Merhaba ben yakın zamanda zeynep kamilde rapor için uğraşıyordum. Öncelikle adetin 2, 3 ya da 4üncü gününde randevusuz ultrasona gitmenizi istiyorlar, aynı gün hormon testi (amh hariç) alıyorlar sizden. Ultrasonda folikül sayımı yapıyorlar ve folikül sayınızda azlık dikkatlerini çekerse o zaman amh testi istiyorlar. Bende sayım yapıp normal olduğunu söyleyip amh testi yaptırmadılar. Hatta yaptırmak isteyen bir kadına da doktorumuz gerekli görmedikçe yaptırmıyoruz amh testini dediler. Sonra tüp bebek raporunun özel eğitim araştırma hastanelerinde de çıkarılabileceğini öğrendim. Ama ben ümidimi kesip tamamiyle parasıyla tüp bebek yaptırmak için merkezlerle görüşmeye başladım, çünkü zeynep kamildeki ağır işleyişten sıtkım sıyrılmıştı. Koç üni hastanesine tüp bebek yaptırmak için muayeneye gittim doktor ultrasonda folikül sayımında amhımın düşük olacağını tahmin etti ve amh testi istedi benden. Ve amhım 0.94 çıktı. Yani tamamiyle rapordan ümidimi kesmişken tüp bebek yaptıracakken öğrendim durumu. Amh 1.5 un altındaysa hiçbir koşulu beklemeden tüp bebek raporu veriyorlar. İstedikleri bazı testler var onları zaten daha önce zeynep kamilde yaptırmıştım. Dosyaya o sonuçları ekledim ve onlar heyetlerine gönderdiler dosyamı. 1 gün sonra tüp bebek raporum çıkmıştı. Şimdi orada tüp bebek tedavisi görüyorum. Yarın opu olacak. Size de kolaylıklar
Haaa bu arada amh ınız düşük de olsa geriye kalan tüm testeleri ve prosedürleri yapmanızı istiyorlar kesinlikle. Ben çok yorulmuştum ordaki süreçten. Pahalı olacak testlerimi orda yaptırıp, raporu koç üni hastanesinde çıkarttım.