QUOTE=Camenta;22620976]Neden Tüp Bebek ve tedavi ne kadar zamandır devam ediyor,hangi hastanede,memnunmusunuz?
bir kendiliğinden gebelik ve düşük,sonra 2 kimyasal düşükten sonra 1.aşılamam kimyasal,2.ve 3.aşılamam negatif olduğu için tüpbebeğe sıra geldi...10ay önce ilktüp negatif oldu,merkezden memnun kalmadım şimdi donmuşlarla başka merkezde deniycem...
Kaç kez tüp bebek denediniz, sonuçları?
10ay önce ilktüp negatif oldu..
Tüp bebek denemelerinizi çevrenizle, (aileniz, arkadaşlarınız, iş yerinizle ) açıklıkla paylaştınız mı ?
ailemin yanındaydım ve uzun süre kaldığım için orda yaşadığım yerdeki çevremde öğrendi ve haliyle ailemin çoğuda biliyodu...
Bu süreçte size kimler destek veya köstek oldular?
manevi olarak eşimin ailesi ve benim ailem destek oldu pek köstek olan yok sadece sözlerine dikkat etmeyen çok fazlaydı
(
Tüp Bebek Masrafı Sizi zorladı mı? Şimdiye kadarki toplam harcamanız (transfer, dondurma, ilaçlar vs.) ne kadar olmuştur?
zorladı,borçlandık haliyle hamdoslun bitti ama,raporlu olduğum halde ilaçlar tüpbebek yol masraflarımız tahminen 5 milyar tuttu...
Normal yolla gebe kalamamak size ne hissettiriyor? “ Neden ben?” diyor musunuz?
çok kötü hissettiryor benim düşüğümden sonra hep umdum oldu,kalamadım düşük sonrası çok kucağına bebek alan fazla..ama ben 1.aşılamamda pozitif oldu kaybettim kimyasla oldu bu benden yıkım yarattı..tabiki neden ben dediğim oldu isyana kaçmadan inş..
Bu süreç eşinizle ilişkilerinizi olumlu- olumsuz etkiledi mi ?
etkiledi tabiki..eşim anlayışsız değil çok rahat onun rahatlığıan çok kzıardım ama baskı kursa daha kötü olurdum ,bana hep dünyanın sonu olmaıdğını söylüyor ben kabullenemiyorum onun kadar rahat olmayı isterdim..maddi oalrak sorun çıkarmıyor ama bazende benim duygulaırmı önemsesin isterdim...1.tüpte ço zorun yaşadık bu konuda,ben aşırı hassas alıngandım oda aşırı gergin ve merkezlede sorun yaşdık yani ben baştan kaybetmiştim çok şey yolunda gidiyordu kaliteli 2emb.transfer oldu geriye 5 donmuş kaldı ama ruhım yaralandı,tarnsfez or geçti bu nazdan değildi ama hoca öyle sandı anlayışsız davranıldı...ve ben o merkezi seçtiğim için bide eşimden kötü şeyler duydum
Bu ükü sizce esas hangi taraf taşıyor?
kadın çok yıpranıyor gözyaşına döküyor belki ama bence erkekler içinde çok zor içlerine atıyorlar aslında kolay değil yani..
iki tarafada zor ama ençok kadına zor hem sağlığında gidiyor,psikolojinde...
Yaşadığınız en olumlu ve olumsuz şey nedir ?
embriyoalırmın kaliteli denmesi....olumsuz olansa transferimin zor geçmesi oysa ogünüm en güzle olmalıydı ama olmadı malesef çok ağladım sonrasında...gerek sıkışık olduğumdan gerek opunun etkisi gerekte merkze yüzünden(hoca)
Sizce tüple elde edilen bebekler daha mı kıymetli? Doktorlar bile tarif ederken bu tanımı kullanıyorlar?
herçocuk kıymetli ama tabiki bizimkiler daha kıymetli olur..yaşadıklarımızı kucağımıza alında unutucaz belki ama onları koklamak uğruna çektiklerimizi rabbimiz ve yaşayan bilir....
Sonuç pozitif olur da bebek sahibi olursanız, nasıl bir anne olursunuz?
pozitif olsun inş. ozaman düşünürüm dermişim:))sabırsız ,aceleci,çok merhametli,onu herşeyden sakınan,ve benim tek dünyam olucağı kesin,yapım gereği sevidğime çok düşerim paylaşamamki bu bebeğim olsa onu sevgi yumağını çevireceğim eminim
***Vakit ayırıp cevaplamanız dileğiyle...
[/QUOTE]