Tüp Bebek Tedavisi ile Ilk Denemede Hamile Kalanlar

Ben Prof.Dr. Murat Sönmezer ile başladım tedaviye. Ankara Cebeci Tıp Fakültesinde hoca kendisi. Ama opu ve trasferi Hrs ankara hastanesinde yaptı. Doktorumdan da hastaneden de çok memnun kaldım. Bende doktoruma ayni soruyu sormuştum nelere dikkat etmeliyim diye. Öncelikle kesinlikle yatmayacaksin günlük rutinini çok fazla degistirmeyeceksin ama sürekli aklımda diye gezeceksin dedi. Dikkatli ama rahat olacaksın ve bana guveneceksin dedi. Bende dediklerini harfiyen yaptım. Transfer sonrasi 3 kere şehirler arasi yolculuk bile yaptım ama arabayla. Isime gittim yemeğimi yaptım. Ama asla ağır kaldırmadim ani hareket etmedim. Rutinimde yuruyus falan olmadığı için yapmadım. Bol bol dinlendim kitap okudum ve her gece 20 kere eşim karnıma Ya Mübdi yazdı. Allahin yoktan var etmekle ilgili ismi. Ya Rabbim sen Ya Mübdi isminle tecelli et Ol de Olsun diye dua ettim. Allahım kimseyi evlatla imtihan etmesin. Isteyen herkese de nasip etsin.
amin çok saol arkadasım

sorunu çikolata kisti olup tüp bebekle hamile kalan arkadaşlar yaşadıklarınızı ve tedavi sürenizi yazarmısınız.. ??

1. Ben 5. gün transfer yaptırmıştım ve 9.gün idrar testim (evde yapilanlar) negatif çıktı ve dünya başıma yıkıldı. 10.gün bet hcg baktirdim 103.1 di ama 12.gun 236 ya yükselmişti. Içini ferferah tut ve sakin kalmaya çalış. Psikoloji cidden önemli. InsInşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Maalesef negatif sonuçlandı, adet oldum, üzgünüm. Sanırım adet bitimi ikinci aşılama için start vericem. Moral depolamaya çalışıyorum. Dua edin :KK43:

Merhaba arkadaslar
oncelikle Allah hepimize yardimci olsun.
bende ilk denememe kasimda Aret Kamar ile istanbul tup bebekte basladim.
Cumartesi kismetse opu yapilacak.
Ama cok korkuyorum.
ilk denemede tutma orani dusuk diye konusuyor hep cevredekiler.
tutmazsa psikolojimi dusunemiyorum.
Tedaviye esimden kaynakli basladik. Bende cok sukur bir problem yok.
Ama bu igneler vs beni cok yordu.
Opu dan sonra dinlenme sureciniz ne kadar oldu?
Cok agriniz saniciniz oldu mu?
Bilgi verirseniz sevinirim.
Allah hepimizin gonlune gore versin insallah...

Ilk denemede pek olumlu sonuc alinamadigini gördüm lütfen ilk denemede hamile kalan arkadaslar varsa yazarmi belki umut olur lütfen nelere dikkat ettiginizide yazarmisiniz :CüvCüv:
ben kasımın 2 sinde transfer oldum şişli memorialda pgt tüp bebek yaptırdım eşimde bende genetik hastalık taşıyıcısız ilk denememizdi şükürler olsun hamileyim transferin ertesi güne izmire evime döndüm arabayla o haftayı evde geçirdim çalışmadım çok fazla iş yapmadım ama sürekli de yatmadım yemeğimi falan kendim yaptım sonraki hafta işime başladım özel bir şey yapmadım sadece kendimi çok yormamaya çalıştım...

