embriyo elde edilemezse bu sefer sanıyorum 3. Sefer de toplanacak
Bu doktor hangi merkez deSağol canım.Dilerim sen ilk seferde bebişine kavuşursun.Şundan emin ol Aret bey işinin gerçekten eri bir doktor
Havuz toplamanin maliyeti nedir acabaTeşekkür ederim. Ne yazık ki yaşla rezerv ve kalite düşüyor. Bu sefer bende de 4-5 yumurta göründü. 4 taneyle toplamaya girdim. 2si boş çıktı, 2 toplandı. Onlardan da biri döllendi.
Havuz yaptığımızda birinci kasım ya da aralık ayıydı diğeri de şubattı sanırım. 3 yıl önceydi.
Siz nerede tedavi görüyorsunuz?
Aynen şartmış 3. Günde dondurdular umuyorum 5. Güne giderlerGenetik için 5.güne gitmesi şart nasıl 3.gün mu seninkiler
Ben cevap vereyim iki tedavim total 140 tutmuş ama prp, tesa, vitaminler, piezzo vs dahilHavuz toplamanin maliyeti nedir acaba
Havuz yaparken neredeyse normal tüp bebek tedavisi parası ödeniyor. Transfer yapılmadığı için bir miktar indirim yapıyorlar. %10-15 kadar yaklaşık. Bir de dondurma için bir para ödeniyordu. Çözdürürken onun için de bir şey ödüyorsunuz.Havuz toplamanin maliyeti nedir acaba
Benimkiler de hiç 5.güne gitmiyor. Toplamda 3 opu oldum. 4.gün transfer oluyor hep.Bende genetik için havuz yaptırıyorum ama maalesef 5.güne gelmiyo
Arti ilaclar var bir de demiHavuz yaparken neredeyse normal tüp bebek tedavisi parası ödeniyor. Transfer yapılmadığı için bir miktar indirim yapıyorlar. %10-15 kadar yaklaşık. Bir de dondurma için bir para ödeniyordu. Çözdürürken onun için de bir şey ödüyorsunuz.
Hala anlamadim 5.güne gidip biopsi alıp dondurmaları gerekti şimdi çözüp 5.güne götürüp tekrarmi dondurcaklarAynen şartmış 3. Günde dondurdular umuyorum 5. Güne giderler
Evet bir de artı ilaçlar var. İlaçlar da yaklaşık tedavi kadar tutuyor.Arti ilaclar var bir de demi
Evet 14-15 bin bandında ilaçlar için para ödeniyor mutlakaEvet bir de artı ilaçlar var. İlaçlar da yaklaşık tedavi kadar tutuyor.
Canım bunları söylüyorlar .Messela her gün arayıp 3 yumuratan döllendi işte şu kadar hücreli felan diyorlar.Sadece transfer aşamasında 4aa veya 5aa gibi değerler söylemiyorlar.Benim ilk toplamada 4 yumurtam çıktı.+ ü de döllendi.Sonrasında hep 1 veya 2 tane çıktı ve çoğuda zar zor döllendi yani kalitesizlerdi.Çok enteresan yani mesela 3 embriyonuz var gelişimleri takip ediliyor demek zor olmamalı bu kadar.
Kusura bakma seni yoruyorum ama ilk toplamada kaç tane toplandı kaç tanesi döllendi vs bunları söylüyorlar mı ?
Canım ben biosteron dhea , polinos alfa, coenzim qh ve resveratrol alıyorum.Normalde hep 1 veya 2 yumurtam çıkardı şimdi artık en az 4 yumurtam oluyor şükürler olsun.Merhaba boş ve kalitesiz yumurta yüzünden 3.opuya hazirlaniyrm 3 ay ara verdim fitoterapi tedavisi başladım ve + olarak elimden gelen ne varsa yaptım hala yapiyrm hazıran adetiyle baslicaz insalh..sizin takviyelerinin neydi
İnşallah hepimiz için iyi olur ben 29 yasindayim sayıda sıkıntı yok ama yumurtada yok hep boş kalitesizCanım ben biosteron dhea , polinos alfa, coenzim qh ve resveratrol alıyorum.Normalde hep 1 veya 2 yumurtam çıkardı şimdi artık en az 4 yumurtam oluyor şükürler olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?