Merhaba arkadaşlar. İlk tüp bebek denemesinde hamile kalan var mı diye buraları çok okudum. Kimi zaman olumlu kimi zaman olumsuz şeyler okudum. Benimki iyi bitti çok şükür. Bugün kan testi yaptırdım. Sonuç 813. Çok şükür. Ve doktorumun verdiği tarihten önce ne kan ne de idrar testi yaptım. Sabrettim. Allahıma çok şükür. Kucağıma almayı nasip olur. Bu işler zor. Bir kez transfer oldum ama yumurta toplama 2 kez yapıldı. Allah tedaviye başlayan herkese yardım etsin. Allah gönlünüze göre versin.

Ilk denemede pek olumlu sonuc alinamadigini gördüm lütfen ilk denemede hamile kalan arkadaslar varsa yazarmi belki umut olur lütfen nelere dikkat ettiginizide yazarmisiniz :CüvCüv:
ben ilk denemede hamile kaldım hatta öğrendıkten ıkı gun sonra mutfak fayanslarım patladı.temizlik yaptım inşaat pisliği fln dolapları ındırdım kı cok uyuk mutfagım vardı test sonucu eklerkende tek basıma aylık alısverıse gıttım ama kızım dogdu 2,5 yaşinda doktorum ekstra bısey yamana gerek yok dedı bende aynen devam etmıstım

Kizlar bende ilk defa yaptiricam bu ay daha yeni basvurmayi planliyorum benim sorunum pco ve tek tupun tikali olmasi bu durumda olan gebe kalan varmi acaba sansim ne kadar duanizda benide unutmayin ne olur

MERHABA BEN 7 AYLIK EVLİYİM BEBEĞİMİZ OLMUYO BAŞINDAN BERİ DOKTORA GİTTİK BENDE BİR SIKINTI YOK AMA EŞİMDE SPERM SAYISI ÇOK DÜŞÜK ÇIKTI.BU YÜZDEN TÜP BEBEK YÖNTEMİNİ DÜŞÜNÜYORUZ.BUNU N İÇİN ÇOKMU ERKEN BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞAN VARMI.İKİ GÜNDÜR AĞLAMAKTAN HELAK OLDUM NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.BANA YARDIMCI OLUN LÜTFEN.ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

MERHABA BEN 7 AYLIK EVLİYİM BEBEĞİMİZ OLMUYO BAŞINDAN BERİ DOKTORA GİTTİK BENDE BİR SIKINTI YOK AMA EŞİMDE SPERM SAYISI ÇOK DÜŞÜK ÇIKTI.BU YÜZDEN TÜP BEBEK YÖNTEMİNİ DÜŞÜNÜYORUZ.BUNU N İÇİN ÇOKMU ERKEN BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞAN VARMI.İKİ GÜNDÜR AĞLAMAKTAN HELAK OLDUM NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.BANA YARDIMCI OLUN LÜTFEN.ŞİMDİDEN TŞK EDERİM
Allah şifa versin canım..
Kendini ağlayıp üzmene ne gerek var..
Hiç spermi olmayanların bile ameliyatla spermi bulunuyor..
Aşılama olabilir önce..
Aşılama olmazsa tüp bebeğe ggeçersiniz..
Allah yardımcın olsun, bir gün senin de bebeğin olacak buna inanıyorum..
Ama stres yapıp üzülmekle değil dua etmekle..
Bak ben 3 sene sonra kavuştum tedavi ile..

Allah bağışlasın tşk ederım.hayatımda en çok istediğim şey anne olmak.imtihanım zor ama inş güzel geçicem bu dönemden.

Kızlar merhaba :)başlığı okudum gece gece uyku tutmadı heyecanınıza mutluluğunuza ortak oldum. Bende pko var eşmin sperm sayı ve mırfolojisi normalin biraz altında(%3) aşılama yaptırmadım hiç bu ay düşünüyorum. 2 yıllık evliyiz 1 yıldır çocuk istiyoruz. Ben zamanında adet göremiyorum 2 ayı buluyor genelde. 65 kilodayım. Tüp bebek yaptırmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz,? Bu ay aşılama deneyip sonra tüpe mi geçsem sizce? İstanbulda nereyi önerirsiniz?? Şimdiden teşekkürler. Allah olmayanlara sağlıkla nasip etsin, olanlara da sağlıklı uzun ömürler versin inşallah :)

Kızlar merhaba :)başlığı okudum gece gece uyku tutmadı heyecanınıza mutluluğunuza ortak oldum. Bende pko var eşmin sperm sayı ve mırfolojisi normalin biraz altında(%3) aşılama yaptırmadım hiç bu ay düşünüyorum. 2 yıllık evliyiz 1 yıldır çocuk istiyoruz. Ben zamanında adet göremiyorum 2 ayı buluyor genelde. 65 kilodayım. Tüp bebek yaptırmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz,? Bu ay aşılama deneyip sonra tüpe mi geçsem sizce? İstanbulda nereyi önerirsiniz?? Şimdiden teşekkürler. Allah olmayanlara sağlıkla nasip etsin, olanlara da sağlıklı uzun ömürler versin inşallah :)
Pkoyum(yilda iki kez adet goruyorum kendiligimden)
Esimde morfoloji 1 , hareket dusuk.

Ilk denemem 1nisan di ve hamileyim cok sukur:KK66:
Darisi basiniza olsun. Buarada 3yillik evliyiz, son 1 yildir ugrasiyorduk.. bol bol dua edin,icinizi ferah tutun,icinizdeki umut isigi sonmeden dilerim siz de saglikla tamamina erersiniz...
Allah buyuktur,bizleri,cektigimiz acilarimizi goruyor elbet. Dualarimiz kabul olsun insallah..

Pkoyum(yilda iki kez adet goruyorum kendiligimden)
Esimde morfoloji 1 , hareket dusuk.

Ilk denemem 1nisan di ve hamileyim cok sukur:KK66:
Darisi basiniza olsun. Buarada 3yillik evliyiz, son 1 yildir ugrasiyorduk.. bol bol dua edin,icinizi ferah tutun,icinizdeki umut isigi sonmeden dilerim siz de saglikla tamamina erersiniz...
Allah buyuktur,bizleri,cektigimiz acilarimizi goruyor elbet. Dualarimiz kabul olsun insallah..
Amin canım benim ne güzel yazmışsın. Umut oldun bana. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu inşallah. Nerede yaptırmıştın tüp bebeği canım? Önceden aşılama denemişmiydiniz?

Amin canım benim ne güzel yazmışsın. Umut oldun bana. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu inşallah. Nerede yaptırmıştın tüp bebeği canım? Önceden aşılama denemişmiydiniz?
Maslakda yaptirdik canim,az da olsa umut olabildiysem ne mutlu bana:KK66:
Bizim durumumuza asilamayi tavsiye etmediler. Hayal kirikligi olmamasi adina direkt tup bebek denedik,basari ihtimali de yuksekti..
Dr a gittigimizde sizdeki sorun hicbirsey dedi. Pko yumurta sayisi acisindan buyuk bi avantaj,morfolojiye de tup bebekte care var. Bu durumda Basari ihtimaliniz cok yuksek dediler ve ilk denemede tuttu cok sukur. Ikizlerimiz olacak insallah. 1 aylik. (ilk defa hamileyim)

Biraz maddi kaynak saglayabilecekseniz direkt tup bebek yaptirin bence(hem zaman kaybi,hem de hayal kirikligi olmasin diye)
Ben hep olacagina inandim..cok dua ettim. Kaderimde varmis demekki nasip oldu. Binlerce kez sukur..
Canim dilerim tez zamanda sizin de olur saglikla.. dualarimdasiniz :KK66:

Maslak:
5500 dr ucr+1200 embr dondurma(5yilligina)+ 1200 embr cozdurme(doldurulmus embr.transferi olursa eger)+ ort.1500 tl ilac parasi.
10Bine falan geliyor..

Son düzenleme:
X